Op vakantie naar Vietnam met Van Verre

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende tours bij Friends Travel Vietnam

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
Travel the real world? Travel local!
Boek goedkoop binnenlands vervoer bij Baolau
Visum Vietnam Expert

FAQ Vietnam

Help de FAQ uit te breiden. Stel hier je vraag en wij zullen uitgebreid reageren.

Op deze pagina:

 

Heeft het zin om alleen dollars mee te nemen naar Vietnam?

Ja, men heeft het liefst dat je met dollars betaalt. Je betaalt je visumstempel bij aankomst (wanneer je gebruik maakt van de 'visa on arrival' methode) ook in USD. Toerbureaus zien ook het liefst dat je met dollars betaalt. Wanneer je in Vietnam pint, krijg je wel Dong. Let er hierbij op dat je buiten Vietnam geen Dong kunt inwisselen (in ieder geval moeizaam); maak dus alle Dong voor vertrek op. Traveler cheques zijn niet helemaal meer van deze tijd. Hoewel het voordeel ervan is dat de waarde ervan verzekerd is, kun je net zo makkelijk ter plekke pinnen. Let erop dat wanneer je vooraf euro's naar dollars wisselt; je nieuwe briefjes van 5, 10 of 20 dollar krijgt. De grote biljetten kan men in Vietnam zelf mogelijk niet wisselen.

 

Kan ik ook op de rug van een olifant zitten?

Ja, dit kan maar wij raden dit af. Olifanten kunnen prima zware voorwerpen voorttrekken, maar zijn niet gebouwd om mensen op hun rug te dragen. Daarbij zijn de olifanten vaak onder zeer slechte omstandigheden 'getraind'. Veel olifanten die in de toeristenindustrie terechtkomen hadden vaak nog genoeg mogelijkheden om elders in het wild uitgezet te worden. Ga daarom niet naar de toeristische attracties, maar naar een van de officiële olifanten rehabilitatiecentra in Vietnam om olifanten te bezoeken.

 

Muggen in Vietnam

In Vietnam komt Dengue voor; een ernstige ziekte die door muggen wordt overgedragen, maar waar geen vaccin voor is. De Dengue mug is de hele dag actief, en vooral in vochtige en warme gebieden. Je beschermt jezelf hiertegen door met DEET te smeren. Je kunt Deet bij de apotheek en bij de drogist in Nederland kopen. Deet wordt onder het merk 'OFF' in Vietnam zelf ook verkocht. Verblijf je in zeer basic accommodatie, neem dan een klamboe mee. In accommodatie met airco heb je doorgaans veel minder last van muggen. Muggen zijn vaak vooral 's avonds actief; smeer je daarom altijd voor vertrek in met Deet. Hoewel Deet meestal goed werkt; is niet elke mug er even gevoelig voor. Ook na het smeren van Deet kun je nog steeds gestoken worden.

 

Kan ik gewoon naar Vietnam reizen, of heb ik vooraf een visum nodig

De visumfaciliteiten van Vietnam zijn erg goed geregeld. Je kunt wanneer je de reis in Vietnam zelf start (op een van de internationale luchthavens) vooraf een visa on arrival aanvragen. Dit is veruit de makkelijkste wijze om aan een geldig visum te komen. Wil je een Multi-entry visum, dan kun je het visum het beste vooraf bij de Vietnamese ambassade in Den Haag aanvragen. Kom je over land naar Vietnam, en staan de exacte data vooraf nog niet vast; dan kun je prima bij de Vietnamese ambassade of het Vietnamese consulaat in een van de buurlanden het gewenste visum aanvragen. Vaak zijn er ook diverse reisbureautjes die dit voor je kunnen regelen. Lees meer over het visum voor Vietnam.

 

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Vietnam?

Net als voor de meeste andere (sub)tropische landen geldt dat een Hepatitis A en DTP vaccinatie worden aanbevolen. Ook kan het geen kwaad om een buiktyfus vaccinatie te nemen, vooral wanneer je er wat langer verblijft. Ook is een Hepatitis B vaccinatie het overwegen waard; vooral wanneer je wat avontuurlijk bent ingesteld (en waar een ongelukje tijdens de vakantie tot de mogelijkheden behoort). Voor een aantal gebieden in Vietnam geldt een malaria-advies. Omdat het maar voor bepaalde specifieke locaties geldt, gaat niet elke reiziger over tot het slikken van malariapillen. Je neemt hierbij wel altijd een risico. Laat je vooraf dan ook altijd goed adviseren door GGD, je huisarts of het tropeninstituut. Lees meer over vaccinaties bij een reis naar Vietnam.

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, VNC Asia Travel, De Jong Intra en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.