Sulawesi heeft enorm veel toffe attracties en bezienswaardigheden. Het prachtige meer Tondano is een van die mooie hoogtepunten van het Indonesische eiland. Tondano is een enorm kratermeer op zo’n 30 minuten rijden vanaf Tomohon. Je hebt er diverse gezellige restaurants waar je lekkere visgerechten kunt proberen. De natuur rond het meer is fantastisch mooi.

Je kunt verder op diverse plekken rond het meer zwemmen, of een bootje huren. Ook kun je op diverse plekken fietsen huren, maar fietsen in de hitte is wel inspannend. Wandelaars kunnen het beste wandelen aan de oostkant van het meer. Net als op veel andere mooie plekjes in Sulawesi is het meer alles behalve toeristisch. Waarschijnlijk zul je er de enige westerling zijn. Je rijdt in een paar uur het hele meer rond. Let erop dat het er tijdens het regenseizoen flink kan regenen. Een brommer is dan misschien niet zo handig.

Lake Tondano in Sulawesi

Het meer ligt in het noorden van Sulawesi, op een uur rijden vanaf Manado, de grootste stad in de regio. Een bezoek aan Tondano valt goed te combineren met een bezoek aan Tomohon, de dagmarkt van Tomohon en met Lake Linow.

Lake Tondano in Sulawesi

Over Sulawesi

Sulawesi is een prachtig eiland in Indonesie. Het is het 4e grootste eiland van het land en hoewel het vrij gemakkelijk bereikbaar is vanaf Jakarta, is het nog nauwelijks een toeristische hotspot te noemen. De meeste reizigers bezoeken Sulawesi vanwege de fantastische duikspots en perfecte duikconditities. Op het enorme eiland is echter nog veel meer te doen. Zo heb je er meerdere culturele hoogtepunten, diverse mooie steden, enorme vulkanen en tevens meerdere natuurparken.

 
 
Schitterende Indonesie reizen van Original AsiaIndonesie door de ogen van een locaVerken Indonesie met Bali Travel

5 mooiste Indonesië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Indonesië

v.a. €979 excl.

Beautiful Bali

Schitterende rondreis door Bali met vele highlights met Bali Travel.

Lees meer

v.a. €1533 incl.

Easy Going Java & Bali

Ga met ANWB met ontspannen reisritme langs vele bijzondere plekken die Java en Bali rijk zijn.

Lees meer

v.a. €1742 incl.

Klassiek Indonesië

Maak kennis met de 2 mooiste eilanden van Indonesië; Java en Bali met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1410 excl.

Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Ervaar Indonesie op ontspannen wijze in bijna 4 weken met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1500 excl.

Best of Bali

Ga met Pangea Travel per auto met chauffeur langs de mooiste plekjes van Bali.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, Bali Travel, De Jong Intra, TUI en Van Verre. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Indonesië samenstellen. Boek bv. je retourtickets bij Vliegtickets.nl of Momondo, de accommodatie bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Tiket.com en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Indonesië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Indonesië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.