Singapore staat onder andere bekend om haar bijzondere architectuur. Oude invloeden uit haar koloniale verleden worden afgewisseld met fonkelnieuwe wolkenkrabbers. Daarnaast wil Singapore zich graag als groene stad profileren. Wij zochten een aantal bijzondere gebouwen uit en laten het aan de lezer om te beoordelen of dit mooi dan wel foeilelijk is.

Gardens by the Bay

De architect die dit heeft ontworpen moet overal ter wereld prijzen ophalen. Niet alleen het ontwerp is geweldig, maar ook de tuinen zijn prachtig. Het werd onder andere ‘World Building of the Year in 2012’. Er staan 18 superbomen met een hoogte van 25 tot 50 meter, die fungeren als verticale tuinen. Er wordt in speciale ruimtes een klimaat nagebootst waardoor er ook mediterrane en tropische planten kunnen groeien. Als je ’s avonds Gardens by the Bay bezoekt word je ook nog gefêteerd op prachtige licht- en geluidsshows.

Dit kan je niet in één foto vangen, daarom maar een prachtige video met uitleg:

Golden Mile Complex

Het Golden Mile Complex is één van de oudere gebouwen in dit artikel: in 1973 werd het al opgeleverd. Ook willen wij niet beweren dat het een mooi pand is, dat laten wij aan de lezer over. Maar het is wel een gebouw waar je bijna niet omheen kan als je in Singapore bent. Er zijn namelijk 411 winkels, 226 kantoren en nog eens 68 appartementen in gevestigd. Het Golden Mile Complex was één van de eerste projecten afgekeken uit Europa, waar men begon te experimenteren met hogere wooncomplexen. Als je Maleisië wil bezoeken vanuit Singapore, dan is dit het punt waar alle bussen vertrekken en weer terugkeren.

Marina Bay Sands

Groot, groter, grootst: zo kan je Marina Bay Sands wel omschrijven, maar wat stelt het nu eigenlijk voor? Sommigen zien er een boot in die gestrand is en leggen de Bijbelse link met de Ark van Noach die op de berg Ararat is gestrand. In Azië is cricket de populairste sport en dit zou een ode zijn aan die sport. Herken je de drie paaltjes met daarbovenop de dwarsliggers? In cricket termen: de wicket. Weer anderen zien hier een modern Stonehenge in, de opstelling van stenen uit de prehistorie die in Engeland valt te bewonderen. Oordeel zelf:

Wat je er ook ziet: als je hier gaat zwemmen dan is dat een unieke belevenis. Het is het grootste zwembad ter wereld op die hoogte: 150 meter lang en het water valt over de rand naar beneden, wat het een bijzonder (eng) gevoel geeft.

Er zijn 2.560 hotelkamers en het herbergt een enorm casino met 1.000 speeltafels en nog veel meer gokkasten. Tot voor kort kon je op je hotelkamer in Singapore ook online spelen, maar sinds het begin van dit jaar is dat verboden. Je zal dus de lift naar beneden moeten nemen. Ook al heb je niets met gokken, ga toch even kijken: de kroonluchter die er hangt bestaat uit 132.000 Swarovski-kristallen. Je hebt er ook een winkelcentrum, een theater, een conventiecentrum en een museum in de vorm van een lotusbloem.

Helix Bridge

Een prachtige brug in Marina Bay van 280 meter lang: ‘The Helix’. De brug haalde de lijst van CCNGo: ’24 worlds most amazing bridges’. Het is een voetgangersbrug die wat wegheeft van een DNA-streng. Er zijn een vijftal platformen vanwaar je de prachtige skyline van Singapore kan bekijken. Uiteraard kan de The Helix ’s avonds prachtig verlicht worden, en dit in welk thema dan ook.

Raffles Hotel

Singapore is van origine een Engelse kolonie en dat zien we terug aan het Raffles Hotel, dat in 1887 werd geopend. Wel eens de wereldberoemde cocktail ‘Singapore Sling’ gedronken? Die werd aan het begin van de vorige eeuw in dit hotel uitgevonden en bestaat uit kersenlikeur, gin en limoen.

Het is het oudste hotel van de stad en dankt zijn naam aan de stichter van Singapore: Sir Thomas Stamford Raffles. Bij oude historische bouwwerken horen natuurlijk ook verhalen waarvan niemand weet of het waargebeurd is. Zo zou de laatste tijger van Singapore het hotel zijn binnengedrongen, waarna hij werd doodgeschoten.

 
 
Booking.comGetYourGuideANWB Reizen

5 mooiste Singapore-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Singapore

333travelv.a. €2353 incl.

Singapore en Maleisië

Traditioneel en modern Singapore i.c.m. hoogtepunten van Maleisië met 333travel.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2829 incl.

Singapore, Maleisië en Thailand

Ontdek bruisend Singapore en de mooiste plekjes van Maleisië & Zuid-Thailand met ANWB Reizen.

Lees meer

TUIv.a. €1350 incl.

F1 Singapore Race + Hotel

Beleef de Formule 1 race van Singapore van dichtbij met TUI.

Lees meer

Sawadeev.a. €2849 incl.

Singapore, Maleisië & Thailand

Perfecte mix van cultuur, natuur en strand. 21-daagse reis door Thailand, Maleisië & Singapore met Sawadee.

Lees meer

Djoserv.a. €2695 incl.

Thailand, Maleisië & Singapore

In 21 dagen langs de hoogtepunten van Thailand, Maleisië & Singapore met Djoser.

Lees meer

Singapore is de perfecte stopoverbestemming en vliegen met Singapore Airlines is zalig. Boek je vliegtickets direct bij Singapore Airlines, KLM of via de populaire vergelijker Momondo en start je reis door Zuidoost-Azië in deze schitterende metropool. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, boek de huurauto bij Rentalcars.com en boek de tours bij GetYourGuide. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar o.a. Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisië of Indonesië. Populair zijn ANWB Reizen en 333travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Singapore.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Singapore die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Singapore en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.