Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Pinot Noir, wie aan wijn denkt, denkt aan Frankrijk. Met de vele bekende wijnstreken is Frankrijk een paradijs voor wijnliefhebbers. Maak een reis naar één van de charmante hotels op het Franse platteland en ontdek ’s werelds beste wijnen. Geniet bijvoorbeeld van een culinair diner met hét perfecte wijnarrangement in Hotel la Bergerie of eet in een knus restaurant met maar liefst 400 lokale wijnen in Hostellerie des Clos. Volg de bekende Jura wijnroute en overnacht bij Hotel Les Caudalies, doe een wijnworkshop vanuit Hotel Le Chai de la Paleine of maak een tour door de wijngaarden rondom Chateau Labro. Santé!

Culinair genieten

Hostellerie des Clos

Tijdens je vakantie gaat er niks boven een perfect culinair diner en waar kan dat beter dan in Frankrijk? Geniet van de traditionele Franse keuken samen met de beste wijnen uit de regio. Hotel la Bergerie in de bekende wijnregio Languedoc-Roussillon ligt in het hart van de Cabardès wijngaarden en beschikt over een restaurant met een Michelin ster. Hier kun je genieten van authentiek Frans menu met geselecteerde regionale wijnen. Net zo’n fijne plek is het charmante Hostellerie des Clos, gelegen in de wijnstreek Bourgogne. Het gezellige en gastronomische restaurant van dit hotel beschikt over een wijnkaart met ruim 400 lokale wijnen.

Van bekende wijnroutes tot wijnproeverijen

Naast ontspannen en culinair genieten wil je tijdens je vakantie vaak ook nog iets actiefs doen. Ontdek de wondere wereld van de Franse wijnen tijdens een van de vele leuke activiteiten. Zo ligt de gezellige herberg Hotel les Caudalies op de bekende Jura wijnroute in de wijnhoofdstad van de Jura, Arbois. Volg deze prachtige route langs pittoreske wijndorpjes, musea en 135 wijndomeinen die het hele jaar geopend zijn voor wijnproeverijen. Ook Hotel le Chai de la Paleine ligt op een wijnroute in de regio Maine-et-Loire. Vanuit dit hotel zijn er tal van activiteiten mogelijk. Breng een bezoekje aan de nabijgelegen wijnkelders voor een wijnproeverij, maak een wandeling door de omringende wijngaarden of volg een wijnworkshop bij één van de lokale wijnboeren. Het romantische Château Labro in Midi-Pyrénées beschikt zelfs over een eigen wijngaard. Na een middagje lokale wijnen proeven kun je hier nagenieten aan het zwembad tussen de wijnstokken.

Over Logis Hotels

Logis Hotels is een internationaal samenwerkingsverband van ruim 2.400 hotels in Andorra, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het is hiermee de grootste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa. Kenmerkend voor al deze accommodaties zijn een hartelijke ontvangst, comfortabele en goed verzorgde hotels, een uitstekende keuken waar met streekproducten wordt gekookt en een omgeving die uitnodigt om op verkenning te gaan. De Logis-hotellier heeft hart voor zijn accommodatie en zijn gasten en geeft graag tips over wat er zoals in de buurt te doen is. De hotels worden ingedeeld op basis van een tot maximaal drie schoorsteentjes voor het verblijf en een tot maximaal drie stoofpotjes voor de keuken. Hotels op het hoogste kwaliteitsniveau zijn te herkennen aan het keurmerk Logis d’Exception. Zie voor meer informatie en boekingen http://www.logishotels.nl.