Voss (Vossevangen) is een bekende wintersportplaats en een van de geliefdste ski gebieden van Noorwegen, met in totaal 40 kilometer skipistes en 10 skiliften. Jaarlijks komen er vele Noren en buitenlandse liefhebbers van de wintersport naar Voss. Er zijn diverse pistes, geschikt voor jong en oud. Voss ligt aan de voet van het Vangsvatnetmeer, dat zowel een populaire zomer- en winterbestemming is. Vanaf sommige pistes heb je een werkelijk adembenemend uitzicht over het meer.

De 110 mtr. hoge waterval bij Voss kan men vinden als men zoekt naar bordjes met daarop “Tvindefossen” (deze prachtige waterval ligt tussen Voss en Flam in). In het centrum van Voss staat een mooie stenen kerk uit 1271. Overnachtingen kunnen worden geboekt bij het Stalheim Hotel, dat op een 300 mtr. hoge klif is gebouwd van waaruit men een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de Naeroyvallei en de hoogste berg: de Jordalsnutten. Andere populaire hotels in Voss zijn: Park Vossevangen Hotel, Jarl Hotel en Fleischers Hotel. Verder bevindt zich in Voss nog het Stalheim Folkmuseum. Elk jaar in de laatste week van juni wordt hier het Ekstremsportveko (Week van de extreme sporten) georganiseerd.

Wintersport Noorwegen

 
 

5 mooiste Noorwegen-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Noorwegen

ANWB Reizenv.a. €609 incl. boot

Het land van de oergoden

10-daagse actieve familievakantie door Noorwegen o.b.v. eigen vervoer met ANWB Reizen.

Lees meer

BBI Travelv.a. €1112 excl. boot

Oostelijk Noorwegen

13-daagse self-drive door het oostelijke gedeelte van Noorwegen met BBI Travel.

Lees meer

De Jong Intrav.a. €939 excl. boot

Het beste van Zuid-Noorwegen

In 10 dagen langs de mooiste bezienswaardigheden in het zuiden van Noorwegen met De Jong Intra.

Lees meer

TUIv.a. €1042 excl. boot

Natuurlijk Noorwegen & Zweden

15-daagse reis door het glooiende Zweden en het ruige fjordenlandschap van Noorwegen met TUI.

Lees meer

Voigt Travelv.a. €1795 incl. boot

Noordkaap, Lofoten en Lapland

20-daagse Noord-Scandinavië rondreis langs de Noordkaap, de Lofoten en Lapland met Voigt Travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Noorwegen die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Noorwegen en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.