Dichtbij de bestemming komen, dichtbij de cultuur. Overnachten in kleinschalige accommodaties, die passen bij de sfeer van het land, helpen je het land en de cultuur echt te beleven. Indonesië, en met name Bali, is bij uitstek een bestemming waar je bijzonder kunt overnachten. Voor je Indonesië rondreis zetten we een aantal unieke plekken voor je op een rij.

Thuis in een homestay

Slapen bij een Balinese familie in de heuvels. Met uitzicht op glooiende rijstterrassen, zit je hier op een plek waar maar weinig toeristen komen. Je draait mee met de familie, en je hebt je eigen slaapkamer en faciliteiten. Je gastheer neemt je mee over de dijkjes van rijstvelden naar een traditionele ceremonie. Dit is Bali pur sang.

Munduk, huis op palen

Midden in het vruchtbare binnenland, waar vulkanen en meren je omsluiten, ligt het dorpje Munduk. Een geschikte plek om cultuur met actief te combineren. Slapen doe je hier in een houten huis op palen, en geheel met comfort ingericht. Je kijkt uit over de groene vallei, waar je samen met je gids voettochten maakt naar watervallen en traptempels. In een stoet van mensen zie je offerschalen vol kleurrijk fruit naar de tempels gedragen worden, een bijzonder ritueel om van een afstand te bewonderen.

Bungalow aan paradijsstrand

De stranden aan de zuidkust van Bali zijn populair en druk bezocht. In het uiterste zuiden, op het schiereiland, vind je nog stranden uit het boekje. De klifstranden zijn geliefd onder surfers en vanaf de klif met een trap te bereiken. Er heerst een ontspannen sfeer. Boven op de klif geniet je in je sfeervolle bungalow, romantisch ingericht en de locatie is afgelegen.

Slapen in een waterpaleis

Vergeten legendes en eeuwenoude verhalen beleef je in de mystieke waterpaleizen, in de uitlopers van de hoogste vulkaan op Bali. De tuin van het paleis is een waterwereld van kunstige beelden en hindoeïstische tempels. Balinezen gebruiken het waterpaleis van ceremonies, onderga zelf een traditioneel reinigingsritueel en leer zelf offerschalen te maken. Slapen doe je op het terrein van het paleis, in een bungalow met buitenbadkamer.

Wil je ook bijzonder overnachten op Bali? Reisorganisatie Riksja Indonesië, onderdeel van Riksja Travel, is gespecialiseerd in het aanbieden van bijzondere overnachtingen en excursies. De individuele reizen zijn zelf samen te stellen met behulp van bouwstenen. Reisspecialisten die zelf veel reiservaring hebben naar Indonesië, helpen je graag bij het bouwen van je eigen reis.

 
 
Schitterende Indonesie reizen van Original AsiaIndonesie door de ogen van een locaVerken Indonesie met Bali Travel

5 mooiste Indonesië-reizen

Bekijk het reisaanbod naar Indonesië

v.a. €979 excl.

Beautiful Bali

Schitterende rondreis door Bali met vele highlights met Bali Travel.

Lees meer

v.a. €1533 incl.

Easy Going Java & Bali

Ga met ANWB met ontspannen reisritme langs vele bijzondere plekken die Java en Bali rijk zijn.

Lees meer

v.a. €1742 incl.

Klassiek Indonesië

Maak kennis met de 2 mooiste eilanden van Indonesië; Java en Bali met De Jong Intra.

Lees meer

v.a. €1410 excl.

Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Ervaar Indonesie op ontspannen wijze in bijna 4 weken met Van Verre.

Lees meer

v.a. €1500 excl.

Best of Bali

Ga met Pangea Travel per auto met chauffeur langs de mooiste plekjes van Bali.

Lees meer

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Indonesië kunt boeken. Populair zijn 333travel, Bali Travel, De Jong Intra, ANWB Vakantie, Local Hero Travel, Original Asia, PANGEA Travel, Riksja Indonesië, Puur Azië en Van Verre. Je kunt ook makkelijk zelf een reis naar Indonesië samenstellen. Boek bv. je retourtickets bij Vliegtickets.nl, Momondo of Skyscanner, de accommodatie bij Booking.com of Agoda, het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Tiket.com en boek de tours bij GetYourGuide. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Indonesië.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Indonesië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Indonesië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.