Hieronder volgt een opsomming (op alfabetische volgorde) van een aantal reisorganisaties die verschillende soorten reizen naar Tsjechië aanbieden. Een echte vergelijking is niet gemakkelijk te maken tussen de verschillende reisorganisaties. Wel hebben we wat speerpunten genoemd en hiermee is het hopelijk wat makkelijker om een keuze tussen één van de reisorganisaties te maken. Ze bieden over het algemeen vergelijkbare reisproducten aan: o.a. self-drive autorondreizen, stedentrips Tsjechië en volledig georganiseerde rondreizen, al dan niet in groepsverband.

De Jong Intra

De Jong Intra verzorgt jaarlijks meer dan 250.000 vakanties naar diverse bestemmingen. Het bedrijf begon ooit als touringcarbedrijf, maar groeide snel uit tot een allround reisaanbieder. Zoek je op de website naar het aanbod binnen Tsjechië, dan krijg je meer dan 100 resultaten in beeld. Binnen het reisaanbod vallen losse hotelovernachtingen, wintersportreizen, stedentrips en rondreizen. Sommige reizen gaan uit van eigen vervoer, in andere gevallen reis je per touringcar of vliegtuig. Op de website zie je duidelijk het iDeal logo, je kunt dus gemakkelijk en veilig online betalen. Bekijk de website van De Jong Intra.

Effeweg

Effeweg heeft een klein aanbod met busreizen naar Tsjechië. Je boekt hier een reis inclusief busreis naar het land. Wil je met eigen vervoer, dan kun je beter een ander reisbureau kiezen. De site is overzichtelijk opgebouwd, je kunt binnen het zoekveld ‘Zoek op bestemming’ direct zoeken naar het aanbod aan reizen naar Tsjechië. Bij elke reis vind je een duidelijke reisbeschrijving. Daarnaast zie je er ook een mooie lijst met de vertreklocaties en vertrektijden van de busreis. Bekijk de website van Effeweg.

Kras

Kras is al 85 jaar één van de grootste en meest succesvolle reisorganisaties van Nederland. Kras biedt jaarlijks meer dan 300.000 passagiers een uitstekende en onbezorgde vakantie. Kras heeft een uitgebreid aanbod naar maar liefst 64 landen. Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen met een prima reis-prijsverhouding. Deze reizen zijn makkelijk via internet te verkopen. Meer dan 60% van onze reizigers boekt online. Kras is onderdeel van het grote World of TUI, waar ook andere bekende reisbureaus als Arke, Holland International en Lastminute.nl onder vallen. Ook bij Kras kun je prima zoeken naar het reisaanbod binnen het land Tsjechië. Bekijk de website van Kras.

SNP

SNP is één van de grootste aanbieders van actieve reizen in Nederland. SNP biedt diverse reizen naar Tsjechië aan. Het aanbod varieert van fietsreizen tot wintersport, van wandelreizen tot familiereizen. SNP verwerkt bij alle actieve reizen het niveau (de zwaarte) van de reis. Elders op de website kun je de omschrijving van alle niveaus nalezen per reistype (fietsreis, wandelreis etc). Hierdoor kun je snel beoordelen of een bepaalde reis wel of niet aansluit bij het eigen niveau (en conditie). Hetzelfde geldt voor de mate van comfort, ook dit wordt per reis getoond, en geeft je een goede indruk wat je kunt verwachten bij je actieve reis door Tsjechië. Houd er overigens rekening mee dat de reizen en de daarbij horende prijzen exclusief de heen- en terugreis worden getoond. Bekijk de website van SNP.

 
 
Het hippe, betaalbare NYX Hotel in PraagToffe stedentrips naar Praag met De Jong IntraLekker naar Praag met KRAS

5 mooiste Tsjechië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Tsjechië

v.a. €109 incl.

Stedentrip Praag

Diverse schitterende stedentrips (incl. kerstreizen) naar deze prachtige stad met TUI.

Lees meer

v.a. €359 incl. busreis

Praag, de Gouden Stad

6-daagse busreis naar het geweldig mooie Praag met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €540 (auto)

Met de fiets door Tsjechië

8-daagse fietsvakantie langs o.a. Hradec Kralove, Nymburk en Praag met Kras.

Lees meer

v.a. €575 (auto)

Fietsvakantie langs hotels

In 8 dagen van het Reuzengebergte naar Praag met SNP.

Lees meer

v.a. €269 (auto)

Oerbos & Kasteeltuin

8-daagse trip door het Zuid-Boheemse Tsjechië met Pharos Reizen.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn Kras, Pharos Reizen, SNP en De Jong Intra. Je kunt ook makkelijk zelf op reis naar Tsjechië. Boek in het geval van een stedentrip naar Praag je retourtickets direct bij KLM of bij de populaire vergelijkers Vliegtickets.nl, Momondo of Skyscanner. Of ga lekker met de trein en boek je treintickets bij NS International. Boek eventueel een huurauto bij Rentalcars.com als je ook de omgeving van Praag wilt zien. Ga je met eigen vervoer naar Tsjechië? Boek dan de accommodatie bij Booking.com of Agoda en de tours bij GetYourGuide. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Happy Home. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Tsjechië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Tsjechië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.