Met ruim zeshonderdduizend inwoners is Oslo de trotse hoofdstad van Noorwegen. De welvarende Noren behoren tot de rijkste landen van de wereld en er is dan ook genoeg te doen. De stad is duur maar ook bijzonder aantrekkelijk om een paar dagen te gaan shoppen. Ben jij iemand die al een tijdlang ergens lekker wilt gaan shoppen, dan is Oslo een verrassende maar daarom ook interessante locatie! De prachtige bezienswaardigheid Ford Akershus ligt bijvoorbeeld vlakbij de leukste winkelstraten. Op die manier kan je cultuur en shoppen ideaal combineren.

Cultuur en shoppen gaan goed samen

In het centrum van de stad liggen veel bezienswaardigheden. De brede straten in de binnenstad zijn heerlijk om op te lopen of om met de tram lekker doorheen te zoeven (zie foto). Het vervoer is perfect geregeld en je kunt met de bus, trein, metro of tram overal snel naartoe. Hét winkelgebied van Oslo bevindt zich rond de Karl Johanns Gate. De Karl Johanns Gate is de hoofdstraat in Oslo. Het verbindt het treinstation met bijvoorbeeld het Noorse Parlement. Alle grote internationale winkelketens zijn vertegenwoordigd in de idyllische straat. De vriendelijke Noren staat bekend om hun gastvrijheid en zullen je zeker helpen als je daarom vraagt. Ze spreken bijna allemaal goed Engels: dat is in andere landen weleens anders!

Weinig geld tot je beschikking?

Veel bezienswaardigheden zoals het prachtige Vigelandpark, het Nobel Instituut of het mooie Radhuset van Oslo (stadhuis, zie foto), maken Oslo tot een mooie stad om eens lekker met je vrienden of vriendinnen te shoppen. Op een ontspannen wijze zal je de prachtige stad op jouw eigen tempo kunnen ontdekken. De hotels zijn in het algemeen goed en betaalbaar. Let alleen wel op wat je aandoet, want het kan behoorlijk koud zijn in Oslo!

 
 

5 mooiste Noorwegen-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Noorwegen

ANWB Reizenv.a. €609 incl. boot

Het land van de oergoden

10-daagse actieve familievakantie door Noorwegen o.b.v. eigen vervoer met ANWB Reizen.

Lees meer

BBI Travelv.a. €1112 excl. boot

Oostelijk Noorwegen

13-daagse self-drive door het oostelijke gedeelte van Noorwegen met BBI Travel.

Lees meer

De Jong Intrav.a. €939 excl. boot

Het beste van Zuid-Noorwegen

In 10 dagen langs de mooiste bezienswaardigheden in het zuiden van Noorwegen met De Jong Intra.

Lees meer

TUIv.a. €1042 excl. boot

Natuurlijk Noorwegen & Zweden

15-daagse reis door het glooiende Zweden en het ruige fjordenlandschap van Noorwegen met TUI.

Lees meer

Voigt Travelv.a. €1795 incl. boot

Noordkaap, Lofoten en Lapland

20-daagse Noord-Scandinavië rondreis langs de Noordkaap, de Lofoten en Lapland met Voigt Travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Noorwegen die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Noorwegen en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.