Het klimaat in Singapore is tropisch warm. Het warme zeewater zorgt ervoor dat de temperaturen in de stad altijd vrij constant blijven, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 28°C. Tijdens een regenbui en kort nadat het geregend heeft is het er meestal aanzienlijk koeler. Ook vinden wij het altijd wat koeler langs de stranden, bijvoorbeeld bij Sentosa of bij East Coast Park. De temperatuur varieert van seizoen tot seizoen en hangt vooral samen met de regenval, de belangrijkste variabele van het Singaporese klimaat.

De relatieve luchtvochtigheid van het land varieert van 70% tot 90%. De moessons waait in het noordoosten van november tot februari/maart en brengt over het algemeen net wat meer regen met zich mee dan gebruikelijk is voor de regio. Er valt in Singapore het hele jaar door veel neerslag. Vaak trekt er dagelijks wel een korte, fikse regenbui over de stad, soms kun je wekenlang je klok gelijkzetten en regent het dagelijks bijna exact om 16.00 een uurtje, waarna het meteen weer opklaart en vervolgens redelijk koel is in de avond/nacht.

Let erop dat de beschrijving van het klimaat niet hetzelfde is als een weersvoorspelling. Let er ook op dat de weersvoorspellingen op de bekende internationale websites het vaak niet bij het juiste eind hebben. Als je het wekelijkse weersoverzicht van Singapore moet geloven, regent het er altijd de hele dag. Dit is niet het geval. Vaak regent het er inderdaad dagelijks wel even, maar dat is dan meestal een verkoelend uurtje aan het eind van de middag of diep in de nacht met ervoor en erna een stralende zon. Toch staat op zo’n dag bewolking met regen op de weerskaart.

Singapore is goed ingericht om met hitte en regenval om te gaan. Je hebt in het centrum tientallen brede voetgangerstunnels die vaak van winkelcentrum naar winkelcentrum gaan. Als je dus op straat niet veel mensen ziet lopen (in de hitte), dan komt dat omdat ze allemaal ondergronds naar hun bestemming lopen. Wat dat betreft lopen ze daar wat af, want soms ben je zo 15/20 minuten verder eer je weer ergens naar boven kunt. De voetgangerstunnels zijn voorzien van airco’s waardoor het er lekker koel is. Verder zijn de tunnels zo breed dat je vaak aan één zijde, of aan beide zijde winkeltjes hebt.

Beste tijd om Singapore te bezoeken

Er is eigenlijk geen beste tijd van het jaar om Singapore te bezoeken. Het land heeft zo’n beetje het hele jaar door hetzelfde klimaat en het regent er altijd wel (bijna dagelijks). Wel dien je bij een bezoek rekening te houden met de buurlanden, mocht je deze ook willen bezoeken. Zo heb je in Maleisië in bepaalde regio’s te maken met een echt regenseizoen, dat afhankelijk van de regio, best heftig kan zijn. Verder zijn vliegtickets in het hoogseizoen het duurst, terwijl je in minder drukke maanden vaak spotgoedkoop naar de stad vliegt. Let er verder op dat hotels rond bepaalde evenementen nog wel eens vol kunnen zitten, of de prijzen dermate hebben verhoogd.

 
 
Booking.comGetYourGuideANWB Reizen

5 mooiste Singapore-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Singapore

333travelv.a. €2353 incl.

Singapore en Maleisië

Traditioneel en modern Singapore i.c.m. hoogtepunten van Maleisië met 333travel.

Lees meer

ANWB Reizenv.a. €2829 incl.

Singapore, Maleisië en Thailand

Ontdek bruisend Singapore en de mooiste plekjes van Maleisië & Zuid-Thailand met ANWB Reizen.

Lees meer

TUIv.a. €1350 incl.

F1 Singapore Race + Hotel

Beleef de Formule 1 race van Singapore van dichtbij met TUI.

Lees meer

Sawadeev.a. €2849 incl.

Singapore, Maleisië & Thailand

Perfecte mix van cultuur, natuur en strand. 21-daagse reis door Thailand, Maleisië & Singapore met Sawadee.

Lees meer

Djoserv.a. €2695 incl.

Thailand, Maleisië & Singapore

In 21 dagen langs de hoogtepunten van Thailand, Maleisië & Singapore met Djoser.

Lees meer

Singapore is de perfecte stopoverbestemming en vliegen met Singapore Airlines is zalig. Boek je vliegtickets direct bij Singapore Airlines, KLM of via de populaire vergelijker Momondo en start je reis door Zuidoost-Azië in deze schitterende metropool. Boek losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, boek de huurauto bij Rentalcars.com en boek de tours bij GetYourGuide. Er zijn verder diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een trip naar o.a. Singapore kunt boeken, meestal in combinatie met een reis door Maleisië of Indonesië. Populair zijn ANWB Reizen en 333travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Singapore.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Singapore die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Singapore en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.