Heb jij een vakantie geboekt naar Curaçao? Of staat een bezoekje nog op je bucketlist? Dan weet je dat de meeste stranden op het eiland onwijs drukbezocht zijn. Heb je niet zo’n zin in de drukte en wil je vooral echt even tot rust komen? Dan raden we je aan eens een bezoekje te brengen aan de wat minder drukke stranden. Als je een goedkope vakantie naar Curaçao zoekt, hou dan zeker de vele vakantiedeals in de gaten. Ben je benieuwd welke stranden je absoluut moet bezoeken? Lees dan verder!

Directors Bay

Het eerste strand op onze lijst is Directors Bay. Vroeger was dit strand een privéstrand voor de directieleden van een olieraffinaderij van Shell. In 1985 werd deze olieraffinaderij overgenomen door het Venezolaanse Petróleos en sindsdien is het strand openbaar geworden. Het strand is bij toeristen niet echt bekend, maar duikers weten deze plek wel te vinden. Aan de oostkant van dit strand heb je een duikplek genaamd Small Wall. Je kan daar tot 15 meter diep duiken. Rondom dit strand liggen de meer populaire stranden Tugboat Beach, Caracasbaai en Baya.

Playa Santu Pretu

Santu Pretu is een strand dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Het strand kenmerkt zich door het zwarte zand wat er ligt. De vertaling van Santu Pretu vanuit het Papiaments is letterlijk: zwart zand. Het is lastig om op dit strand te komen, maar er zijn wel wat manieren. Je kan per boot naar het strand gaan en vanaf Playa Santa Cruz zou je ook naar het strand kunnen lopen. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Mensen komen hier niet om lekker te gaan liggen om te zonnen, maar vooral om te snorkelen. De plek is namelijk één van de beste snorkel spots van Curaçao. De onderwaterwereld is er kleurrijk en je kan er veel soorten vissen spotten. Een tip die we je kunnen meegeven is om waterschoenen te dragen. Er zijn namelijk best veel zee-egels aanwezig. Neem ook vooral je eigen eten en drinken mee, want faciliteiten zijn vrijwel niet aanwezig op dit strand.

Soto San Juan

Mocht je het dorp Soto willen bezoeken raden we je aan om het strand San Juan mee te pakken. Het strand ligt iets voor het dorpje en is te bereiken via een kleine zandweg. Eenmaal daar moet je een klein bedrag betalen voor het onderhoud van het strand. Je hebt toegang tot vier afgelegen stranden, namelijk: Playa Shon Mosa, Playa Chikitu, Playa Manzalina en Playa Largu. De stranden zijn prachtig wit met helder azuurblauw water om helemaal tot rust te komen.

Lovers Beach

Als laatste op onze lijst hebben we Lovers Beach. Vooral voor de koppels onder ons is dit strand heel interessant. Je komt er niet per se om lekker te liggen en te zonnen, maar juist voor het uitzicht. Het is een zeer klein strand dat je tussen Kokomo en de Bullenbaai in kunt vinden. Voor de echte avonturiers is dit strand zeker de moeite waard om te bezoeken

Wil jij de stranden uit deze lijst bezoeken, en dat het liefst zo snel mogelijk? Boek dan een last minute naar Curaçao!

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je mooie landen of toffe plekjes die we zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.