Op vakantie naar Vietnam met Van Verre

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende tours bij Friends Travel Vietnam

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
Travel the real world? Travel local!
Boek goedkoop binnenlands vervoer bij Baolau
Visum Vietnam Expert

Op deze pagina:

 

Chau Doc

Chau Doc is een kleine stad in de Mekong Delta in het zuidwesten van Vietnam, vlak bij de grens met Cambodja. Het stadje vormt het opstappunt van de boottocht over de rivier de Mekong naar Phnom Penh; de hoofdstad van Cambodja. Het is net als in Ho Chi Minh Stad en Hanoi erg warm in deze stad en ook zie je weer duizenden scootertjes die natuurlijk een vieze uitlaatlucht achter laten als ze je voorbij razen. Er is niet echt veel frisse lucht te bekennen in Chau Doc.

Bij het binnenrijden van Chau Doc  

Attracties

Er zijn geen noemenswaardige attracties in Chau Doc zelf, maar de omgeving is prachtig. Het hele gebied is een grote populaire attractie vanwege de indrukwekkende Mekong Delta riviercruises. De meeste reizigers verblijven echter 1 nachtje of alleen maar een paar uur in Chau Doc alvorens ze weer doorreizen richting Phnom Penh in Cambodja.

Bootje op de rivier bij Chau Doc  

Van Ho Chi Minh Stad naar Phnom Penh

Een leuke manier om in enkele dagen van Ho Chi Minh Stad naar Phnom Penh in Cambodja te reizen is door eerst een Homestay overnachting te regelen in My Tho en vervolgens de ochtendmarkt bij Cai Be te bezoeken. Je hebt in dit gebied enorm veel officiële Homestays. Daarnaast heb je er ook voldoende guesthouses. De drijvende ochtendmarkten staan hier centraal en verder kun je hier prachtig fietsen. De volgende dag reis je door naar het net zo mooie gebied binnen de Mekong Delta: Can Tho. De omgeving van deze grote stad is prachtig en je kunt de stad de hele dag verkennen. De volgende dag regel je vervoer naar Chau Doc voor een laatste overnachting. Dit kan over het water (flinke tocht) of per bus of minibus (duurt zo'n 3 uur en kost een paar euro). Na de overnachting in Chau Doc moet je vroeg op voor de boot naar Phnom Penh.

Informatie Chau Doc Express Boat

Je kunt ook direct vanaf Ho Chi Minh Stad naar Chau Doc reizen. Dit is een behoorlijke rit van zo'n 6,5 uur rijden (met bus, minibus of taxi). Halverwege moet je een keer met een veerboot de Mekong rivier worden overgezet, wat een heel aparte ervaring is.

Boot van Chau Doc naar Phnom Penh

Op verschillende plaatsen langs de tweebaansweg zijn heel behoorlijke restaurantjes, vaak in de tuin van een of andere grote villa, waar je kunt lunchen. Niet westers natuurlijk maar local Vietnamees food zoals 'fried noodle with vegetables en beef', wat heel goed smaakt. Voor een complete lunch voor twee personen inclusief twee biertjes betaal je ongeveer €4,40. Wat grappig is, is dat je overal langs de weg van die overdekte (tegen de zon) rustplaatsen hebt waaronder dan tientallen hangmatten zijn opgehangen. Zo kunnen reizigers onderweg even een dutje doen op het heetst van de dag.

 

Van Chau Doc naar Phnom Penh

De snelle boot naar Phnom Penh vertrekt vroeg in de ochtend vanaf Chau Doc (7.00). Je kunt tickets voor deze boot vooraf bij een van de reisbureautjes of hotels in Chau Doc regelen, maar je kunt ze ook vooraf al in Ho Chi Minh Stad kopen. Vanaf Phnom Penh kun je zelfs met de boot doorreizen naar Siem Reap (via het enorme Tonle Sap meer).

In de boot van Vietnam naar Cambodja  

Hotels in en rond Chau Doc

Chau Doc is een kleine stad en eigenlijk is er maar een luxe hotel in de omgeving; het Victoria Chau Doc Hotel. De rest zijn voornamelijk budget hotels. Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire hotels in Chau Doc. Alle hieronder genoemde hotels worden goed op Tripadvisor beoordeeld.

Zoek de goedkoopste hoteldeals in Chau Doc op Agoda.nl of Booking.com. Bekijk altijd alle hotelsites voor de beste prijs per nacht.

 

Video impressie Chau Doc

 

Kaart Chau Doc

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties waar je een prachtige reis naar Vietnam kunt boeken. Populair zijn 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, VNC Asia Travel, De Jong Intra en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Vietnam biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je internationale retourtickets bij Vliegtickets, de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda en het binnenlandse vervoer (bv. bus- en treintickets en de binnenlandse vluchten) bij Baolau. Het visum regel je snel en goedkoop via Visum Vietnam Expert. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Vietnam.