Het Europese continent biedt een scala aan mogelijkheden voor elk type reiziger. In Europa is zelfs voor de doorknede reiziger nog genoeg te ontdekken. Van de Schotse meren tot de weelderige Balkan: ontsnappen voor een heerlijke vakantie vol schoonheid, avontuur of ontspanning is dankzij last-minute opties en goedkope vluchten meer mogelijk dan ooit. Dit zijn de meest populaire vakantielanden in Europa.

Spanje

Spanje

Spanje blijft het vakantieland bij uitstek. Het land kent weergaloze natuur, ruig in Extremadura, overdadig in Andalusië. Bosrijk en sprookjesachtig in Galicië en heuvelachtig in Baskenland. Spanje is ongekend populair vooral vanwege de zon. Met goed uitgeruste faciliteiten bij de kust en een professionele opvatting van gastronomie hoeft het in Spanje aan niets te ontbreken. De oeroude Canarische Eilanden zijn één van de vele hoogtepunten van het land. De vulkanische eilanden bieden een spectaculair afwisselend landschap met een zeer aangenaam klimaat.

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk staat al decennialang bovenaan veel lijstjes. Het is het land met één van de meest charmante en karakteristieke hoofdsteden van de wereld: Parijs. Deze metropool heeft een geheel eigen temperament en uitstraling. Frankrijk is de plek om historische plaatsen te bezoeken, maar ook om je volledig terug te trekken op het platteland. De Franse keuken is subliem en de Franse geschiedenis heeft grote impact gehad op de gehele wereld. Die rijkdom is ook overal in het land aan te treffen. Van exclusief tot eenvoudig kamperen: Frankrijk verwelkomt elk type reiziger.

Duitsland

Duitsland

Anders dan Scandinavische landen is Duitsland niet duur. Het is een sympathiek en goed verzorgd land, waar met nog net en galant de bezoeker begroet. Duitsland heeft ongeëvenaarde parels als het Zwarte Woud, de Romantische Route, de Oostzeekust en Unesco-erfgoed steden. Elke regio kent zijn specifieke tradities en gebruiken. De steden zijn modern, dynamisch en kleurrijk, terwijl de Duitse natuur je intens kan laten genieten van het leven.

Kroatië

Kroatië

Het Mediterraanse leven is in Kroatië volop aanwezig. Het bergachtige binnenland vormt een mooi contrast met de schitterende kusten aan de Adriatische zee. Het land heeft meer dan 1000 eilandjes, waarvan er 48 bewoond zijn. Het is de zonnige bestemming bij uitstek en vele vakantiegangers hebben al geproefd van het fraaie Istrië, het innemende Dalmatië, het levendige Rovinj en het bruisende Dubrovnik. Kroatië is charmant en een prettig land om een vakantie te besteden.

Griekenland

Griekenland

Griekenland blijft ons betoveren. Met zoveel prachtige eilanden en een rijke culturele historie heeft Griekenland al een flinke aantrekkingskracht. Maar Griekenland biedt meer, want het heeft culinaire hoogtepunten, onuitputtelijke mogelijkheden op het water, een zeer vriendelijke bevolking en uitstekende vervoersopties. Voel je als Griekse god op Kreta, Corfu, Mikonos, Kos, Rhodos, in Thessaloniki, Athene of Thebe en maak de vakantie onvergetelijk.

Turkije

Turkije

Veel vakantiegangers zijn er al achter gekomen hoe verrassend veelzijdig Turkije is. Turkije is ook meer dan Alanya. Deze historische badplaats is erg sierlijk, maar het land heeft vele indrukwekkende plaatsen. Daarnaast is er een imposante culturele historie, een geroemde keuken en een vriendelijke bevolking. Turkije kent een afwisselend landschap. Het heeft een kustlijn die maar liefst 8000 kilometer lang is. Wandelen kan in het Pontisch gebergte. Ook het Taurusgebergte met beboste hellingen en weergaloze hoogvlakten is een lust voor het oog. Turkije is ook befaamd om thermale bronnen. Cappadocië is een maanlandschap met vele kuuroorden. Istanboel is een stad als geen ander. Het is hier, op de burg van Europa naar Azië dat de rijkdom van het land te proeven is. Wonderschoon, plezierrijk en bevallig.

Italië

Italië

Een andere klassieker is uiteraard Italië. Ook dit land herbergt alles wat een veeleisend vakantieganger vraagt. Maar ook Italië is net als bovenstaande bestemmingen eenvoudig te bereiken via goedkope all-inclusive vakanties. De mogelijkheden in dit interessante land zijn oneindig. Het betoverende Venetië, het imposante Sicilië, Rome, het Gardameer, Toscane; dit land in Zuid-Europa is ontzettend divers. Om deze reden is het zeer geschikt voor elk type vakantie, van auto-vakanties tot city-trips. Italië is stijlvol en elegant. Het heeft vele mooie stranden en kent veel authentieke regio’s en bovendien is de keuken wereldberoemd. Ondergedompeld worden in de Italiaanse cultuur is een onvergetelijke ervaring.