Er zijn veel manieren om de ideale vakantie te vieren. Sommige mensen doen het lekker rustig aan bij het strand, weer anderen gaan voor een actieve vakantie. De actieve fietsvakantie in Oost-Europa wint de laatste jaren aan populariteit. De voordelige prijzen en de prachtige, ongerepte landschappen zorgen ervoor dat fietsers verliefd worden op de alom aanwezige natuur. Tsjechië is een goed voorbeeld van een Oost-Europees land waar het toerisme de laatste jaren pas echt op gang komt. Het landschap leent zich uitstekend voor uitgebreide toertochten op de mountainbike. Er ontspringen veel rivieren in het land. Langs de Elbe kun je bijvoorbeeld buitengewoon goed fietsen. De paden lijken gemaakt voor de toerfietser. Er zijn trouwens ook genoeg verharde wegen waarop je lekker kan fietsen.

Afwisselende landschappen

Het land is bergachtig te noemen, het laagste punt ligt bijvoorbeeld al ruim honderd meter hoog boven de zeespiegel. Dat zou in Nederland al een echte berg zijn! Het is bijna nergens echt vlak. Houd daar rekening mee als je voor een fietsvakantie gaat; je zou nog weleens kunnen gaan zweten als je de zoveelste heuvel of berg oprijdt. Dat is tegelijkertijd natuurlijk ook de uitdaging. Het landschap biedt genoeg ruimte om offroad te gaan en zelf je eigen route uit te stippelen. Neem daarbij wel altijd een kaart mee, want je wilt tenslotte niet verdwalen in de enorme, onbewoonde gebieden!

Fietsen in Tsjechie

Geniet van de ruimte

De natuurgebieden in Tsjechië kennen nog niet zoveel toeristen. Dit geeft jou de kans om door de uitgestrekte bossen te fietsen en te genieten van de idyllische dorpjes. De Tsjechen zijn een vriendelijk volk die je vaak zullen trakteren op één van de heerlijke lokale gerechten. Zo zijn de Boheemse Noedels een echte aanrader. Een actieve fietsvakantie in het Oost-Europese land is om meerdere redenen aan verrassende optie. De kans is groot dat zodra je bent geweest, je heel snel nog een keer terug wilt om meer te zien van de prachtige Tsjechische natuur.

Boheems Paradijs

 
 

5 mooiste Tsjechië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Tsjechië

v.a. €79 incl. busreis

Stedentrip Praag

Diverse schitterende stedentrips (incl. kerstreizen) naar deze prachtige stad met Effeweg.

Lees meer

v.a. €359 incl. busreis

Praag, de Gouden Stad

6-daagse busreis naar het geweldig mooie Praag met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €540 (auto)

Met de fiets door Tsjechië

8-daagse fietsvakantie langs o.a. Hradec Kralove, Nymburk en Praag met Kras.

Lees meer

v.a. €575 (auto)

Fietsvakantie langs hotels

In 8 dagen van het Reuzengebergte naar Praag met SNP.

Lees meer

v.a. €269 (auto)

Oerbos & Kasteeltuin

8-daagse trip door het Zuid-Boheemse Tsjechië met Pharos Reizen.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Tsjechië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.