Heb jij dit jaar zin om toch nog eventjes snel op wintersport te gaan? Dan kan een vakantie naar Tsjechië een verrassend leuke optie zijn. Het land is relatief onbekend als het om wintersportvakanties gaat, maar dat heeft ook voordelen. Zo kan je heel voordelig uit zijn als je besluit om naar het land van de beroemde ‘aardappelpannenkoeken’ af te reizen. De dorpen en steden in de skigebieden zijn relatief rustig te noemen. De laatste jaren weten echter steeds meer Duitsers en ook veel Nederlanders de toppen van de Tsjechische bergen te waarderen.

De beste plaatsen om vakantie te vieren

Spindleruv Mlyn is een klein wintersportstadje dat gedurende de winter helemaal tot leven komt. Het ligt in het noorden van Tsjechië, vlakbij de grens met Polen. Het wordt ook wel de “Parel van het Reuzengebergte” genoemd. Dit gebergte maakt deel uit van de Sudeten, dat een gevarieerd berglandschap te bieden heeft. Hoewel de hoogste berg, ‘de Sneeuwkop’ met 1600 meter niet extreem hoog is, is het gebergte wel sneeuwzeker in de periode december tot begin maart. Door het afwisselende klimaat kan er in korte tijd heel veel sneeuw vallen. De sfeervolle dorpjes in het gebergte passen perfect bij de prachtige landschappen die in het noorden van het land te vinden zijn.

Gemakkelijk bereikbaar en vrij goedkoop

Je kunt het land met de auto, de trein en het vliegtuig bereiken. De prijzen van de hotels en het eten zijn doorgaans laag, zeker in vergelijking met de andere – meer traditionele – wintersportlanden. De Tsjechen spreken over het algemeen redelijk Engels en ook in het Duits kunnen ze zich goed verstaanbaar maken. Een skivakantie tussen de prachtige Tsjechische bergen is dan ook een garantie voor een ontspannen weekje weg. Zoals bij elke vakantie is het wel aan te raden om je van te voren goed te laten informeren over de omstandigheden. Als je dat doet wacht je ongetwijfeld een verrassend mooie skivakantie. Op een sfeervol weekje weg!

 
 

5 mooiste Tsjechië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Tsjechië

v.a. €79 incl. busreis

Stedentrip Praag

Diverse schitterende stedentrips (incl. kerstreizen) naar deze prachtige stad met Effeweg.

Lees meer

v.a. €359 incl. busreis

Praag, de Gouden Stad

6-daagse busreis naar het geweldig mooie Praag met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €540 (auto)

Met de fiets door Tsjechië

8-daagse fietsvakantie langs o.a. Hradec Kralove, Nymburk en Praag met Kras.

Lees meer

v.a. €575 (auto)

Fietsvakantie langs hotels

In 8 dagen van het Reuzengebergte naar Praag met SNP.

Lees meer

v.a. €269 (auto)

Oerbos & Kasteeltuin

8-daagse trip door het Zuid-Boheemse Tsjechië met Pharos Reizen.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Tsjechië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.