Er vertrekken dagelijks diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf Schiphol naar Singapore. Vaak valt de keuze voor een bepaalde maatschappij uiteen in een afweging van de kosten tegen de reistijd in combinatie met het comfort. Wat betreft de keuze voor de luchtvaartmaatschappij is ons advies simpel: Als je met Singapore Airlines kunt vliegen, vlieg dan met Singapore Airlines. Zij zijn veruit de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld en scoren op alle gebieden fantastisch. Wij vliegen er zelf al jaren mee en zelfs na zoveel vluchten is het niet achteraf een ‘prima vlucht zoals gewoonlijk’, maar altijd weer het besef dat vliegen met deze airline echt fantastisch is. Het grappige is, Singapore Airlines is helemaal niet duurder dan de alternatieven die doorgaans vrij goedkoop zijn (check hier de actuele prijs van een Singapore Airlines ticket).

Naast Singapore Airlines vliegt KLM ook rechtstreeks naar Singapore. KLM heeft soms net betere ticketprijzen op het traject waardoor je deze fijne luchtvaartmaatschappij ook altijd in je zoektocht naar goedkope tickets mee moet nemen.

Vluchten van Singapore Airlines vertrekken meestal rond het einde van de ochtend, waarbij je vroeg in de ochtend (de dag erop) op het fijne Changi Airport aankomt. KLM vluchten vertrekken in de avond, waarbij je de volgende dag aan het einde van de middag in Singapore aankomt. De KLM vlucht is fijn met kinderen, want bij vertrek is het zo goed als meteen bedtijd. De service (gericht op kinderen) bij Singapore Airlines is echter ongeevenaard :).

Ticketprijzen vallen meestal mee als je op het juiste moment boekt. Zo heeft Singapore Airlines regelmatig goede aanbiedingen waarbij je zo’n €800 voor een ticket betaalt (soms zelfs nog goedkoper). KLM heeft een paar keer per jaar de Werelddeal Weken (of vergelijkbare actie) waarbij je tickets voor soms nog geen €600 koopt.

Hieronder een voorbeeld van beschikbare tickets naar Singapore:

Voorbeeld tickets Singapore Airlines en KLM

De andere airlines hebben een tussenstop en dit vergroot de reistijd soms aanzienlijk. Vaak is een stopover nauwelijks merkbaar op de complete vlucht. Sommige airlines hebben een stopover dichtbij Schiphol (dus eerst een kort vluchtje en dan de grote oversteek), andere hebben een korte stop in Zuidoost-Azië (bv Garuda, Malaysia Airlines, Cathay Pacific). Anders wordt het als je ergens midden in de nacht een stopover van meerdere uren hebt op een zo goed als uitgestorven luchthaven. De vluchten met Emirates, Etihad, Qatar hebben dit bijvoorbeeld en dit is wat ons betreft saai en vermoeiend. Het grote voordeel van deze airlines is dat bijna geen enkele andere airline aan ze kan tippen qua prijs, comfort, luxe, kwaliteit van eten en verdere service aan boord (behalve Singapore Airlines). Ook vliegen ze met hagelnieuwe, hypermoderne toestellen die soms niet eens helemaal vol zitten (met meer ruimte als gevolg). De voordelen moet je dus afwegen tegen de nadelen.

De aankomst op de internationale luchthaven van Singapore is wat ons betreft altijd een genot op zich. Changi Airport wordt namelijk al jaren uitgroepen tot beste luchthaven ter wereld en dit vinden wij ook niet vreemd. De aankomst op Changi is altijd zalig en relaxt. Zoals we al eerder aangaven kiezen we als het kan altijd voor Singapore Airlines vanwege de service aan boord, het heerlijke eten en de fijne, rustige vluchten (weinig toeristen, veel zakenmensen). Vliegtickets zijn vaak wel net wat duurder, maar als je er op tijd bij bent valt het reuze mee. Verder is Singapore Airlines in 2018 weer uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Op alle fronten scoren zij altijd maximaal.

Veel reizigers starten hun vakantie in Singapore. Mocht je van plan zijn Maleisië te verkennen, dan kun je ook besluiten om je vakantie in Singapore te starten en per bus, trein of huurauto naar Maleisië te rijden (of andersom, meteen Maleisië in en af te sluiten in Singapore). De goedkoopste manier om naar Singapore te vliegen bereik je door creatief te zijn. Wanneer je ruim vooraf boekt zijn de prijzen het laagst, de beste prijzen heb je vaak zo’n 6 tot 3 maanden voor vertrek en tickets van maximaal 4 weken (retour) zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan tickets voor bijvoorbeeld meer dan 4 weken (wij zochten recent een ticket van 7,5 week en de prijs lag zo’n €250 hoger). Boek tijdens speciale acties of aanbiedingen en vlieg bij voorkeur tussen half januari en juni en tussen september en half december. Dit is het laagseizoen met doorgaans de goedkoopste vliegtickets. Tijdens het hoogseizoen kost een ticket al snel zo’n €250 meer.

Een andere manier om spotgoedkoop naar Singapore te reizen is door niet vanaf Amsterdam (Schiphol) te vliegen, maar vanaf een luchthaven in één van onze buurlanden. Ook druk je de prijs door een vlucht met één of meerdere tussenstops te nemen. Zo hebben luchtvaartmaatschappijen als Emirates, Etihad, Qatar en Cathay Pacific vaak zeer scherpe prijzen, maar heb je wel te maken met soms lange tussenstops. Tickets boek je daar al vanaf €600. Aan boord is het enorm luxe met een fantastische service en een vermakelijk en vooral uitgebreid inflight programma, vooral bij Emirates, Etihad, Qatar. Er zijn niet veel andere luchtvaartmaatschappijen ter wereld met zoveel luxe aan boord (van een economy class vlucht) behalve, jawel, onze grote favoriet Singapore Airlines :).

Stoelkeuze, wat is de beste plek in het vliegtuig

Wanneer je een ticket hebt geboekt, kan je op basis van het vluchtnummer op de website van de luchtvaartmaatschappij het type toestel waarmee je naar Singapore vliegt achterhalen. In sommige gevallen toont de luchtvaartmaatschappij zelf een overzicht met de stoelindeling (vliegtuig configuratie) van het betreffende toestel. Op de website Seatguru.com kun je vervolgens zoeken op de luchtvaartmaatschappij en het toestel en het resultaat is een overzicht (incl. kaart) met de stoelindeling en een uitleg van de voor- en nadelen van bepaalde stoelen. Dit is een handige manier om erachter te komen welke stoelen bepaalde nadelen hebben. Singapore Airlines is geen budgetmaatschappij en dus heb je bij de boeking al prima stoelen (naast elkaar).

Wij reizen meestal samen (met 2 of 4 personen) en onze voorkeur gaat daarom altijd uit naar twee of 4 stoelen in het gangpad. Dit is alleen van toepassing bij de toestellen die met een 3-4-3 configuratie vliegen, maar dit hebben de meeste vliegtuigen op lange afstanden. In dat geval heb je namelijk aan het gangpad niet met buren te maken. Je hoeft niet telkens een ander tot last te zijn wanneer je even wilt staan en ook anderen zijn jou niet tot last wanneer ze even de benen willen strekken. Met onze kinderen is het fijn dat wij aan het gangpad zitten, met de kinderen er tussenin.

Business class ticket naar Singapore

Business class tickets zijn vaak vrij prijzig vergeleken economy class tickets. Het idee is dat je tijdens de vlucht in staat bent om te werken. Nu verschilt business class per luchtvaartmaatschappij. Meestal hangt het af van het type toestel dat wordt ingezet op het traject en van de inrichting/configuratie van het betreffende toestel. Ga bij een Singapore Airlines business class vlucht na met welk toestel ze vliegen, want de inrichting verschilt soms per vertrekbestemming. In het verleden was Amsterdam niet de vertrekbestemming met de meest recente/moderne inrichting, maar vluchten vanaf bijvoorbeeld Parijs vlogen wel met de allernieuwste business class stoelen.

 
 
Booking.comGetYourGuideANWB Reizen

5 mooiste Singapore-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Singapore

333travelv.a. €2353 incl.

Singapore en Maleisië

Traditioneel en modern Singapore i.c.m. hoogtepunten van Maleisië met 333travel.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2829 incl.

Singapore, Maleisië en Thailand

Ontdek bruisend Singapore en de mooiste plekjes van Maleisië & Zuid-Thailand met ANWB Reizen.

Lees meer

TUIv.a. €1350 incl.

F1 Singapore Race + Hotel

Beleef de Formule 1 race van Singapore van dichtbij met TUI.

Lees meer

Sawadeev.a. €2849 incl.

Singapore, Maleisië & Thailand

Perfecte mix van cultuur, natuur en strand. 21-daagse reis door Thailand, Maleisië & Singapore met Sawadee.

Lees meer

Djoserv.a. €2695 incl.

Thailand, Maleisië & Singapore

In 21 dagen langs de hoogtepunten van Thailand, Maleisië & Singapore met Djoser.

Lees meer

Singapore is de perfecte stopoverbestemming en vliegen met Singapore Airlines is zalig. Boek je vliegtickets direct bij Singapore Airlines, KLM of via de populaire vergelijker Momondo en start je reis door Zuidoost-Azië in deze schitterende metropool. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, boek de huurauto bij Rentalcars.com en boek de tours bij GetYourGuide. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar o.a. Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisië of Indonesië. Populair zijn ANWB Reizen en 333travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Singapore.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Singapore die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Singapore en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.