Een dagje Barcelona… ‘dat is toch veel te kort!’ zullen veel mensen zeggen. Maar niets is minder waar. Uiteraard is het heerlijk om een week de tijd te nemen om deze bruisende stad te bewonderen, maar wat als je ‘maar’ 24 uur de tijd hebt? Hieronder vind je een programma zodat jij Barcelona in 24 uur kan zien!

10:00 – 12:00 | Op de fiets eropuit!

Sagrada Familia

Je zou het misschien niet denken, maar in Barcelona kun je prima fietsen! Er zijn genoeg verhuurbedrijven waar je een fiets kunt huren zodat je de hele dag Barcelona kunt ontdekken op de fiets. Begin bijvoorbeeld bij de Sagrada Familia en fiets vervolgens door naar Casa Mila en Casa Battló. Dit zijn bezienswaardigheden van de Catalaanse kunstenaar Antoni Gaudí en mag je absoluut niet missen als je een bezoekje brengt aan Barcelona. De Sagrada Familia vanbinnen bezoeken is ook een absolute aanrader! Het doel is om de kerk in 2026 af te ronden, maar of dit echt gaat lukken is nog maar de vraag.

12:00 – 12:30 | Kopje koffie?!

Fietsen door een drukke stad als Barcelona kan best vermoeiend zijn. Neem daarom ook zeker even pauze en neem plaats op een lekker terrasje. Een leuke plek om bijvoorbeeld een goed kopje koffie te drinken is Nomad Coffee. Professionele barista’s bereiden hier dagelijks de lekkerste koffie.

12:30 – 14:00 | Fietsen naar het strand

Arc de Triomf

Na een korte pauze gaan we weer verder op de fiets. Het is leuk om bijvoorbeeld naar het strand te fietsen terwijl je mooie bezienswaardigheden passeert. Zo liggen bijvoorbeeld het Parc de la Ciutadella en de Arc de Triomf precies op de route naar het strand.

14:00 – 15:30 | Lunchen

Eenmaal bij het strand aangekomen, is het tijd om te lunchen. En dat kan prima bij het strand! Aan de boulevard vind je genoeg gezellige beachbarretjes waar je heerlijk kunt relaxen en van je lunch kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk eten bij Mamarosa Beach. Niet alleen het eten is hier heerlijk, maar ook het uitzicht is verbluffend.

15:30 – 17:00 | Relaxen op het strand / shoppen

Na zo’n lange fietstocht is het tijd om eventjes te ontspannen. Plof lekker neer op het strand en ga eventjes van het zonnetje genieten. Ben je niet zo goed in stilzitten en heb je onderweg allemaal leuke winkels gezien waar het al begon te kriebelen om naar binnen te gaan? Dan kun je uiteraard ook terugfietsen en nog eventjes lekker winkelen!

17:00 – 20:00 | Wandeling door Barrio Gótico

La Rambla

In het oude centrum van Barcelona vind je de wijk Barrio Gótico, een gezellige en levendige wijk waar je uitstekend nog even kunt rondstruinen. In deze wijk zit het vol met leuke, kleine straatjes, gezellige pleinen en prachtige historische bezienswaardigheden. Zo vind je bijvoorbeeld in deze wijk de kathedraal van Barcelona, een absolute must-see bij je bezoekje aan Barcelona. Naast de Barrio Gótico vind je La Rambla. Een leuk ideetje is om ook nog even een klein stukje van deze bekende straat mee te pakken.

20:00 – 22:00 uur | Lekker hapje eten

We bevinden ons nog in de wijk Barrio Gótico. En dat komt goed uit, want daar kun je perfect een hapje eten! In de kleine straatjes van Barrio Gótico vind je tal van leuke, gezellige restaurantjes. Ga bijvoorbeeld lekker pincho’s eten bij Irati. Hier heb je keuze uit 80 soorten pincho’s. Dit zijn typische Spaanse broodjes met lekkere toppings. In de broodjes steken stokjes en na afloop betaal je de rekening door simpelweg te tellen hoeveel stokjes er nog op je bord liggen.

22:00 | Welterusten!

Parc de la Ciutadella

Het einde van de dag breekt aan en het is tijd om onder de wol te kruipen. Tijd om te slapen bij… Hotel Chic & Basis Born. Dit is een prachtig hotel in de buurt van Parc de la Ciutadella. Het hotel is modern en stijlvol ingericht en je kunt zelfs nog een drankje doen in de chique loungeruimte.

9:00 – 10:00 | Ontbijt

De 24 uur zit er bijna op, maar er moet uiteraard wel nog even ontbeten worden voordat we vertrekken. In Barcelona zit het vol met leuke ontbijtbarretjes waar je voor weinig geld een lekkere koffie en broodje of croissant kunt eten. Als je liever iets steviger wilt ontbijten is Alsur Café een goede aanrader! Dit is te vinden in dezelfde wijk als het hotel, El Born, en is de ideale spot om een stevig goed ontbijt te eten.

Over de auteur

Geschreven door Anne, tekstschrijfster voor http://www.bruisendbarcelona.nl. Houdt van lekker eten, hardlopen, de zon en reizen. Heeft om die reden in september 2016 het koude Nederland ingeruild voor het sprankelende Spanje.