Villa Agung is een klein resortje direct aan het strand van Lovina in het noorden van Bali (westelijke richting). Het is een familieresort, en de familie die het runt is erg aardig. Het eten is er prima, en ook het ontbijt was van prima kwaliteit. Je eet je ontbijt buiten op het terras met prachtig uitzicht op de zee die maar enkele meters vanaf het resort af ligt. Bij Villa Agung krijg je waarvoor je betaalt en meer. De kamers zijn echter wel vrij basic, maar allemaal wel recent volledig gemoderniseerd.

Villa Agung Beach Inn, Lovina

Het resort is een paar jaar nadat wij er waren volledig opgeknapt. Het ronde zwembad is vervangen voor een strakke rechthoek en het geheel is nu veel meer een boutique hotel en niet meer zo’n simpel hotelletje als het eerst was.

Wij hadden in onze kamer last van muggen, dit kwam omdat wij pas in de avond aankwamen en de deur en de ramen hadden de hele dag open gestaan. Overigens is de afslag niet zo best te zien in het donker; iets om rekening mee te houden als je hier verblijft. De afslag is een simpel onverhard landweggetje.

Villa Agung Beach Inn, Lovina

Vanaf het resortje kun je bij eb via het strand naar Lovina centrum lopen, maar dit is nog best een stuk. De beste manier om naar Lovina centrum (waar je diverse restaurantjes en barretjes vindt) te reizen is met de eigen auto of met het vervoer van het resort. Een overnachting bij Villa Agung kostte toen wij er waren Rp.240.000 inclusief ontbijt in een kamer met airco en fan.

Bekijk hier een overzicht van alle soorten accommodatie op Bali:

 
 

5 mooiste Indonesië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Indonesië

v.a. €979 excl.

Beautiful Bali

Schitterende rondreis door Bali met vele highlights met Bali Travel.

Lees meer

v.a. €1533 incl.

Easy Going Java & Bali

Ga met Fox met ontspannen reisritme langs vele bijzondere plekken die Java en Bali rijk zijn.

Lees meer

v.a. €1742 incl.

Klassiek Indonesië

Maak kennis met de 2 mooiste eilanden van Indonesië; Java en Bali met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1410 excl.

Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Ervaar Indonesie op ontspannen wijze in bijna 4 weken met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1500 excl.

Best of Bali

Ga met Pangea Travel per auto met chauffeur langs de mooiste plekjes van Bali.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Indonesië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.