Op vakantie naar Vietnam met Van Verre

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende tours bij Friends Travel Vietnam

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
Travel the real world? Travel local!
Boek goedkoop binnenlands vervoer bij Baolau
Visum Vietnam Expert

Grensformaliteiten tussen Vietnam en Cambodja

De meest gebruikelijke manier om tussen Vietnam en Cambodja te reizen is per boot vanaf Ho Chi Minh Stad naar Phnom Penh, dwars door de prachtige Mekong Delta. Je hebt in Ho Chi Minh Stad diverse reisbureautjes die deze tocht aanbieden. Hetzelfde geldt voor de vele reisbureautjes in Phnom Penh. Er zijn diverse manieren om tussen beide landen te reizen, prijzen variëren naarmate de manier meer of minder luxe is. De optie bus-boot-bus is vaak het goedkoopst. Er zijn ook privé boten, waar je de enige bent (die zijn wel meteen veel duurder).

Prijzen en vertrektijden

Een logische route is door eerst vanaf Ho Chi Minh Stad naar Chau Doc bij de Vietnamees/Cambodjaanse grens te reizen. Hier regel je dan een overnachting (het Victoria Hotel is de meest luxe mogelijkheid, je hebt echter ook veel goedkope guesthouses) en de volgende ochtend vertrek je dan per boot richting Phnom Penh.

De boot die wij namen was een smalle speedboot, qua uiterlijk heeft het wel wat weg van een duikboot. We zaten er met zo'n 20 personen in en halverwege de reis kregen we een lunchpakketje.

De boot naar Phnom Penh Binnen in de boot naar Phnom Penh

Bij de Cambodjaanse grens moet je aan land, waar je tegen betaling van 400.000 VND (dec 2010) een Cambodjaans visum in je pasoort krijgt. Alles wordt buiten geregeld, in de tuin van het grenskantoor. De grenswachters zitten ook allemaal in de tuin onder een grote parasol. Het hele proces duurt niet lang, met een uurtje zijn alle formaliteiten afgehandeld en kun je de reis vervolgen.

Grenspost Vietnam - Cambodja 1 Grenspost Vietnam - Cambodja 2 Grenspost Vietnam - Cambodja 3 Grenspost Vietnam - Cambodja 4

Let erop dat je gepast geld bij je hebt. Je betaalt ter plekke en dit kan alleen contant (in USD, Riel of VND). Verder heeft men 1 pasfoto van je nodig.

Wanneer je van Vietnam naar Cambodja reist, kun je het visum voor Cambodja ter plekke krijgen. Reis je echter andersom - van Phnom Penh naar Ho Chi Minh Stad (of Chau Doc) - dan dien je het visum voor Vietnam al vooraf in Nederland hebben aangevraagd. Backpackers kunnen het visum ook in Siem Reap en Phnom Penh aanvragen. Het paspoort wordt dan wel naar Sinanoukville in het zuiden van Cambodja verstuurd; je bent je paspoort dan minimaal een dag kwijt.

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, VNC Asia Travel, De Jong Intra en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.