Op vakantie naar Vietnam met Van Verre

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende tours bij Friends Travel Vietnam

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
Travel the real world? Travel local!
Boek goedkoop binnenlands vervoer bij Baolau
Visum Vietnam Expert

Nationale parken van Vietnam

Er zijn in totaal 31 nationale parken in Vietnam. Een aantal ervan zijn uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site. Sommige parken zijn zeer druk bezocht, anderen minder druk vanwege de ligging en vaak ook omdat de nodige faciliteiten om toeristen te ontvangen ontbreken. Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire nationale parken van Vietnam.

Op deze pagina:

 

Cat Tien Nationaal Park

Cat Tien nationaal park is een prachtig nationaal park in het zuiden van Vietnam. Het natuurpark ligt grofweg tussen Ho Chi Minh Stad en Dalat in. Er rijden bussen vanaf beide steden naar het natuurpark, de busreis duurt zo'n 4/5 uur. De bus stopt niet direct bij het park, maar bij het dorp Ma Da Gui. Hier vandaan neem je een taxi of brommer naar het park HQ. Om bij het park HQ te komen moet je eerst nog de rivier oversteken. Je betaalt los voor de bus, de brommer of taxi, de oversteek per boot en de entreekosten voor het park. Ter plekke kun je de overnachtingen regelen, de duurste kamer kost niet meer dan 35USD. In het park kun je prachtige wandelingen en jungle trekkings doen. Ook heb je er een nightsafari. De crocodile swamp is ook een bezoek waard. Grote diersoorten vind je er niet (meer), maar wel veel kleinere dieren. Je kunt een trip naar Cat Tien ook vanuit Ho Chi Minh Stad of Dalat laten verzorgen. De kosten liggen dan wel wat hoger dan wanneer je het zelf zou regelen (rond de 150/200USD per persoon). Een alternatief is een Easy Rider tour tussen Ho Chi Minh Stad en Dalat, met onderweg een bezoek aan Cat Tien.

 

Cuc Phuong Nationaal Park

Cuc Phuong nationaal park is een van de mooiste natuurparken van Vietnam, en ligt in de provincie Ninh Binh, op een uur of drie reizen ten zuiden van Hanoi. Het natuurpark is het hele jaar door prima te bezoeken, hoewel het er in de wintermaanden aan de frisse kant zal zijn. Je kunt veel diersoorten spotten in het park, je hebt er onder andere gibbons, langoeren, lori's en zwarte reuzeneekhoorns. Bij het hoofdkwartier kun je een overnachting regelen in een van de basic guesthouses. Er zijn gidsen in het park aanwezig die je een interessante tour door het park kunnen geven. Liefhebbers van natuur en wandelen zullen Cuc Phuong als een hoogtepunt van hun vakantie in Vietnam ervaren. Het park kan als alternatief dienen voor een trip naar Sapa, waar je minimaal een paar dagen voor moet uittrekken (Cuc Phuong kun je zelfs als dagtocht bezoeken).

 

Ba Be Nationaal Park

Ba Be nationaal park ligt op zo'n 240 kilometer ten noorden van de hoofdstad Hanoi. Het park is erg mooi en vooral het enorme meer is prachtig. Waar het bij de andere natuurparken om wandelen (en trekkings) gaat, verken je Ba Be het beste per boot. Je hebt er prachtige watervallen, grotten en een aantal authentieke Tay dorpen (de Tay zijn een minderheid die in deze regio woont). Het is een prachtig alternatief op bekende parken als Cuc Phuong, Ba Vi (dichtbij Hanoi) en zelfs de hooglanden van Sapa. Ba Be heeft diverse prachtige diersoorten en vogelsoorten; natuurliefhebbers komen er prima aan hun trekken. Bij het hoofdkwartier kun je een overnachting regelen. In Hanoi bieden reisbureautjes meerdaagse trips naar Ba Be en enkele andere attracties in de regio aan.

 

Cat Ba Nationaal Park

Cat Ba nationaal park beslaat het grootste deel van het eiland Cat Ba, dat op een paar uur reizen vanaf de hoofdstad Hanoi ligt. Het park is vooral doordeweeks erg rustig. In de weekenden en tijdens feestdagen is het er vaak drukker vanwege de locals uit Hanoi die er komen wandelen. Wanneer je de wat langere wandelroutes kiest, zul je snel in alle rust het park kunnen verkennen. Het park is bekend vanwege de witkop langoer; een zeer zeldzame aapsoort. Verder heb je er ook andere mooie diersoorten, zoals de civetkat en de zwarte reuzeneekhoorn. Een bezoek aan het eiland Cat Ba is vaak onderdeel van een meerdaagse Halong Bay cruise, maar kan beter los vanuit Hanoi georganiseerd worden zodat je het park in alle rust kunt verkennen.

 

Kaart nationale parken in Vietnam

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, VNC Asia Travel, De Jong Intra en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.