Denk je aan China, dan denk je al snel aan de Chinese muur in Beijing, het Terracotta leger in Xi’an en de rijstvelden bij Ping’an. Deze highlights mogen voor veel reizigers niet in hun reis ontbreken. En worden dan ook jaarlijks overspoeld met hordes toeristen. Mocht je deze toeristenstroom liever vermijden en wil je meer zien van het lokale leven en ruige natuur van China? Ga dan ‘off the beaten track’ door het berglandschap langs de uitlopers van de Himalaya.

Te paard naar Ice Mountain

Te paard naar Ice Mountain

De voornaamste reden om naar de regio Songpan te gaan, is om te paardrijden door de rustige bergomgeving. Songpan zelf is een stad met veel Tibetaanse invloeden, maar daarnaast vind je ook moslims. De omgeving is erg geschikt om een afwisselende trektocht te maken waarbij je de grootste delen paardrijdt en soms wandelt. Tussen de hoge bergen lijk je alleen op de wereld te zijn. Je voelt je een echte cowboy midden in de natuur.

Te paard naar Ice Mountain

Tijdens deze tocht word je begeleid door ervaren berggidsen. Over steile bergpaden slinger je langs rotsen en graslanden om bij de Ice Mountain top uit te komen: met 4.500 meter hoogte het hoogste punt in de omgeving. Met een Tibetaanse jas aan en een kop thee in je handen warm je jezelf op bij het kampvuur. Tenslotte kruip je je tent in om ook ’s nachts de rust van de Himalaya te ervaren.

Tiger Leaping Gorge

Tiger Leaping Gorge

Op twee uur rijden van Lijiang vind je de steile kloof Tiger Leaping Gorge. Op gemiddeld 2500 meter hoogte kun je hier een avontuurlijke wandeltocht maken. De beste periode om dit te doen is van april tot en met oktober.

Kies bijvoorbeeld voor een tweedaagse tocht, waarbij je samen met een gids langs de bovenkant van de kloof loopt. Op het pad heb je enerzijds de kolkende Yangtze rivier onder je, anderzijds de steile bergrotsen. Op bepaalde punten is de kloof zo nauw, dat er volgens de legende, een tijger die door jagers werd achtervolgt, geen andere uitweg zag dan van de ene naar de andere kant te springen; vandaar de naam voor de kloof.

Tiger Leaping Gorge

Onderweg zie je rijstvelden, dorpjes, ossen die op de akkers werken en kuddes geiten die langzaam voor je uit hobbelen. Je overnacht in een eenvoudig maar gezellige guesthouse waar ook andere trekkers verblijven, halverwege de canyon. ’s Avonds koelt het flink af, dus zorg voor de nodige warme kleding. Bij een heldere nacht ben je getuige van een prachtige sterrenhemel.

Monniken op de grasvlakte

Monniken op de grasvlakte

Xiahe is te vinden in de provincie Gansu, waar je duidelijk de grote steden achter je laat. Weinig reizigers bezoeken deze authentieke regio van vol Tibetaanse kloosters en Mongoolse invloeden. Drink een kopje yakboter thee met monniken in rode gewaden en proef de Momo’s (een soort Tibetaanse dumplings).

De aankomst in Xiahe is letterlijk adembenemend. Het ligt niet alleen mooi, maar ook op 3000m hoogte. Dat betekent een ijle lucht en vaak flink ademhappen als je de trap oploopt. Doe dus rustig aan wanneer je hier verblijft.

Je reist buiten de gebaande paden over eindeloze nomadenvlaktes. Zie kleurrijke yaks grazen met witte Himalaya toppen op de achtergrond en overnacht in kleinschalige guesthouses met Tibetaanse details. Een bezoek aan deze regio is niet goedkoop. Deze regio is echter toeristisch gezien zo onderontwikkeld dat je er niet komt zonder privé chauffeur en gids. Je betaald wat meer, maar krijgt hier een unieke ervaring en een kennismaking met authentiek China voor terug.

Riksja China, onderdeel van Riksja Travel, biedt individuele reizen aan naar de hoogtepunten van China, maar kiest hierbij voor unieke belevingen. Klik hier voor meer informatie over het samenstellen van je eigen rondreis naar China.

 
 
Prachtige rondreizen door China bij 333travelSchitterende China-reizen met TUIOnvergetelijke avonturen met ANWB Reizen

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

ANWB Reizenv.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB Reizen.

Lees meer

Djoserv.a. €2495 incl.

Rondreis China

Gevarieerde steden en hoogtepunten in 24 dagen met Djoser.

Lees meer

Koning Aapv.a. €2145 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

Shoestringv.a. €1799 incl.

Van Beijing naar Shanghai

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

333travelv.a. €2890 incl.

China Highlights

In 16 dagen langs de mooiste hoogtepunten van het betoverende China met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.