Phnom Penh is een interessante stad en zeer geschikt om in een paar dagen te verkennen. Het is de hoofdstad van Cambodja en hoewel de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de recente geschiedenis er vaak centraal staan, is er nog veel meer leuks te doen dan dat. De stad geeft een prachtig beeld van de Khmer cultuur en heeft diverse prachtige attracties.

Hieronder volgen een aantal van de meest interessante hoogtepunten van Phnom Penh.

1) Killing Fields

Killing Fields

De Killing Fields (Choeung Ek) is must wanneer je Cambodja bezoekt. Wel tevens een triest geheel, want de realiteit van de gruwelheden is verschrikkelijk.

2) Het paleis (Royal Palace) en de Zilveren Pagoda

Het paleis (Royal Palace) en de Zilveren Pagoda

Twee mooie bezienswaardigheden in één uitje. Het prachtige paleis, met daarnaast de mooie zilveren pagoda.

3) Het nationale museum en de Plae Pakaa show

Cultuurliefhebbers mogen een bezoek aan het nationale museum niet overslaan. De prachtige Plae Pakaa show wordt 3 maal per dag uitgevoerd.

4) De S-21 gevangenis Tuol Sleng (genocide museum)

Tuol Sleng (genocide museum)

Tuol Sleng werd gebruikt als gevangenis en martelkamer tijdens het schrikbewind van Rode Khmer leider Pol Pot. In het Tuol Sleng-museum kun je alles te weten komen over de recente geschiedenis van het land.

5) Fietstocht door de stad

Een fietstocht door de stad is een heerlijke manier om de omgeving zelfstandig te verkennen. Je kunt ook prima met de fiets het prachtige binnenland in de omgeving van de stad verkennen.

6) Een kookcursus

Misschien niet het eerste dat in je opkomt bij een bezoek aan de hoofdstad, maar zeker een memorabele bezigheid. Erg gezellig en leerzaam, en je krijgt meteen een goed beeld bij de Cambodjaanse keuken. Er zijn meerdere kookscholen in Phnom Penh.

7) Wat Phnom

Wat Phnom

Wat Phnom is een schitterende tempel in het centrum van Phnom Penh. Wat ik vooral prettig vond was de afleiding na het bezoek aan de heftige bezienswaardigheden in de stad (zoals de Killing Fields en Tuol Sleng). Veel anderen denken er ook zo over, want het was er aardig druk tijdens ons bezoek.

8) Een heerlijke maar pittige Khmer massage

Niet voor iedereen weggelegd. Je vraagt je soms af of je lichaam in betere staat was voor de massage, of juist erna. Wel een must, want er zijn maar weinig plekken ter wereld waar een massage een blijvende herinnering (aan de pijn) achterlaat. Verwacht geen Balinese massage.

9) Een riksja rit door het centrum

Riksja ritje door het centrum

Toeristisch, dat wel, maar o zo leuk om te doen in een stad als Phnom Penh. Een ritje door het centrum met de riksja. Vanuit de riksja rijdt je langs diverse hoogtepunten, en telkens kun je even uitstappen om een foto te maken (dit kan vaak ook prima vanuit de riksja).

10) Psar Thmei of Toul Tom Poung

Toul Tom Poung

De dagmarkt Psar Thmei ligt aan de mooie Sisowath Quay promenade in het centrum van de stad. Het complex is recent prachtig gerenoveerd en het is absoluut een bezoekje waard. Je kunt het zo gek niet bedenken en het wordt er verkocht. Een andere toffe markt is de Russian Market (Toul Tom Poung), vol met prulletjes maar toch een leuke lokale ervaring.

11) Geniet van een heerlijke bak koffie

Je hebt in Phnom Penh diverse koffietentjes. Naast de bekende ketens (als Gloria Jeans, Coffee Bean en Starbucks) heb je ook diverse kleinschalige tentjes. Enkele populaire plekjes zijn: The Coffee Maker, Bloom Creations, Café Sentiment, Em Café, Epoch Café en Café Fresco.

 
 
Naar Cambodja met TUIMooie, unieke Cambodja-reizen met ANWB ReizenOnvergetelijke avonturen in Cambodja met 333travel

5 mooiste Cambodja-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Cambodja

v.a. €2159 incl.

Cambodja Compleet

Schitterende 22-daagse groepsrondreis met chauffeur met ANWB Reizen.

Lees meer

v.a. €3400 excl.

Cambodja compleet

Ontdek heel Cambodja inclusief veel excursies in 22 dagen met Van Verre.

Lees meer

va €2202 incl.

Groepsreis Vietnam & Cambodja

De mooiste hoogtepunten van Vietnam en Cambodja in 20 dagen met TUI.

Lees meer

v.a. €2495 excl.

Rondreis Vietnam & Cambodja

Het beste van 2 prachtige landen Vietnam & Cambodja in 27 dagen met Djoser.

Lees meer

v.a. €2092 incl.

Cambodja Highlights

16 dagen lang reis je door het betoverende Cambodja met 333travel.

Lees meer

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Cambodja die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Cambodja en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.