Sint Maarten is een prachtige bestemming voor een zonnige en tropische vakantie. St. Maarten werd in 1493 ontdekt door de welbekende Christopher Columbus. Na veel onenigheid over de rechten van dit eiland werd het simpelweg in tweeën verdeeld, het zuidelijke Nederlandse gedeelte dat 41 km2 groot is en het noordelijke Franse gedeelte dat 54 km2 groot is, met ieder een eigen hoofdstad. Voor Nederland is dat Philipsburg en voor het Franse gedeelte (Saint Martin) is dat Marigot. Het eiland is dus tweetalig.

De grensovergang is bijna niet merkbaar en wordt slechts aangegeven door borden. Het Nederlandse gedeelte heeft een eigen regering. Beide kanten van het eiland zijn een bezoek waard. In het Nederlandse gedeelte kun je betalen met NAF (florijnen), maar ook met Euro’s of dollars. Over het algemeen spreekt men op Sint Maarten heel goed Nederlands en Engels.

Philipsburg is een drukke en gezellige stad en telt twee circa 1,5 km lange hoofdstraten: Front Street en Back Street met daartussen in diverse kleine steegjes die de twee straten met elkaar verbinden. Er is een enorme variëteit aan leuke winkels, restaurants, bars, internetcafés en zelfs casino’s om dat heerlijke Caribische gevoel te ervaren. Aan het eind van Philipsburg ligt Fort Amsterdam dat 300 jaar geleden door de Nederlanders is gebouwd op een voormalig Spaans fort. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht over de Great Bay.

Vakantie Sint Maarten

Vakantie Sint Maarten

Vakantie Sint Maarten

Sint Maarten is de plek bij uitstek voor zonaanbidders

Sint Maarten is de plek bij uitstek voor zonaanbidders. Je kunt terecht op maar liefst 37 stranden. Ontspan aan het strand met een frozen cocktail en geniet van de mooie onderwater wereld door te gaan snorkelen. Een van de beste plekken hiervoor is het Oriënt Bay reservaat. Er zijn zowel naaktstranden als gewone stranden. De meeste naaktstranden vindt je aan de Franse kant van het eiland. Het Mullet Bay strand is volgens velen het mooiste strand van het eiland. Mullet Bay ligt niet ver van het Maho strand af.

Vakantie Sint Maarten

Activiteiten in Sint Maarten

Wat activiteiten betreft zit het wel goed op Sint Maarten. Een aanrader is een bezoek aan de vlindertuin aan de Franse kant van het eiland, waar je honderden exotische vlinders van verschillende groottes kunt bewonderen. De vlindertuin is dagelijks geopend vanaf 9 uur ’s ochtends en is gevestigd aan de Rte. de Le Galion, Quartier d’Orleans.

Huur je eigen jacht van Bluebeard Charters en geniet van de privacy die je hebt op je eigen boot terwijl je de kusten van Sint Maarten verkent. Relax in de zon op het dek en neem snorkelspullen mee en ontdek de wereld onder water.

Vakantie Sint Maarten

Dichtbij het hoogste punt van het eiland (Pic Paradis) vindt je Fly Zone Extreme. Een bus brengt je naar een hoog punt op de berg en je vliegt over de boomtoppen aan een zipline naar beneden. Dit is een unieke manier om het eiland te zien, maar je moet het wel durven! De zipline route vindt je bij Loterie Farm.

Het St. Martin Zoological Park is de grootste dierentuin met een groot scala aan dieren, met zowel exotische als lokaal voorkomende soorten. Bij de ingang begroeten rondvliegende papegaaien je. De dierentuin is iedere dag geopend vanaf 9 uur ’s ochtends.

Verken Philipsburg met je eigen segway en ontdek wat deze bruisende havenstad te bieden heeft. Van het beste eten in de kleine lokale restaurants tot bars en winkels, je vindt het hier. Of neem een kijkje in de gezellig drukke haven!

Hoe reis je naar Sint Maarten

Vliegen

Een van de meest populaire manieren om naar Sint Maarten te reizen is per vliegtuig. De grootste luchthaven van het eiland, het Princess Juliana International Airport heeft een vrij korte landingsbaan, maar verder is het modern en goed uitgerust met alle gemakken die men mag verwachten van een internationaal vliegveld.
De aanvliegroute gaat over het nabijgelegen Maho strand, dat dan ook veel vliegtuigspotters aantrekt. Het is een bijzondere ervaring om een vliegtuig van zo dichtbij te zien.

Tip: in verband met de geluidsoverlast van stijgende en dalende vliegtuigen is het aan te raden om een hotel te boeken dat niet te dicht bij dit strand ligt. Met name in de weekeinden is het druk op deze luchthaven in verband met het komen en gaan van de vele eigenaren van timeshare-appartementen op Sint Maarten.

Met de boot

Vakantie Sint Maarten

Veel cruisemaatschappijen hebben Sint Maarten in hun cruiseprogramma opgenomen, bijvoorbeeld als caribbean cruise of als onderdeel van een wereldcruise. Grote cruiseschepen leggen dagelijks aan in de haven van de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte, Philipsburg. Er kunnen tegelijkertijd maar liefst 4 cruiseschepen aanleggen in deze grote haven, die goede verbindingen heeft naar de rest van het eiland. Als je van het schip afkomt hoor je in de verte al een “Caribische steelband” die je met hun tropische muziek verwelkomt op hun prachtige eiland. Direct in de omgeving van de kade staan tientallen kleine winkeltjes met allerlei snuisterijen, maar ook met elektronica en juwelen, kleding enz. En niet van die kleine merken ook nog: Seiko, Calvin Klein, Apple, Sony noem het maar op en ze verkopen het hier. Alles is in euro’s geprijsd, maar je kunt overal met dollars betalen of met je creditcard. En alles is ook nog eens belastingvrij, dus lekker goedkoop. Je kijkt je ogen uit.

Plan je vakantie!

Vakantie Sint Maarten

Wat is St. Maarten een prachtig eiland en een geweldige vakantiebestemming. Er hangt een ontzettend leuke, gezellige sfeer. Wil je de beste tickets vinden tegen een lage prijs dan is het handig om je vakantie naar Sint Maarten ruim van tevoren te plannen en te boeken. Ook het hotel boek je het best voor vertrek, het kan met name in de grotere plaatsen aan de Nederlandse kant van het eiland voorkomen dat de hotels vol zitten. Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie pakketreis naar St. Maarten kunt boeken. Je kunt een vakantie echter ook prima zelf regelen. Hotels boek je het beste bij Booking.com, de vliegtickets bij CheapTickets.nl en de huurauto bij RentalCars.com.