Zit een lange reis naar de zon er niet in deze zomer? Maar wil je toch even de sleur van het dagelijks leven ontvluchten? Maak dan een citytrip naar Lviv in Oekraïne en geniet van het land en de cultuur. De stad Lviv zegt je misschien niet veel maar dat neem niet weg dat deze stad een must is om te bezoeken.

Waarom Lviv?

De stad – Lviv is nog niet erg bekend maar is een stad met een rijke historie en leent zich daarom perfect voor een citytrip. Het gehele oude stadscentrum is uitstekend bewaard gebleven en staat dan ook niet voor niets op de UNESCO World Heritage lijst. Er valt van alles te bezoeken: mooie kerken, koopmanshuizen, het onweerstaanbare Potocki Paleis en het oude stadhuis. Bovendien is het Korniakt Paleis, tegenwoordig onderdeel van het historisch museum van Lviv, echt een bezoekje waard. Het centrum is autovrij en het beste te voet te ontdekken.

Uitgaan & Eten – Het plein Ploschka Rynok is het centrale punt waar het allemaal gebeurt. Hieromheen vind je allerlei leuke terrasjes en winkels. Voor een mooie prijs kun je hier van een heerlijk Oekraïense maaltijd genieten. Houd je ervan om mensen te kijken, dan is Prospekt Svobody een aanrader. Hier flaneert men, vooral in het weekend, over de boulevard om gezien te worden. Nachtclubs zijn er ook genoeg in Lviv: voor het bruisende nachtleven moet je iets buiten het oude centrum zijn.

Weer & Klimaat – Lviv heeft een continentaal klimaat met warme zomers en het hele jaar neerslag. Het regent hier in verhouding met de rest van het land iets meer, maar dit mag de pret niet drukken. Neem gewoon naast je zomerse kleding ook een paraplu mee.

Hebben we je door dit artikel overtuigd om naar Lviv te gaan? Lees dan ook eens onze reistips zodat je goed voorbereid en voor de beste prijs deze citytrip zal maken.