Zweden is al jaren een zeer populair vakantieland, zowel in de winter als in de zomer. In de zomer is Zweden perfect voor bijvoorbeeld wandel- en fietsvakanties door de prachtige natuur. In de winter trekt Zweden vooral wintersporters aan. In de winter kun je genieten van skien, hondensleëen, schaatsen en andere wintersporten. Daarnaast beschikt Zweden ook over mooie culturele steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Veel mensen denken dat Scandinavië alleen met het vliegtuig gemakkelijk te bereiken is, terwijl er ook andere manieren zijn. Met de auto of de trein zou je er bijvoorbeeld ook een lange trip van kunnen maken die door Noorwegen, Zweden en Finland loopt.

Vliegtuig

Reizen met het vliegtuig blijft het snelst en gemakkelijkst. In twee uur vlieg je van Amsterdam naar Stockholm. Er vliegen al meerdere maatschappijen naar Zweden.

Auto

Auto

Zweden is met de eigen auto makkelijk te bereiken. Er zijn meerdere mogelijkheden om Zweden te bereiken. Zo gaat er een veerboot van Puttgarden naar Rödby. Als je liever niet gebruik maakt van veerboten kun je door Denemarken rijden en daar gebruik maken van de bruggen. Dit duurt echter iets langer dan met de veerboot. Daarnaast betaal je tol voor de bruggen.

Trein

Trein

Vanuit Duitsland gaan er regelmatig treinen naar Zweden. Wanneer je van Nederland naar Zweden wilt, moet je echter regelmatig overstappen. Hierdoor is de trein zeker niet het snelste vervoersmiddel. De reis van Amsterdam naar Stockholm duurt iets minder dan 21 uur. Echter zie je met de trein wel veel van het landschap in Zweden.

Ferry

Ferry

Er gaan verschillende ferries naar Zweden. Deze gaan helaas niet vanuit Nederland maar wel vanuit onder andere Kiel en Travemunde in Duitsland. Een optie is om dan eerst met de trein te reizen naar Duitsland om vervolgens daar op de ferry te stappen.

Bus

Natuurlijk is het ook mogelijk om de auto thuis te laten en er een in Zweden te huren. De goedkoopste manier om naar Zweden te reizen is met de bus. Vanuit Nederland gaat er rechtstreeks een bus naar Zweden, die stopt in onder andere Stockholm, Göteberg en Halmstad. De reis van Amsterdam naar Stockholm duurt ongeveer 24 uur.