ANWB Reizen (voorheen FOX, verre reizen van ANWB) is al jaren een begrip als het gaat om volledig georganiseerde groepsreizen en privéreizen. Daarnaast hebben ze ook schitterende singlereizen, strandvakanties en pakketreizen. Kwaliteit staat centraal en dat lees je ook altijd terug in de vele, overwegend zeer lovende, reviews over de reisorganisatie (bekijk de ervaringen van ANWB Reizen op Opiness.nl). De reisorganisatie won afgelopen jaren diverse reisprijzen, waaronder de Vakantie Award in de categorieën Groepsreizen en Verre Reizen tijdens het jaarlijkse Reisgala in 2020.

ANWB Reizen heeft een prettig forum, waar reizigers voorafgaand aan het boeken, in aanloop naar hun reis, maar ook tijdens de reis terecht kunnen met al hun vragen. Reizigers kunnen in het geval van groepsreizen hun reisgenoten al ‘ontmoeten’ en verder kan je vooraf al vragen stellen aan de reisleider die je tijdens je reis zal begeleiden.

De komende periode pakt ANWB weer flink uit met het hun reizen. Je kunt elke privéreis naar eigen wens aanpassen, om zo tot je ultieme droomreis te komen. Denk hierbij aan het upgraden (of downgraden) van hotels, het toevoegen van excursies ter plekke, of het opnemen van compleet nieuwe reisonderdelen. Prijzen zijn nog eens bijzonder transparant. Zo zitten de intercontinentale vluchten altijd inbegrepen in de prijs, hetzelfde geldt voor de autohuur bij de autorondreizen.

Let op: voor reizen met vertrek in 2023 geldt een zgn. Vroegboek-korting, waarbij er forse korting gegeven wordt op diverse reizen.

Onze allereerste reizen deden wij ook met groot plezier met ANWB Reizen (toen nog FOX Vakanties). Wij kozen destijds vooral voor ANWB omdat we de begeleiding als onervaren reizigers wel zo prettig vonden. Daarnaast was het fijn dat we vooraf en tijdens de reis niks meer hoefden te regelen.

Om je een indruk te geven van wat ANWB Reizen zoal allemaal aan privéreizen aanbiedt, volgt hieronder een overzicht met de meest populaire en meest geboekte privéreizen van 2023/2024 (bekijk hier alle privérondreizen van ANWB). Wie weet zit jouw droomreis hier ook wel tussen?

1) Privé rondreis Cuba Grande

Cuba

Cuba is hot. Je leest er steeds meer over omdat steeds meer reizigers het schitterende land bezoeken. In 16 dagen rij je heel Cuba door. Bezoek het authentieke Cuba voordat het massatoerisme er intrede doet. Dé reisbestemming van 2023! Bekijk de reis hier.

2) Privé rondreis Costa Rica Compleet

Costa Rica

Ervaar het schitterende Costa Rica in 17 dagen, waarbij je de mooiste hoogtepunten ziet en waarbij alles tot in de puntjes voor je geregeld is. Het mooie van deze reis? Alles kan je naar eigen wens aanpassen. Daarbij zit een fijne 4×4 huurauto bij de prijs inbegrepen. Costa Rica; de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Bekijk de reis hier.

3) Privé rondreis Bali

Bali

In 15 dagen ga je langs de mooiste bestemmingen van Bali. Naast gezellige toeristische plekken als Kuta en Seminyak, bezoek je ook de wat minder drukke gebieden zoals Ubud, Lovina en Candidasa. Onderweg stop je bij diverse tempels en ook bij deze reis geldt weer dat je het volledig naar hartelust kunt inrichten en aanpassen. Bali is gegarandeerd genieten (na tig bezoekjes ben ik het nog steeds niet zat :)). Bekijk de reis hier.

4) Privé rondreis Australië & Nieuw-Zeeland

Australië

Met recht een droomreis. Het kost wat, maar daar krijg je een rondreis voor terug die je nooit zult vergeten. In – let op – 32 dagen zie je de grootste hoogtepunten van het Noorder- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, en tevens de mooiste highlights van Australië. En als dat nog niet genoeg is kun je er zelfs nog diverse losse excursies, upgrades van accommodatie en zelfs een verlenging bij boeken. Dit gaat de reis van je leven worden! Bekijk de reis hier.

5) Privé rondreis Nieuw-Zeeland Compleet

Nieuw-Zeeland

De reis hierboven omschreef ik al als de ultieme droomreis, deze reis mag er ook zijn. In dit geval verken je in 27 dagen zo goed als heel Nieuw-Zeeland. Wederom een pareltje en een reis die erg hoog op mijn eigen wensenlijstje staat. De huurauto is in de prijs inbegrepen en hiermee rij je zelf het hele land door. Ook hier kun je weer diverse excursies bij boeken. Ook kan je verlengen en je hotels upgraden. Ik vertrek het liefst morgen nog! Bekijk de reis hier.

6) Privé rondreis Het Mooiste van Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka is hot! Jarenlang was het er kommer en kwel, maar nu komt het toerisme in tijden van relatieve rust en wederopbouw weer rap op gang. Sri Lanka heeft het allemaal. Liefhebbers van natuur, cultuur en strand zullen het een fantastische reis vinden. Wat extra mooi is? Je kunt de toch al schitterende reis verlengen met een aantal overnachtingen op één van de bountyeilanden van de Malediven, een fantastische bestemming op maar een paar uur vliegen van Sri Lanka. Bekijk de reis hier.

7) Privé rondreis Islandhopping in Thailand

Thailand

In 15 dagen bezoek je zo’n beetje elk tropisch eiland van Thailand (haha, dat is natuurlijk onzin, want Thailand heeft enorm veel eilanden). Nou goed, je bezoekt een aantal van de allermooiste en allerleukste eilanden van Thailand, gegarandeerd genieten aan prachtige witte zandstranden met kristalhelder zeewater. Wat dacht je van Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao en Ko Phi Phi? Daarnaast bezoek je ook het schitterende Krabi en het gezellige Phuket, en natuurlijk de hoofdstad Bangkok. Een absolute aanrader voor 2023. Gaaaaan met die banaan. Bekijk de reis hier.

8) Privé rondreis Onvergetelijk Vietnam

Vietnam

In 16 dagen bezoek je de grootste highlights van het land, waarbij je met een privéchauffer van noord naar zuid rijdt. Je hoeft helemaal nergens aan te denken, alles is voor je uitgestippeld. Leef als een local in steden als Hanoi en Ho Chi Minh, bezoek lokale stammen en geniet van het uitzicht tijdens de treinreis door de binnenlanden. Vanzelfsprekend kun je de reis naar eigen wens verlengen, of een aantal optionele excursies bij boeken. Bekijk de reis hier.

9) Privé rondreis Klassiek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Wat een reis. In 24 dagen verken je het grootste deel van Zuid-Afrika. Je bezoekt vier natuurreservaten, dus grote kans dat je de Big Five en meer van je lijstje kunt afstrepen. Deze reis kun je zelf ontwerpen tijdens de boeking, zo stel je makkelijk je eigen reisprogramma samen. Bekijk de reis hier.

10) Privé rondreis Kaapstad & Kaapse Kust

Kaapstad

Nog een Zuid-Afrika reis. Dit keer staat Kaapstad en de Kaapse kust centraal. Maak kans om de Big Five te zien, en maak er als je geluk hebt meteen de Big Seven van door aan de kust ook nog walvissen en witte haaien te spotten. In 16 dagen verken je het zuidelijke kustgebied van Zuid-Afrika, centraal staan natuur, cultuur en mooie stranden. Genieten geblazen. Ook deze reis kun je weer helemaal zelf ontwerpen. Bekijk de reis hier.

Dit waren de 10 meest populaire individuele reizen van ANWB. Natuurlijk zijn er naast ANWB Reizen nog diverse andere reisorganisaties met schitterende reizen naar dezelfde bestemmingen. Populaire reisorganisaties zijn 333travel, De Jong Intra, Djoser, Koningaap, Sawadee, Shoestring, Tui en Van Verre.