In Beijing vind je diverse prachtig bijgehouden parken. Een bezoek aan het park is vooral erg populair onder de wat oudere lokale bevolking, die er dagelijks bijeenkomt om te relaxen, te dansen, bij te kletsen met bekenden, om Tai Chi te beoefenen, spelletjes te spelen en om te zingen. In het verleden waren de prachtige ‘Emperial Gardens’ niet toegankelijk voor de lokale bevolking, alleen de Koninklijke familie bezochten de parken. De mooiste tijd van het jaar om de parken van Beijing te bezoeken is tijdens de lente, wanneer alle bomen en planten prachtig in bloei staan. Enkele parken zijn juist extra mooi tijdens de herfst, met veel grote bomen met prachtige bruine herfstbladeren. In de wintermaanden kun je vaak op de meren schaatsen.

1) Beihai Park

Vlakbij de Verboden Stad ligt het prachtig mooi ontworpen Beihai Park. Dit is een van de mooiste en meest populaire parken in Beijing. Het ligt op loopafstand van de Verboden Stad (aan de westzijde van de Verboden Stad). Dagelijks komen duizenden locals en toeristen op het park af. Je kunt er prettig wandelen en relaxen. Het grootste deel van het park bestaat uit water, er ligt namelijk een vrij fors meer binnen het park. Enkele hoogtepunten van het Beihai Park is de ‘White Dagoba’, de ‘Nine-Dragon Screen’, de ‘Five-Dragon Pavilions’, de botanische tuinen en de ‘Circular City’. Je betaalt een paar yuan entreegelden om het park te betreden. Beihai Park is makkelijk met de metro bereikbaar. Een manier om er te komen is om metrolijn 4 naar station Ping Ann Li Xi te nemen. Vanaf dit station loop je in een kwartiertje naar de noordingang van het park.

2) Yuyuantan Park

Yuyuantan Park is een populair park ten oosten van het centrum van Beijing. Rond dit park liggen diverse interessante bezienswaardigheden, die je tegelijk met ene bezoek aan het park kunt bekijken. Binnen het park heb je ook diverse leuke attracties, waaronder de prachtige kersengaard (met vooral rond maart/april prachtige bomen). Verder heb je er diverse prachtige tuinen waar je leuk doorheen kunt wandelen. Ook hier heb je weer een fors meer binnen het park, waar je onder andere leuke boottochtjes kunt ondernemen. Een van deze boottochten is 26 kilometer lang en brengt je helemaal naar de andere kant van het centrum van de stad (naar het Longtan Park). De beste manier om er met het openbaar vervoer te komen is door de metrolijn 1 naar station Military Museum Station te nemen. Vanaf dit station loop je in 10 minuten naar de zuidingang van het park.

3) Jingshan Park

Jingshan Park ligt grotendeels op de Jingshan heuvel. Het is een prachtig park direct ten noorden van de Verboden Stad. Meestal start je de tour door de Verboden Stad vanaf de zuidzijde, en als je de Verboden Stad vervolgens aan de noordzijde verlaat; loop je direct het Jingshan Park binnen. De top van de Jingshan heuvel is het hoogste punt van de stad, en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Verboden Stad. Om er te komen reis je eerst naar station Dong Chang An Li langs metrolijn 5. Vanaf hier kun je helemaal via de Verboden Stad naar het park lopen (15/20 minuten) of je neemt bus nummer bus naar bushalte Gu Gong.

4) Summer Palace

Ten noordwesten van het centrum van Beijing ligt het Summer Palace. Hier heb je een van de mooiste parken van de stad. Een bezoek aan het zomerpaleis is vaak een standaard onderdeel van een bezoek aan Beijing. Het is sinds 1998 een UNESCO World Heritage Site. Binnen het park ligt het Kunming meer, waar je onder andere gezellig een bootje kunt varen. Binnen het park vind je een enorme hoeveelheid bezienswaardigheden, waaronder paviljoens, torens, bruggen, tempels, beelden en prachtig aangelegde tuinen. Je kunt makkelijk met het openbaar vervoer naar het zomerpaleis door met metrolijn 4 naar station Beigongmen te reizen. Vanaf hier loop je in 5/10 minuten naar de noordingang van het zomerpaleis.

5) Zizhuyuan Park (Purple Bamboo Garden)

Zizhuyuan Park, of Bamboe Park, is vooral bekend om de meer dan 50 verschillende bamboesoorten die er groeien. Het is een prachtig aangelegd park iets ten oosten van het centrum van Beijing. Je kunt er heerlijk wandelen en vooral relaxen, samen met de lokale bevolking. Midden in het park ligt een mooi meer, waar je onder andere een boottocht kunt ondernemen (vanaf dit park naar diverse andere parken/attracties). Ten noorden van het meer ligt de Zizhuyuan tempel, een prachtige tempel uit de Ming Dynasty (1368-1644). Het park is erg mooi; het geheel heeft een magisch sfeertje. Het park is makkelijk per metro te bereiken. Stap uit bij station Zhongguancun station (lijn 4) en je loopt in 5 minuten naar het park. Dichtbij het park ligt overigens ook de Beijing Zoo en Beijing Aquarium.

6) Temple of Heaven Park

Iets ten zuiden van het centrum van Beijing ligt het Tiantan Park (Temple of Heaven Park). Dit is een park wat vooral in de ochtend erg gezellig is vanwege de vele oudere inwoners van Beijing die er hun dagelijks ochtendgymnastiek beoefenen. Binnen het park heb je diverse prachtige bouwwerken, je kunt je er prima een aantal uren vermaken. Centraal binnen het park staat de prachtige Temple of Heaven zelf. Je kunt met de metro naar het park reizen. Stap uit bij station Tiantan Dongmen (paarse lijn nr. 5).

Overige parken in Beijing

Enkele andere populaire parken in en rond Beijing zijn: Botanical Garden, Chaoyang Park, Ditan Park, Fragrant Hills, Grandview Garden, Haidian Park, Honglingjin Park, Longtan Park, Milu Yuan, Olympic Green, Ritan Park, Shichahai Park, Taoranting Park, World Park, Wuzuolou Forest Park, Yuetan Park en het Zhongshan Park.

Prachtige vakanties naar China

Boek je accommodatie in BeijingBooking.com

Populaire reisorganisaties

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.