Honningsvag ligt op het eiland Mageroya en heeft 2757 inwoners. Het eiland is onderdeel van de provincie Finnmark en bestaat uit een bar landschap, ruig en onherbergzaam. Het is er zelfs midden in de zomer behoorlijk koud ook al schijnt er dan een mager zonnetje. In deze streek is landbouw niet mogelijk. Honningsvag is al sinds de pre-historie, zo’n 10.300 jaar, afhankelijk van de visserij, de hoofdvangst is de ‘brisling’. Van de olie van deze kleine, 7 cm korte haringsoort maakt men kaas, créme en parfum. Verder vangt men hier natuurlijk ook garnalen, reuzekrabben en zalm.

In de winterperiode is de regio pikkedonker want de zon blijft onder van medio november tot eind januari, maar in de zomerperiode van 15 mei tot 30 juli gaat de zon niet onder en blijft het altijd dag.

Honningsvag trekt toch toeristen aan vanwege de ligging, het is namelijk de dichtstbijzijnde plaats naar de Noordkaap. Met de auto of bus doe je er vanaf Honningsvag zo’n 40 minuten over. De 41 kilometer lange weg naar de Noordkaap werd in 1956 aangelegd. Daarvoor legden schepen aan bij Hornvika en klommen de mensen de 305 meter naar de top via met de hand uitgehakte treden en een leuning van touw.

 
 

5 mooiste Noorwegen-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Noorwegen

ANWB Reizenv.a. €609 incl. boot

Het land van de oergoden

10-daagse actieve familievakantie door Noorwegen o.b.v. eigen vervoer met ANWB Reizen.

Lees meer

BBI Travelv.a. €1112 excl. boot

Oostelijk Noorwegen

13-daagse self-drive door het oostelijke gedeelte van Noorwegen met BBI Travel.

Lees meer

De Jong Intrav.a. €939 excl. boot

Het beste van Zuid-Noorwegen

In 10 dagen langs de mooiste bezienswaardigheden in het zuiden van Noorwegen met De Jong Intra.

Lees meer

TUIv.a. €1042 excl. boot

Natuurlijk Noorwegen & Zweden

15-daagse reis door het glooiende Zweden en het ruige fjordenlandschap van Noorwegen met TUI.

Lees meer

Voigt Travelv.a. €1795 incl. boot

Noordkaap, Lofoten en Lapland

20-daagse Noord-Scandinavië rondreis langs de Noordkaap, de Lofoten en Lapland met Voigt Travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Noorwegen die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Noorwegen en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.