Amerika is al decennia lang een populaire reisbestemming. Het is een gigantisch land met oneindig veel dingen om te zien. Ontdek de Verenigde Staten! Veel staten hebben hun eigen cultuur om te ontdekken en met een paar uur rijden kan het landschap om je heen compleet veranderen.

Iconische brug in de VS

De Golden Gate Bridge in San Francisco, zwarte beren in Yosemite National Park, de woestijn van Death Valley, een wedstrijd in Las Vegas en de unieke kleuren in Bryce Canyon en Zion National Park zijn slechts enkele van de hoogtepunten van een potentiΓ«le reis door de mooiste plekken in de Verenigde Staten. Je wilt alleen niet voor onverwachte verrassingen komen te staan als je daar aankomen. Daarom lees je in dit artikel wat je moet weten voor je begint aan je reis.

Nationaal park in de VS

Paspoort

Deze spreekt misschien voor zich, maar je wilt hem echt niet over het hoofd zien. Je bent natuurlijk verplicht om je paspoort te tonen bij vertrek en aankomst, dus zorg dat deze op een logische plek klaar ligt, zodat je hem niet vergeet. Check daarnaast of je paspoort nog geldig is, zodat je hem op tijd kunt vernieuwen.

ESTA-reistoestemming

Een document dat sneller over het hoofd gezien kan worden is de ESTA-reistoestemming. Deze is verplicht onder het Visa Waiver Programma als je Amerika in wilt. Je kunt een ESTA aanvragen op de officiΓ«le website van de Customs and Border Protection. Dit kost je dan ongeveer 13 euro. Je kan ook een ESTA aanvragen via Nederlandse websites, maar dit kost vaak meer geld. Vergeet daarnaast niet je API-gegevens in te vullen als je je vlucht hebt geboekt.

Huurauto in de VS

Internationaal rijbewijs

De kans is groot dat je van plan bent zelf te rijden als je een rondreis door Amerika gaat maken. Als je een auto wilt huren, kan dat vaak wel met een Nederlands rijbewijs, maar toch kunnen verhuurbedrijf naar een internationaal bewijs vragen. Deze kan je aanschaffen bij de ANWB voor ongeveer 15 euro.

Pinpas buiten Europa

In de Verenigde Staten gaan vrijwel alle betalingen via creditcard. Hier in Nederland heb je vaak genoeg aan een debet kaart, dus zorg ervoor dat je straks gewoon kunt betalen als je onderweg bent. Dit is gelukkig eenvoudig te regelen via online bankieren. Stel hierbij de periode in van je rondreis en klaar!

Met deze tips staat niks je nog in de weg om de prachtige landschappen in de Verenigde Staten te ontdekken. Huur alvast een auto, download offline navigatie en regel een Park-pas. Heel veel plezier!

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je mooie landen of toffe plekjes die we zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.