Het Fljótsdalur hostel ligt echt in de middle of nowhere. Wij kwamen er op onze eerste nacht in IJsland aan, direct vanaf Keflavik Airport. Het was meteen alsof we op een onbewoonde plek aankwamen. Helemaal aan het einde van een gravelweg gaat een steil pad de heuvel op. Op die heuvel vind je het hostel. Let erop dat gewone auto’s de heuvel niet op kunnen. Je parkeert beneden en loopt de laatste 50 meter omhoog. Als je met een 4×4 rijdt, kun je wel tot aan het hostel naar boven rijden.

De eigenaar Paul is een aardige Brit, hij woont al tig jaar in IJsland en is al jaren bezig de oude boerderij helemaal op te knappen. Omdat hij in de wintermaanden in de UK woont, heeft hij elk jaar maar een paar maanden om weer flink wat werk te verrichten.

Fljotsdalur hostel

Het hostel is erg kleinschalig en basic, maar ook best sfeervol. Vanaf het raam in de gezamenlijke woonkamer heb je fantastisch uitzicht op de Eyjafjallajökull gletsjer. Hier ligt tevens de vulkaan met dezelfde naam die in 2010 het complete Europese vliegverkeer liet platleggen.

Fljotsdalur hostel

Overal waar je kijkt zie je sneeuw en ijs, ook in de zomer zijn de toppen van de omringende bergen nog bedekt met een laag sneeuw.

Het hostel heeft een mooie gezamenlijke keuken en een grote koelkast waar je de boodschappen in kwijt kunt. De slaapkamers zijn vrij basic maar prima. In de woonkamer liggen diverse boeken met informatie over IJsland. Ook heb je er veel folders met informatie over attracties en bezienswaardigheden.

Fljotsdalur hostel

Achter het huis ligt een mooie tuin. De buitendouche vind je hier ook. Om te douchen moet je warm water in een emmer meenemen naar de douche. Deze emmer vul je zelf in de keuken. Boven de douche is een plastic bak die je kunt vullen. Als de bak voldoende gevuld is, kun je de kraan opendraaien en sta je onder een heerlijk warme douche in de buitenlucht. De douche is ruim genoeg dat je binnen het hok kunt uitkleden en afdrogen. Een zeer interessante manier om te douchen.

Fljotsdalur hostel

De weg die dichtbij het hostel loopt brengt je uiteindelijk bij Thorsmork; het prachtige wandelgebied waar je tevens de populaire Landmannalaugar trek kunt doen.

Ervaar het ruige IJsland

Boek je accommodatie in Zuidelijk IJslandBooking.com

Hotels waar wij in IJsland verbleven

Populaire reisorganisaties

Details

  • Wifi: Nee
  • Keuken: Ja
  • Koelkast: Ja
  • Supermarkt in directe omgeving: Nee
  • Restaurants in directe omgeving: Nee
  • Benzinepomp in directe omgeving: Nee
  • Website / Tripadvisor
  • Website / Tripadvisor
  • Boek hier

 
Prachtige rondreizen door IJsland met TUIBBI Travel IJslandGeweldige IJsland-reizen bij 333travel

5 mooiste IJsland-reizen

Bekijk het reisaanbod naar IJsland

v.a. €1592 incl.

Vulkanen, watervallen en kliffen

Ontdek de hoogtepunten van de Gouden Cirkel in 6 dagen met 333travel.

Lees meer

v.a. €1553 incl.

Het land van ijs en vuur

8-daagse indrukwekkende en complete rondreis door IJsland met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1693 incl.

Ontdek IJsland

Een ontspannen rondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1704 incl.

Het beste van IJsland

Adembenemend mooie autorondreis langs alle hoogtepunten van IJsland met BBI Travel.

Lees meer

v.a. €1295 incl.

Onontdekt IJsland

Schitterende 8-daagse fly & drive door het onbekende oosten van IJsland met Voigt Travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, BBI Travel, De Jong Intra, KidsReizen, Sawadee, TUI en Voigt Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Zoek je vliegtickets via Momondo en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda.nl. Huur vervolgens een auto bij Rentalcars.com en boek eventueel losse dagtours bij het populaire GetYourGuide. In een land als IJsland kan een goede wegenkaart ook geen kwaad. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in IJsland die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar IJsland en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.