Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

Vervoer in de Verenigde Staten

Internationale vluchten

De meeste bezoekers komen in de Verenigde Staten met het vliegtuig aan. Terwijl veel middelgrote steden in het binnenland een internationaal vliegveld hebben, zijn er maar beperkt vluchten naar de meeste van hen. De meeste reizigers komen de VS binnen op een van de belangrijkste luchthavens in de grotere steden langs de kusten.

Het vliegtuig is de snelste en vaak de meest handige manier om lange afstanden te overbruggen tussen steden in de VS. Coast-to-coast reizen duurt ongeveer zes uur van oost naar west, en vijf uur van west naar oost (dit variëert vanwege de wind), in vergelijking met de drie of vier dagen die nodig zijn voor het vervoer over land. De meeste steden in de VS worden bediend door één of twee luchthavens; vele kleine steden hebben ook een luchtdienst, maar het kan nodig zijn dat je via een grote luchthaven een omweg moet maken om er te komen. Afhankelijk van waar je begint, kan het goedkoper zijn om naar een nabijgelegen grote stad te rijden en daarvandaan te vliegen of, omgekeerd, om te vliegen naar een grote stad in de buurt van je bestemming en dan een auto te huren.

Grote luchtvaartmaatschappijen beconcurreren elkaar op belangrijke routes en reizigers die bereid zijn om twee of meer weken van tevoren te reserveren zullen dit merken in de prijs. Maar de meeste kleinere bestemmingen worden door slechts een of twee regionale vervoerders bediend, en de prijzen naar bestemmingen buiten de grote steden kunnen erg duur zijn.

Luchthaven beveiliging

Internationale vluchten van en naar de Verenigde Staten zijn vaak voorzien van uiterst strenge veiligheidsmaatregelen. Naast het doorlopen van een normale securitycheck om de vertrekhal van de luchthaven terminal binnen te komen, is een extra beveiligde omgeving nu standaard rond de poorten voor binnenlandse vluchten, waar je documenten opnieuw zorgvuldig worden gecontroleerd en waar je handbagage kan worden onderworpen aan een onderzoek. Omdat deze extra maatregelen tijdrovend kunnen zijn, moet je proberen om ruim van tevoren, voor de door jouw vliegtuigmaatschappij vermelde deadlines, in te checken en te arriveren bij de gate.

Rijden in de VS

Amerika's liefdesrelatie met de auto is legendarisch en de meeste Amerikanen maken gebruik van een auto om ergens te komen binnen hun stad, en bij het reizen naar nabijgelegen steden in hun staat of regio. Echter, veel Amerikanen reizen ook met de auto tussen de uitgestrekte regio's van hun land - ze rijden dan vaak door verschillende tijdzones, landschappen en klimaten.

Steden als New York, Chicago, San Francisco, Boston, Washington, DC, Seattle en Philadelphia kun het beste zien met het openbaar vervoer of zelfs te voet (althans in hun binnensteden). Echter, de nieuwere Sunbelt steden (meestal in het westen en zuiden) zijn gebouwd voor de auto, dus een auto huren is meestal een heel goed idee. Dit geldt zelfs voor zeer grote steden zoals Los Angeles, Atlanta en Miami, waar het openbaar vervoer zeer beperkt is en het hebben van een auto de meest praktische manier is om je voort te bewegen. In de kleinere Amerikaanse steden is alles zeer verspreid en openbaar vervoer is nauwelijks aanwezig.

De Verenigde Staten is voorzien van het grootste en modernste wegennet ter wereld. Deze wegen verbinden alle belangrijke bevolkingscentra, en ze maken het gemakkelijk om lange afstanden af te leggen of om even snel naar de andere kant van een grote stad te rijden. Deze snelwegen doorkruisen het hele Amerikaanse vasteland van de Atlantische naar de Stille Oceaan, door verschillende tijdzones, landschappen, en zelfs klimaten.

Tankstations verkopen meestal regionale en nationale kaarten. Onlinekaarten met aanwijzingen zijn te vinden op verschillende websites, waaronder MapQuest en Google Maps. GPS-navigatie-systemen kunnen worden gekocht voor ongeveer $100, en autoverhuurbedrijven verhuren vaak voor een kleine extra vergoeding GPS-eenheden. Veel smartphones worden geleverd met GPS-navigatie software die turn-by-turn aanwijzingen geeft.

Huurauto

In het algemeen moet je 25 jaar of ouder zijn om zonder beperkingen of bijzondere kosten een auto te huren. In sommige staten verhuren autoverhuurbedrijven een auto aan bestuurders tot 21 jaar, maar ze leggen dan een fikse toeslag op de prijs. Vrijwel elke auto van elk verhuurbedrijf in de VS loopt op loodvrije benzine en heeft een automatische transmissie. Het huren van een auto kost meestal ergens tussen de $20 en $100 per dag voor een basis sedan, afhankelijk van het type auto en de locatie, met een aantal kortingen voor verhuur vanaf een week.

Bekende autoverhuurbedrijven die te vinden zijn in bijna alle steden zijn Alamo; Avis; Budget; Dollar; Enterprise Rent-A-Car; Hertz; National en Thrifty. De meeste autoverhuurbedrijven hebben kantoren in de binnenstad van grote steden, evenals kantoren op grote luchthavens. Niet bij alle bedrijven is het mogelijk een auto op te pikken in een stad en terug te brengen in een andere (degenen die dat wel doen rekenen bijna altijd extra voor het privilege); Neem contact op met het verhuurbedrijf als je reserveert. Verhuurbedrijven accepteren een geldig Nederlandse rijbewijs maar dit moet in combinatie met een internationaal rijbewijs worden gepresenteerd (kunnen in het hele land worden gekocht bij de ANWB-winkels).

Trein

De VS mag dan misschien het land van de auto zijn, maar het is ook een van de fijnste landen in de wereld om te worden verkend met een passagierstrein. Er zijn een aantal particuliere exploitanten die exclusieve en luxueuze pakketten bieden op particuliere passagierstreinen, maar de meeste toeristen en reizigers ervaren Amerika per spoor aan boord van de staatsbedrijven en gesubdieerde Amtrak treinen. Een reis van de ene kust van de VS naar de andere is zeker een van de beste trein- reizen die je in de wereld kunt maken. En als gevolg van de verschillende accommodatieklassen aan boord en een scala aan beschikbare tickets en passen, kan het ook opmerkelijk betaalbaar zijn.

De piekperiodes voor de meeste spoorbedrijven in Noord-Amerika liggen ergens tussen april-september, en dit wordt weergegeven door de stijgende prijzen van de passen en tickets voor het spoor tijdens deze periode. Als je een bezoek aan de VS plant bent en veel met de trein wilt reizen zijn de lente en de herfst waarschijnlijk de beste keus. Je profiteert dan van de beste combinatie van lagere ticketprijzen en uren daglicht bij het bekijken van het landschap vanuit de trein. Treinen raken veel sneller vol in de zomer en rond nationale feestdagen, en coach class passagiers in het bijzonder zullen minder ruimte hebben om zich uit te strekken.

Forensentreinen

Veel grote steden hebben zeer betrouwbare forensentreinen die passagiers van en naar de buitenwijken of andere relatief dichtbij liggende gebieden vervoeren. Aangezien de meeste Amerikanen de auto voor het reizen in de voorsteden gebruiken, hebben sommige treinstations park & ride faciliteiten waar je voor de dag je auto kunt parkeren om de trein te nemen naar het stads- centrum, waar het moeilijker kan zijn om een auto te gebruiken als gevolg van het drukke verkeer en parkeerproblemen. Vergeet niet om tickets te kopen voordat je de trein in stapt.

Pendeltrein

Veel van de grotere steden in de VS kennen personenvervoer per spoor, vaak met meerdere gekleurde lijnen waarbij elke kleur overeenkomt met een bepaald deel van de stad. Het biedt gemeenschappelijk personenvervoer langs spoorlijnen, met een lijndienst op vaste routes waarbij reserveren niet mogelijk is, voornamelijk voor korte afstandsreizen tussen een centrale zakenwijk en aangrenzende voorsteden en regionaal vervoer tussen steden binnen een agglomeratie. Sommige steden bieden hoge-snelheidsoverstapservice of een tramdienst binnen het stadscentrum.

Openbaar vervoer

In de VS wordt in het algemeen, buiten de binnensteden van grote steden (vooral New York, Boston, Philadelphia, Washington DC, Chicago en San Francisco), openbaar vervoer niet zo vaak gebruikt of ontwikkeld. Noch is zij zo betrouwbaar als in vele Europese en Aziatische landen. Door goedkope brandstofprijzen, eindeloze beschikbare parkeerplaatsen, goedkope autoverzekering, zeer goedkope autoprijzen en grote reisafstanden, rijden Amerikanen liever in hun eigen auto dan dat ze kiezen voor het openbaar vervoer.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.