Met ruim zeshonderdduizend inwoners is Oslo de trotse hoofdstad van Noorwegen. De welvarende Noren behoren tot de rijkste landen van de wereld en er is dan ook genoeg te doen. De stad is duur maar ook bijzonder aantrekkelijk om een paar dagen te gaan shoppen. Ben jij iemand die al een tijdlang ergens lekker wilt gaan shoppen, dan is Oslo een verrassende maar daarom ook interessante locatie! De prachtige bezienswaardigheid Ford Akershus ligt bijvoorbeeld vlakbij de leukste winkelstraten. Op die manier kan je cultuur en shoppen ideaal combineren.

Cultuur en shoppen gaan goed samen

In het centrum van de stad liggen veel bezienswaardigheden. De brede straten in de binnenstad zijn heerlijk om op te lopen of om met de tram lekker doorheen te zoeven (zie foto). Het vervoer is perfect geregeld en je kunt met de bus, trein, metro of tram overal snel naartoe. Hét winkelgebied van Oslo bevindt zich rond de Karl Johanns Gate. De Karl Johanns Gate is de hoofdstraat in Oslo. Het verbindt het treinstation met bijvoorbeeld het Noorse Parlement. Alle grote internationale winkelketens zijn vertegenwoordigd in de idyllische straat. De vriendelijke Noren staat bekend om hun gastvrijheid en zullen je zeker helpen als je daarom vraagt. Ze spreken bijna allemaal goed Engels: dat is in andere landen weleens anders!

Weinig geld tot je beschikking?

Veel bezienswaardigheden zoals het prachtige Vigelandpark, het Nobel Instituut of het mooie Radhuset van Oslo (stadhuis, zie foto), maken Oslo tot een mooie stad om eens lekker met je vrienden of vriendinnen te shoppen. Op een ontspannen wijze zal je de prachtige stad op jouw eigen tempo kunnen ontdekken. De hotels zijn in het algemeen goed en betaalbaar. Let alleen wel op wat je aandoet, want het kan behoorlijk koud zijn in Oslo!

 
 

5 mooiste Noorwegen-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Noorwegen

v.a. €1375 incl.

Puur Lofoten

Traditionele vissershuisjes, overweldigende natuur. Schitterende reis van Askja Reizen.

Lees meer

v.a. €936 excl. boot

Wandelrondreis 'Jo Gjende'

Schitterende wandelreis vanuit twee standplaatsen met BBI Travel.

Lees meer

v.a. €589 (auto)

Het beste van Zuid-Noorwegen

In 10 dagen door het prachtige zuiden van Noorwegen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €899 (auto)

Noorse Fjorden

Schitterende 11-daagse autorondreis door Noorwegen met Pharos Reizen.

Lees meer

v.a. €2449 incl. boot

Noordkaap cruise

15-daagse reis naar één van de meest Noordelijkste puntjes van Europa met TUI.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Noorwegen die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Noorwegen en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.