Op vakantie naar Vietnam met Van Verre

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende tours bij Friends Travel Vietnam

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
Travel the real world? Travel local!
Boek goedkoop binnenlands vervoer bij Baolau
Visum Vietnam Expert

Van Vietnam naar een van de buurlanden

Op deze pagina:

 

Van Vietnam naar Laos

Er zijn diverse locaties waar je de grens tussen Vietnam en Laos kunt oversteken. Lokale bussen zijn het goedkoopste, maar ook erg basic (en avontuurlijk). Backpackers die lokaal willen reizen, moeten eerst naar de stad Vinh reizen, om daar vervolgens de bus naar Laos te nemen. Je kunt de reis misschien ook bij een van de lokale reisbureaus in Vietnam regelen. Je betaalt dan wel iets meer, maar dan reis je wel met een wat betere (veilige) bus en vaak in één stuk richting Vientiane of Luang Prabang in Laos. Let er wel op dat het om flinke afstanden gaat. Wil je tijd besparen dan kun je beter een rechtstreekse vlucht nemen.

 

Van Vietnam naar Cambodja

Je kunt vanaf Vietnam het beste over land naar Cambodja reizen. De meest gebruikelijke route is vanaf Ho Chi Minh Stad, via Chau Doc en de Mekong Delta naar Phnom Penh. Je kunt eventueel een paar delen over water afleggen; wat op zich een leuk reisonderdeel vormt. Een vlucht vanaf een van de grote steden in Vietnam naar bijvoorbeeld Phnom Penh of Siem Reap kan ook, maar tickets op dit traject zijn meestal niet goedkoop. Lees hier meer over de grensformaliteiten die plaatsvinden wanneer je tussen Ho Chi Minh Stad en Phnom Penh (via Chau Doc) reist.

 

Van Vietnam naar China

De snelste manier om van Vietnam naar China (of andersom) te reizen is per vliegtuig. En tweede mogelijkheid is door vanaf Hanoi de trein naar Dong Dang bij de Chinese grens te nemen. Je steekt hier de grens over (Friendship Pass) en kunt vervolgens in Youyiguan op de trein naar Nanning stappen. Er was ooit een treinverbinding tussen Hanoi en Kunming, maar die is al jaren niet meer in gebruik (waarschijnlijk wel weer in de nabije toekomst). Houd er rekening mee dat je vooraf over een geldig visum voor China dient te beschikken. In tegenstelling tot bij Vietnam kun je deze niet makkelijk online aanvragen, maar dien je dit vooraf bij de Chinese ambassade in Nederland (of in een van de grote Aziatische steden) te regelen.

 

Van Vietnam naar Thailand

Thailand is makkelijk per vliegtuig vanaf Vietnam bereikbaar. Zo vliegt AirAsia direct vanaf Hanoi en Ho Chi Minh Stad op Bangkok. Er zijn ook andere maatschappijen op deze trajecten, maar tijdens aanbiedingen of speciale acties is AirAsia meestal de goedkoopste aanbieder. Je kunt ook met de bus via Cambodja naar Thailand reizen; bij Poipet steek je de grens tussen Cambodja en Thailand over en bij Aranyaprathet kun je de trein of bus naar Bangkok pakken.

 

Van Vietnam naar Maleisie

Je reist binnen 3 uur met de goedkope luchtvaartmaatschappij AirAsia vanaf Ho Chi Minh Stad, Hanoi of Da Nang naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisie. Andere maatschappijen zijn vaak wel wat duurder, maar het loont altijd om ook de prijzen hiervan te controleren. AirAsia is vooral erg goedkoop bij speciale acties en aanbiedingen. Bij AirAsia geldt dat je dicht op de reisdatum vaak (te) veel meer voor een ticket betaalt. Een bijkomend voordeel is dat retourtickets vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur vaak ook goed betaalbaar zijn; daarbij vlieg je dan met goede maatschappijen als Malaysia Airlines of KLM.

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, VNC Asia Travel, De Jong Intra en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.