Xi’an is een belangrijke toeristische bestemming. Er zijn diverse toffe bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan. Vanzelfsprekend valt een bezoek aan het terracottaleger onder de allergrootste hoogtepunten van het land.

1) Het terracottaleger van keizer Qin Shi Huang

De meest populaire attractie van Xi’an – en wellicht van heel China – is het terracottaleger van keizer Qin Shi Huang. Een bezoek aan deze attractie vormt een hoogtepunt van een reis door China, en zou zeker niet overgeslagen mogen worden. Lees meer over het terracottaleger van keizer Qin Shi Huang.

2) Banpo Village Museum

Ook populair is het Banpo Village Museum, waar een compleet dorp van meer dan 6000 jaar oud is nagebouwd. Lees meer over het Banpo Village Museum.

3) Bell Tower & Drum Tower

In hartje Xi’an vind je verder nog een groot plein met hierop de prachtige Bell Tower.

Even verderop ligt de Drum Tower. Vanaf beide bouwwerken heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In de avond zijn beide torens mooi verlicht. Wanneer je beide gebouwen bezoekt betaal je 40 Yuan. Bezoek je alleen een van beide gebouwen, dan betaal je 27 Yuan. Beide gebouwen zijn dagelijks geopend tussen 8.00 en 22.00 (tussen 8.00 en 17.30 van november t/m maart).

4) De stadsmuur van Xi’an

Een must-see in Xi’an is de prachtige, brede stadsmuur waar je overheen kunt lopen en zelfs overheen kunt fietsen. De stadsmuur van Xi’an is niet zomaar een muur, het is een enorm brede en lange muur rond het stadscentrum, gebouwd in de 14e eeuw en de grootste stadsmuur ter wereld.

5) Great Wild Goose Pagoda

Een andere populaire attractie in Xi’an is de ‘Great Wild Goose Pagoda’; een van de grootste boeddhistische pagoden in China. Je vindt de pagode in het zuiden van de stad, ernaast ligt het park Tang Paradise met enkele prachtige tuinen. Op 10 minuten lopen vanaf de pagode vind je verder nog het interessante Shaanxi historisch museum.

6) Small Wild Goose Pagoda

Naast de grote Wild Goose pagode, heb je in Xi’an ook nog de kleine Wild Goose pagode (Small Wild Goose Pagoda). Bezoekers kunnen naar het uitkijkplatform op de 13e ‘verdieping’. In de nabije omgeving vind je ook de Jianfu tempel en het Xi’an Museum.

7) Huangdi Mausoleum en de Xuanyuan tempel

Ook populair zijn het Huangdi Mausoleum en de Xuanyuan tempel die je beiden vindt binnen een prachtig park op ongeveer 2,5 uur rijden (165km) ten noorden van Xi’an in het dorp Huangling.

8) Yangling graftombe

Zo’n 20 kilometer ten noorden van Xi’an bij het dorp Zhangjiawan ligt de bekende Yangling graftombe; het mausoleum van keizer Liu Qi (tussen 188 en 141 v.C.). Hier is een compleet miniatuur koninkrijk nagebouwd.

9) The Great Mosque binnen de islamitische wijk

Xi’an vormde het eindpunt van de zijderoute, de link tussen Azië en de Arabische landen & Europa. Islamitische handelaren introduceerde hier de Islam en veel settelden zich in Xi’an. De moskee van Xi’an (The Great Mosque) is een van de grootste en belangrijkste moskees in China. Uniek aan de moskee is dat het ontwerp een mix vormt van Chinese en Islamitische invloeden. Binnen de islamitische wijk heb je verder een keur aan leuke lokale en internationale restaurants. De Great Mosque ligt dichtbij de Drum Tower in hartje Xi’an.

10) Tang Dynastie muziek- en dansvoorstelling

De Tang Dynastie (618 – 907) was een van de meest welvarende dynastieën van China ooit. De prachtige Tang Dynastie muziek- en dansvoorspelling geeft een prachtige indruk van die periode. Een bezoek aan Xi’an is niet compleet zonder een bezoek aan deze voorstelling (dat tevens een dinnershow is). De voorstelling kun je op diverse locaties bijwonen. Tang Dynasty Palace (Tang Yue Gong, No.75, Chang’an Road, Xi’an, 20.30 – 21.40) is de meest populaire. Ook populair is de Shaanxi Song & Dance Theater (Shaanxi Sheng Gewujuyuan, No. 165, Wenyi Road, Xi’an, 20.00 – 21.00). De entree bedraagt 370 Yuan per person inclusief dumpling maaltijd (+/- 220 Yuan zonder maaltijd).

11) Forest of Stone Steles Museum

Dichtbij de South Gate (zuidelijke poort van de muur die het centrum van Xi’an omringt) vind je het bos van de stenen tabletten (Forest of Stone Steles). Hier vind je ruim 3000 stenen tabletten met inscripties. Dit museum is dagelijks tussen 8.00 en 18.45 (in de wintermaanden tot 18.00) geopend en de entree bedraagt 75 Yuan.

12) Mt. Huashan

De berg Huashan ligt zo’n 120km ten oosten van Xi’an is een van de vijf heilige bergen in China. Rondom de berg heb je prachtige wandelpaden, waar je minimaal een dag heerlijk kunt wandelen. Je vindt er diverse Taoïstische tempels, waarvan Yuquan Yuan de grootste en meest populaire is. Er zijn diverse toppen die je kunt beklimmen om van prachtige vergezichten te genieten. Je kunt ook van de kabelbaan gebruik maken. De ‘East Peak’ is bekend vanwege de prachtige zonsopkomst. Onderaan Mt. Huashan kun je bij de tourbureautjes een gids huren waarmee je ’s nachts in de het donker de berg op kunt. In de vroege ochtend kun je er dan van een spectaculaire zonsopkomst genieten. Je komt er gemakkelijk door vanaf het Xi’an North Railway Station de trein naar Zhengzhou te nemen en uit te stappen bij station Huashan Bei (Huashan North). Vanaf dit station neem je de shuttlebus naar de voet van Huashan.

China door de ogen van een local

Boek je accommodatie in Xi’anBooking.com

Populaire reisorganisaties

 
 
Stel je eigen China-reis samenMooie, unieke Cambodja-reizen met PANGEA TravelOnvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

5 mooiste China-reizen

Bekijk het reisaanbod naar China

v.a. €2079 incl.

Chinees Jade

Langs de hoogtepunten van modern en ouderwets China met ANWB.

Lees meer

v.a. €2230 incl.

Compleet China

Een prachtige eerste kennismaking met China in 20 dagen met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1895 incl.

China Hoogtepunten

De mooiste hoogtepunten van China in twee weken met Koning Aap.

Lees meer

v.a. €1399 incl.

Groepsreis China

Adembenemend mooie reis langs diverse hoogtepunten van China met Shoestring.

Lees meer

v.a. €2019 incl.

China Compleet

In 22 dagen lang reis je door het betoverende China met TUI.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populair zijn ANWB Vakantie, De Jong Intra, VNC Asia Travel, 333Travel, PANGEA Travel en Local Hero Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je vliegtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in China die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar China en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.