Overstappen op Heathrow?
Reken 2 uur overstaptijd en stop je toiletartikelen in je koffer!

Te laat komen voor je vliegtuig staat hoog genoteerd in de top 10 van onhandige acties. Toch overkomt het menig mensen op het vliegveld van Heathrow. Je gaat binnenkort je vliegreis boeken en je overweegt een tussenstop op Heathrow? Be prepared!

Houd bij het boeken van je vliegreis voor Heathrow rekening met een overstaptijd van minimaal 2 uur. Is de overstaptijd korter? Bel voordat je op de boek-deze-reis-knop klikt eerst nog even of je een aansluitende vlucht met een ruimere overstaptijd kunt krijgen.

Heathrow

Overstappen op Heathrow, waarom gaat dat zo traag?

Binnen de Europese Unie gelden sinds november 2006 strenge regels voor het meenemen van vloeistoffen. De regels werden ingevoerd na een verijdelde aanslag op luchthaven Heathrow in augustus 2006. Alle Europese luchthavens hanteren deze regels maar Heathrow doet er het moeilijkst over.

Je hebt je reis geboekt via Heathrow al geboekt

Check je overstaptijd. Ligt deze boven de 2 uur dan heb je een veilige marge. Is de overstaptijd korter dan 2 uur dan sta je voor een grote uitdaging. Realiseer je goed dat het securitypersoneel op Heathrow er geen rekening mee houdt dat jij je vliegtuig moet halen.

Heathrow

3 gouden tips om snel langs de securitybalie te komen

  • Zorg vooraf dat je al je tubetjes en potjes in je koffer stopt en niet in je handbagage.
  • Zorg dat je een korte wachtrij kiest en laat andere wachtende reizigers weten hoelaat je vliegtuig vertrekt.
  • Trek voordat je door het poortje moet je schoenen en jas alvast uit. Doe eventueel je riem en sieraden af.

En je reisverzekering?

Mocht het allemaal niet goed komen en mis je toch je vlucht? Bij een vertraging van 8 uur of meer vergoedt de doorlopende reisverzekering vaak de extra kosten die reizigers moeten maken, bijvoorbeeld voor een hotelovernachting en een maaltijd.