Als je echt van avontuur houdt – en een beetje afzien niet erg vindt – dan is de volgende trip zeker de moeite waard. Van Guiyang naar Yangshuo met de auto kom je langs verschillende dorpen en steden waar het Chinese platteland nog volop te beleven en te genieten valt. Waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Natuurlijk ontkom je er niet aan dat hier de toeristenindustrie ook al zijn sporen heeft nagelaten, maar de Minority People (minderhedenbevolking) van deze streek doen hun uiterste best om zichzelf via het toerisme van een inkomen te voorzien en tegelijkertijd zo authentiek mogelijk te blijven. Wij verbleven in Guiyang overigens in het prachtige Empark Grand hotel, maar je hebt ook diverse andere goede hotels in de stad.

Kaili

Kaili is een prachtig stadje ten oosten van Guiyang. Hier maak je kennis met de Miao etnische minderheid in China. In dit gebied wonen veel Chinese etnische minderheden, waarvan de Miao en Dong de meest bekende zijn. Kaili heeft zelf een paar leuke attracties, zoals het Miao museum en de zondagmarkt. De grootste reden om naar Kaili te reizen (of er te overnachten) is vanwege de vele prachtige Miao dorpen in de nabije omgeving.

Meer over de Miao etnische bevolkingsgroep in China

Zhaoxing

Zhaoxing ligt (grofweg) op de weg tussen Guiyang en Sanjiang. Het is een van de mooiste Dong dorpen in de regio. Het dorp is vooral bekend om de 5 prachtige drumtorens, en de 5 even zo mooie ‘wind and rain’ bruggen. Hoewel Zhaoxing niet altijd even gemakkelijk bereikbaar is, zul je een bezoek aan de stad met grote zekerheid aan je lijstje met hoogtepunten van China toevoegen.

Meer over Zhaoxing

Dong in het Chengyang district

Een van de beste plekken om kennis te maken met de Dong, een van de 55 etnische minderheden in China, is door naar het kleine plaatsje Ma’an te reizen. Ma’an ligt in de gemeente Chengyang, ten noorden van de Dong-hoofdstad Sanjiang.

Meer over de Dong etnische bevolkingsgroep in China

De reis van het Chengyang district naar Longji duurt ongeveer 2/3 uur per auto of bus.

Longji rijstterrassen

Meer over de rijstterrassen bij Longji

De reis van de rijstterrassen bij Longji naar Guilin duurt ongeveer 2,5/3 uur per auto of bus. Wanneer je de boot over de Li rivier naar Yangshuo wilt nemen, kun je misschien beter een overnachting in Guilin overwegen. Er zijn voldoende attracties in de stad om je een dag bezig te houden. Daarbij zijn de hotels er ook zeer gunstig geprijsd.

Guilin

Guilin is een grote stad in de regio, maar een relatief kleine stad voor Chinese begrippen (met maar een paar miljoen inwoners). Guilin is voor veel reizigers het startpunt voor een fantastisch deel van de vakantie in deze regio van China. De stad heeft diverse hotels (in alle klassen, waaronder luxe 5-sterren hotels) en er zijn voldoende attracties om je er minimaal een volle dag te vermaken. Voor de omgeving kun je beter direct doorreizen naar Yangshuo (en het karstgebergte langs de Li rivier).

Meer over Guilin

Yangshuo

Yangshuo is een fantastisch mooi natuurgebied midden tussen het karstgebergte. Je kunt er heerlijk relaxen en de omgeving is prima per fiets te verkennen. Er zijn diverse prima guesthouses, en ook een aantal mooie hotels. Na Yangshuo is het gebruikelijk om weer naar Guilin terug te keren en van daaruit de (nacht)trein of het vliegtuig naar de volgende bestemming te pakken. Veel toeristen reizen vanaf Guilin naar Hongkong om daar hun vakantie af te sluiten.

Meer over Yangshuo

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.