Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

Soorten accommodatie in de Verenigde Staten

Motels

Verreweg de meest voorkomende vorm van verblijf in landelijk Verenigde Staten en langs de vele snelwegen (Interstates) is het motel. Ze bieden goedkope kamers aan mensen die met de auto reizen, de meeste motels zijn schoon en redelijk voorzien van een beperkt aanbod van voorzieningen zoals: telefoon, TV, een bed en badkamer.

Hotels

Hotels zijn beschikbaar in de meeste steden en ze bieden meestal meer service en voorzieningen dan motels. Kamers kosten gemiddeld tussen de $80 en $300 per nacht, maar erg grote, glamoureuze, duurdere hotels kunnen in de meeste grote steden gevonden worden. Voorbeelden van grote hotelketens zijn o.a Marriott, Renaissance by Marriott, Hilton, Hyatt, DoubleTree by Hilton, Sheraton, Radisson, en Wyndham. Voorbeelden van hotels in het hogere segment zijn o.a. St. Regis, Fairmont, Waldorf Astoria, Crowne Plaza, InterContinental en Ritz Carlton.

Inchecken

Praktisch alle hotels vragen bij het inchecken om de naam van de gast die gereserveerd heeft, dan willen ze van die persoon een vorm van foto-identificatie (een paspoort of rijbewijs voldoet meestal) en een creditcard voor bijkomstige kosten. In plaats hiervan eisen sommige hotels een borg in contanten als je geen geldige creditcard hebt. Bij het inchecken zal de receptionist(e) je vrijwel altijd een keycard met een magnetische strip geven die je toegang tot je kamer geeft.

Bed and breakfast

In veel landelijke gebieden, vooral aan de kust en in New England, kun je bed & breakfasts (B&B) vinden. Vaak gevestigd in omgebouwde huizen of gebouwen met minder dan 12 kamers, bieden B&B's een soort verblijfervaring zoals je thuis hebt, eventueel met ontbijt erbij (van verschillende kwaliteit en sortering). Bed and breakfasts kosten gemiddeld tussen de $50 en $200 per nacht, met hogere prijsstellingen in sommige plaatsen. Ze kunnen een welkome afwisseling zijn van de onpersoonlijkheid van hotelketens en motels.

Jeugdherbergen (hostels)

Er zijn ook overal in de hele Verenigde Staten jeugdherbergen. De meesten zijn aangesloten bij de American Youth Hostel Organization (een Hostelling International lid). De kwaliteit in de hostels onderling verschilt nogal, maar voor $8 tot $24 per nacht, kun je nergens goedkoper logeren. Denk eraan dat de meeste hostels zich op de meer toeristische locaties bevinden, ga er dus niet vanuit dat alle middelgrote steden een hostel hebben.

Recreatieve voertuigen (RV)

Recreatieve voertuigen - grote voertuigen, soms zo groot als een bus met slaap- en woonvertrekken zijn een typische Amerikaanse manier om door het land te trekken. Sommige RV-liefhebbers houden van het gemak om te allen tijden hun 'thuis' overal heen te kunnen rijden en te genieten van de kameraadschap die je op RV-kampeerterreinen ondervindt.

Kamperen

Kamperen kan ook een zeer betaalbare manier zijn om ergens te verblijven, vooral bij goed weer. Het nadeel van kamperen is dat de meeste kampeerterreinen buiten de stedelijke regio's liggen, zodat het geen optie is voor trips naar grote steden. Er is een gigantisch netwerk van Nationale Parken waarbij de meeste staten en provincies ook hun eigen parksysteem hebben. De meeste staats- en nationale kampeerterreinen zijn van een uitstekende kwaliteit en liggen in een prachtige natuurlijke omgeving. Reken op $7 tot $20 per auto bij het binnenkomen.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.