Tsjechië is een fijne bestemming met alle ingrediënten voor een heerlijke, goed betaalbare vakantie. Natuurliefhebbers en liefhebbers van actie komen er vooral goed aan hun trekken, maar je kunt er ook prima naartoe om alleen de hoofdstad Praag te verkennen.

Het land ligt op iets meer dan een uurtje vliegen van Nederland, maar de meeste reizigers rijden er met hun eigen auto naartoe. Accommodatie en de kosten van het dagelijkse levensonderhoud vallen reuze mee en de reis met eigen vervoer is ook zeer goed betaalbaar. Door het hele land liggen leuke bestemmingen met attracties en bezienswaardigheden voor elk type toerist. Verder is het ook nog eens een belangrijke kuurbestemming voor mensen met (chronische) ziektes.

Wij hebben inmiddels alle attracties en bezienswaardigheden die we bezocht hebben beschreven in de artikelen hieronder. Wanneer we (binnenkort) weer eens naar Tsjechië reizen, zullen er vanzelfsprekend weer diverse nieuwe artikelen volgen. Heb je zelf een tof artikel geschreven dat je graag op Reisvormen zou willen publiceren? Neem dan contact met ons op.

Lees hier alles over Tsjechie Bekijk het volledige reisaanbod

5 mooiste Tsjechië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Tsjechië

v.a. €79 incl. busreis

Stedentrip Praag

Diverse schitterende stedentrips (incl. kerstreizen) naar deze prachtige stad met Effeweg.

Lees meer

v.a. €359 incl. busreis

Praag, de Gouden Stad

6-daagse busreis naar het geweldig mooie Praag met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €540 (auto)

Met de fiets door Tsjechië

8-daagse fietsvakantie langs o.a. Hradec Kralove, Nymburk en Praag met Kras.

Lees meer

v.a. €575 (auto)

Fietsvakantie langs hotels

In 8 dagen van het Reuzengebergte naar Praag met SNP.

Lees meer

v.a. €269 (auto)

Oerbos & Kasteeltuin

8-daagse trip door het Zuid-Boheemse Tsjechië met Pharos Reizen.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Tsjechië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.