Als je denkt aan een citytrip, denk je wellicht niet direct aan de stad Liverpool. Toch zijn er jaarlijks toch duizenden mensen die afreizen naar de Britse stad. Voor veel mensen is de hoofdrede van hun bezoek de voetbalclub Liverpool FC. De club behoort tot de absolute wereldtop en de sfeer op Anfield, het stadion van Liverpool, is voor veel mensen een must om eens mee te maken.

Naast het voetbal zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden in Liverpool die de moeite zijn om te bezoeken. Eén van de grootste aanraders is Albert Dock. Dit is het gedeelte van Liverpool waar alle pakhuizen en havengebouwen van Liverpool gevestigd zijn. Dit gedeelte van de stad is door de gemeente opgeknapt en is nu een trendy gedeelte in Liverpool. Zo zitten er momenteel veel restaurants en andere horecagelegenheden. De ultieme mix tussen trendy en de stadsgeschiedenis is zeker een aanrader.

Ook op het gebied van muziek heeft de stad een rijke historie. De populaire popgroep komt uit Liverpool en dat is nog altijd te merken in de stad. Tijdens de Beatles Magical Mystery Tour wordt je meegenomen in de wereld van The Beatles. Je beleeft de tijden van de jaren 60 door middel van muziek en uitleg door middel van commentaar. Op deze manier wordt het leuk gemaakt voor jong en oud, want de Beatles zijn toch een band voor iedereen? 😉

Tijdens een stedentrip naar Liverpool kan ook een Engelse Pint niet vergeten worden. De sfeer van Engelse pubs is een ervaring opzich. Op elke hoek van de straat zie je wel een pub, waar de inwoners van Liverpool in grote getalen te vinden zijn, want daar staan de Engelse ook om bekend.. Toch zal niet iedereen fan zijn van de Engelse pubs, dan is de Hot Water Comedy Club echt een aanrader. Hier is zeven dagen per week live stand-up comedy. Zo kun je na een dag vol bezienswaardigheden, lekker onderuit gezakt nog wat drinken en ondertussen ontspannen met lekker Britse humor!

Liverpool is, zoals gezegd, toch vooral de stad waar het draait om voetbal. The Reds, zoals de spelers van de club worden genoemd, wonnen dit seizoen de Champions League nadat zij het jaar ervoor verloren van Real Madrid. Liverpool is dus de absolute wereldtop, maar de beleving op de tribunes is wat elke fan bijblijft. Ook dit jaar zullen weer duizenden Europeanen afreizen naar de Engelse club om de magie van Anfield te beleven. Equipo Voetbalreizen biedt Nederlandse fans om de mogelijkheid om een voetbalreis naar Liverpool te maken. De lengte van de voetbalreis bepaal je zelf, dus is er ook genoeg tijd om de stad te verkennen!