Op vakantie naar Vietnam met Van Verre

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende tours bij Friends Travel Vietnam

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
Travel the real world? Travel local!
Boek goedkoop binnenlands vervoer bij Baolau
Visum Vietnam Expert

Op deze pagina:

Goedkope vliegtickets naar Vietnam

De prijzen van vliegtickets naar Vietnam zijn meestal het hoogst in de maanden juli, augustus en december, wanneer Nederland zelf te maken heeft met het hoogseizoen. De prijzen van retourtickets naar Vietnam (rechtstreeks of met tussenstop) zijn in hoogseizoen vaak hoger dan €700,-. In sommige gevallen heb je geluk; dit is vaak het geval wanneer je ver van tevoren boekt of wanneer er sprake is van een aanbieding zeer kort op de vertrekdatum.

Tijdens het laagseizoen zijn er soms scherpe deals. Deze aanbiedingen zie je meestal rond eind augustus en begin september voor het naseizoen (oktober, november en begin december). Rond eind oktober en november zie je meestal de enorm lage ticketprijzen voor het voorjaar (februari t/m mei). De prijzen van vliegtickets naar Vietnam liggen in het laagseizoen soms rond €500,- per ticket.

De goedkoopste luchtvaartmaatschappij die op Vietnam vliegt is het Russische Aeroflot. Wel is de service aan boord wat aan de karige kant. Een andere goedkope oplossing is door met Malaysia Airlines, KLM, Emirates of Etihad naar Kuala Lumpur in Maleisie te vliegen, en daar vandaan een zeer goedkope vlucht met de goede maatschappij AirAsia naar Hanoi of Ho Chi Minh Stad te nemen. Het voordeel is dat de vlucht naar Kuala Lumpur (het grootste deel van de reis) vrij luxe is, terwijl het laatste korte stuk met AirAsia basic maar prima is (voor de lage prijs die je voor je ticket betaalt). Wij hebben zelf al diverse malen van deze optie gebruik gemaakt (en zo door heel Zuidoost-Azië gereisd).

Vind gemakkelijk de goedkoopste tickets naar Vietnam bij Cheaptickets.nl of Worldticketcenter.nl.

 

Directe retourvluchten naar Vietnam

Vietnam heeft acht internationale luchthavens. Drie hiervan kun je met een VOA (Visa On Arrival) aandoen; Hanoi luchthaven, Ho Chi Minh Stad luchthaven en Danang luchthaven. Vanaf Nederland wordt niet direct op Vietnam gevlogen. Meestal vlieg je met een tussenstop naar Ho Chi Minh Stad of Hanoi. Onderaan deze pagina vind je een overzicht met de verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Vietnam vliegen.

 

Stopover onderweg naar Vietnam

Veel reizigers combineren een reis door Vietnam met een kort bezoek aan een stad in een van de buurlanden, omdat vliegen naar Vietnam op deze manier goedkoper is. Vooral reizigers die van shoppen houden, kunnen in steden als Bangkok, Kuala Lumpur en Singapore prima terecht in een van de vele hypermoderne shopping malls.

De meest populaire stopover bestemmingen onderweg naar Vietnam zijn:

Emirates Dubai
Singapore Airlines Singapore
Malaysia Airlines Kuala Lumpur
Aeroflot Moskou
Cathay Pacific Hongkong
KLM Bangkok
Turkish Airlines Istanbul
China Southern Guangzhou
 

Voorbeelden vliegtickets naar Vietnam

De genoemde prijzen bij de voorbeelden zijn per retourvlucht per persoon, de prijzen zijn momentopnames en worden enkel ter referentie getoond.

Luchtvaartmaatschappij Voorbeeld 1* Voorbeeld 2*
  13-11-2013 t/m 29-04-2014 02-05-2014 t/m 17-12-2014
Emirates €664,78 €789,78
Aeroflot €683,58 €878,58
Malaysia Airlines ** €729,50 €729,50
KLM €731,78 €812,49
Cathay Pacific €735,96 €735,96
Turkish Airlines €741,78 €922,78
China Southern €975,82 €975,82
Vietnam Airlines €980,99 €918,99
Singapore Airlines €1079,48 €1079,48

* Prijzen zijn momentopnames inclusief tax en toeslagen, maar exclusief overig boekingskosten.

** Eindprijs kan lager uitvallen wanneer vanaf Kuala Lumpur met AirAsia wordt doorgevlogen.

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, VNC Asia Travel, De Jong Intra en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.