Altijd al gedroomd van dat verlaten idyllische strand? White Sand Beach dichtbij het Tangkoko Forest Reserve is dat strand. Je kunt er heerlijk zonnen en zwemmen in de vrij krachtige golven. Dit is meteen wat het strand zo adembenemend mooi maakt; nergens zagen wij zo’n helder blauw water in combinatie met zulke heftige golven. Een surfer zou er waarschijnlijk prima uit de voeten kunnen. Het deel waar je veilig kunt zwemmen ligt direct rechts voor het (gesloten) resort. Je kunt echter ook enkele honderden meters naar links lopen, en daar waan je je pas echt op een verlaten eiland.

Als je een paar dagen achtereen flink hebt gewandeld in het natuurpark, dan is een bezoek aan dit fantastisch mooie strand absoluut een verademing. Hoewel er soms flinke golven zijn, is het deel recht voor het resort is speciaal afgebakend met grote stenen voor als je er wilt zwemmen. Soms komen er wat kinderen uit de dichtbij gelegen kampung langs. Ze komen een praatje maken en zwemmen er zelf ook lustig op los. Het ooit prachtige resort pal aan het strand is gesloten. Wil je aan het privé strand liggen, dan moet je de eigenaar wel een paar duizend roepiah betalen. Dit is echter een schijntje voor wat je ervoor terug krijgt. De meeste resortjes en guesthouses in de omgeving zijn in staat je naar het mooie strand te brengen. Spreek wel een tijd met ze af wanneer je weer opgehaald wilt worden.

White Sand Beach, Tangkoko Forest Reserve

White Sand Beach, Tangkoko Forest Reserve

White Sand Beach, Tangkoko Forest Reserve

Over Sulawesi en Tangkoko Forest Reserve

Sulawesi is een prachtig eiland in Indonesië. Het is het 4e grootste eiland van het land en hoewel het vrij gemakkelijk bereikbaar is vanaf Jakarta, is het nog nauwelijks een toeristische hotspot te noemen. De meeste reizigers bezoeken Sulawesi vanwege de fantastische duikspots en perfecte duikconditities. Op het enorme eiland is echter nog veel meer te doen. Zo heb je er meerdere culturele hoogtepunten, diverse mooie steden, enorme vulkanen en tevens meerdere natuurparken. Tangkoko is zo’n natuurpark. Het ligt in het noorden van Sulawesi op ongeveer 1,5 uur rijden van de grootste stad in die regio; Manado. In het natuurpark staan jungletreks centraal. Je hebt o.a. kans de prachtige Black Crested Macaque te spotten, of de supersnelle Tarsius.

White Sand Beach, Tangkoko Forest Reserve

White Sand Beach, Tangkoko Forest Reserve

White Sand Beach, Tangkoko Forest Reserve

 
 
Schitterende Indonesië-reizen van 333travelErvaar Indonesië met ANWB ReizenVerken Indonesië met Bali Travel

5 mooiste Indonesië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Indonesië

v.a. €829 excl.

Beautiful Bali

Schitterende 15-daagse rondreis door Bali vol toffe hoogtepunten met Bali Travel.

Lees meer

v.a. €2288 incl.

Easy Going Java & Bali

Reis in 22 dagen langs de vele bijzondere plekken die Java en Bali rijk zijn met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €1742 incl.

Traditioneel Bali

Een prachtige en vooral complete reis door bekend en onbekend Bali met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €2450 excl.

Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Ervaar Indonesie op ontspannen wijze in bijna 4 weken met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1419 incl.

Pareltjes rondom Bali

17 dagen eilandhoppen vanaf godeneiland Bali, ontdek 4 eilanden in 1 reis met 333travel.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, ANWB Reizen, Bali Travel, De Jong Intra, KidsReizen, TUI en Van Verre. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Indonesië samenstellen. Zoek je vliegtickets via Momondo, de accommodatie via Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Tiket.com en boek de dagtours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Indonesië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Indonesië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.