Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

Goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten

Er gaan dagelijks meerdere vluchten vanaf Schiphol naar diverse bestemmingen binnen de Verenigde Staten. De hoogte van de ticketprijs hangt o.a. van de volgende zaken af:

  • Reisafstand: Een vlucht naar New York is doorgaans goedkoper dan een vlucht naar Los Angeles.
  • Vertrekperiode: Tickets in het hoogseizoen zijn duurder dan in het laagseizoen.
  • Vluchttype: Gaat het om een directe vlucht of heb je een stopover.
  • Klasse: Vanzelfsprekend is een economy class vlucht goedkoper dan een business class vlucht.
  • Aanbieding/Last minute: Het gehele jaar door zijn er aanbiedingen met forse besparingen op de ticketprijs.
  • Luchtvaartmaatschappij: Er zijn goedkope luchtvaartmaatschappijen, maar ook dure airlines.
  • Bestemming: Tickets naar populaire bestemmingen zijn vaak duurder.

ESTA

Blijf je minder dan 90 dagen in de Verenigde Staten (meestal het geval bij een vakantie naar het land), dan moet je een ESTA aanvragen. Dit is niet hetzelfde als een Visum, het ESTA geeft puur het recht om naar de VS te vliegen. Een ESTA kost $14. Lees hier alles over de ESTA procedure.

Directe vlucht

Bestemmingen aan de oostzijde van de Verenigde Staten zijn vaak rechtstreek te bereiken vanaf Schiphol. Het voordeel van een rechtstreekse vlucht is dat de reistijd beperkt blijft. Een nadeel is dat ticketprijzen in sommige gevallen hoger uitvallen. De meeste vliegticketvergelijkers geven duidelijk de verschillende prijzen weer bij een rechtstreekse vlucht of bij een vlucht met tussenstop.

Stopover

Een vlucht met stopover is vaak goedkoper dan een directe vlucht. Sommige verre bestemmingen (bv aan de westkust van de VS) kun je alleen maar met een stopover bereiken. Het nadeel is dat je soms lang op de luchthaven moet wachten, eer je vervolgvlucht vertrekt. Een voordeel is dat je kunt overwegen een aantal dagen in de stopoverbestemming te blijven. Vaak is de stopover in de VS zelf, maar ook regelmatig in een Europes bestemming. Zo is IJsland (Reykjavik) een populaire stopoverbestemming bij reizigers die New York voor een aantal dagen bezoeken.

Aanbiedingen

Vaak heb je ruim van tevoren diverse scherpe aanbiedingen. Zo heeft KLM diverse keren per jaar scherpe deals naar o.a. New York, Miami en Las Vegas. Ook andere airlines stunten regelmatig met scherpe ticketprijzen. Verder heb je nog de pakketreizen van de diverse reisorganisaties. Op de websites van reisorganisaties als Kras, Arke en Vakantiediscounter vind je vaak complete vakanties inclusief vlucht en accommodatie. Op websites als Holidayguru.nl en Weflycheap.nl worden actuele aanbiedingen van alle reisorganisaties getoond, zodat je maar een (of twee) websites in de gaten hoeft te houden om van de laatste deals op de hoogte te blijven.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.