Honningsvag ligt op het eiland Mageroya en heeft 2757 inwoners. Het eiland is onderdeel van de provincie Finnmark en bestaat uit een bar landschap, ruig en onherbergzaam. Het is er zelfs midden in de zomer behoorlijk koud ook al schijnt er dan een mager zonnetje. In deze streek is landbouw niet mogelijk. Honningsvag is al sinds de pre-historie, zo’n 10.300 jaar, afhankelijk van de visserij, de hoofdvangst is de ‘brisling’. Van de olie van deze kleine, 7 cm korte haringsoort maakt men kaas, créme en parfum. Verder vangt men hier natuurlijk ook garnalen, reuzekrabben en zalm.

In de winterperiode is de regio pikkedonker want de zon blijft onder van medio november tot eind januari, maar in de zomerperiode van 15 mei tot 30 juli gaat de zon niet onder en blijft het altijd dag.

Honningsvag trekt toch toeristen aan vanwege de ligging, het is namelijk de dichtstbijzijnde plaats naar de Noordkaap. Met de auto of bus doe je er vanaf Honningsvag zo’n 40 minuten over. De 41 kilometer lange weg naar de Noordkaap werd in 1956 aangelegd. Daarvoor legden schepen aan bij Hornvika en klommen de mensen de 305 meter naar de top via met de hand uitgehakte treden en een leuning van touw.

 
 

5 mooiste Noorwegen-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Noorwegen

v.a. €1375 incl.

Puur Lofoten

Traditionele vissershuisjes, overweldigende natuur. Schitterende reis van Askja Reizen.

Lees meer

v.a. €936 excl. boot

Wandelrondreis 'Jo Gjende'

Schitterende wandelreis vanuit twee standplaatsen met BBI Travel.

Lees meer

v.a. €589 (auto)

Het beste van Zuid-Noorwegen

In 10 dagen door het prachtige zuiden van Noorwegen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €899 (auto)

Noorse Fjorden

Schitterende 11-daagse autorondreis door Noorwegen met Pharos Reizen.

Lees meer

v.a. €2449 incl. boot

Noordkaap cruise

15-daagse reis naar één van de meest Noordelijkste puntjes van Europa met TUI.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Noorwegen kunt boeken. Populair zijn Askja Reizen, BBI Travel, Voigt Travel, Kras, Pharos Reizen, SNP en De Jong Intra. Zelfstandig naar Noorwegen is natuurlijk ook prima mogelijk. Of wat dacht je van een stedentrip naar de hoofdstad Oslo? Boek je vliegtickets bij Vliegtickets.nl, Momondo of Skyscanner, je huurauto bij Rentalcars.com, de accommodatie bij Booking.com of Agoda en de tours bij GetYourGuide. Noorwegen is verder een populaire cruisebestemming; Cruise Travel biedt diverse mooie cruises naar het land aan. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Noorwegen.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Noorwegen die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Noorwegen en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.