Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

Reisadvies bij een vakantie naar de Verenigde Staten

De Verenigde Staten bestaat uit 50 staten (inclusief het tropische Hawaii en het ruige Alaska) en enkele losstaande gebieden zoals Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Amerikaans-Samoa en Guam. Het Amerikaanse vasteland valt grofweg uiteen in drie regio's. Je hebt de oostkust met o.a. de wereldstad New York in het noorden en het subtropische Miami en de Florida Keys in het zuiden, de westkust met in het noorden de schitterende natuur rond Seattle en het zonnige Californië (met o.a. San Francisco, Los Angeles en San Diego) in het zuiden en het centrale deel met diverse grote toeristische trekpleisters (o.a. diverse nationale parken en andere bezienswaardigheden).

Op deze pagina:

 

Eerste keer Verenigde Staten

Ga je voor de eerste keer naar de Verenigde Staten, en heb je zo'n 3 tot 4 weken te besteden, dan is een leuke rondreis door het zuidwesten het leukste. Je reist dan o.a. door de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada en bezoekt dan steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Verder bezoek je onderweg natuurparken als Grand Canyon, Antelope Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park, Monument Valley, Death Valley en Yosemity National Park.

Je kunt deze reis goed zelf organiseren, door een auto te huren bij een van de vele autoverhuurders en door zelf de accommodatie en transfers te regelen. Er zijn ook diverse reisorganisaties die vergelijkbare rondreizen aanbieden. Hierbij is alles voor je geregeld en kun je ervoor kiezen om deze reis op individuele basis te doen, of in groepsverband. Namen van deze rondreizen kun je herkennen aan termen als "Het beste van het westen" of "Ontdek het Wilde Westen".

De eerder genoemde hoogtepunten kun je allemaal in een rondreis bezoeken. Je kunt echter ook makkelijk een hele vakantie in een van de genoemde bestemmingen doorbrengen. Als je liever rustig aan doet, en niet alle plekken in vogelvlucht langsgaat, dan kun je beter een keuze maken tussen een of meerdere plekken en deze uitgebreid verkennen.

 

Georganiseerde rondreis Verenigde Staten

Er zijn diverse reisorganisaties met schitterende 3- of 4-weekse reizen door de Verenigde Staten. Sommige reizen zijn van alle luxe voorzien, andere hebben een meer basic karakter. Vanzelfsprekend is de prijs hier dan ook naar. Bekijk vooraf de opgestelde reisprogramma's en ga na welke reis het beste past. Hieronder volgt een overzicht met de mooiste rondreizen die wij gevonden hebben:

Omschrijving Reisorganisatie
18-daagse reis Beste van het Westen Fox.nl
17-daagse reis Highlights of the Wild West 333Travel.nl
21-daagse reis Roadtrip USA Amerikaonline.nl
25-daagse reis Ontdek het Wilde Westen Koningaap.nl
9-daagse reis Best of Florida Kras.nl
23-daagse reis Verenigde Staten West Sawadee.nl
10-daagse reis Florida Fantastic Dejongintra.nl
15-daagse reis Ervaar het Wilde Westen NRV.nl
23-daagse reis Verenigde Staten Shoestring.nl
21-daagse reis Best of the Southwest Tenzing.nl
23-daagse reis West Amerika hotelreis Djoser.nl
16-daagse reis Panoramas of the West Tui.nl
16-daagse reis Explore New England SNP.nl
19-daagse reis Pacific to the Rockies Amerikaplus.nl

Bij de rondreizen geldt dat je ze meestal in twee varianten hebt; de groepsreis waarbij je met anderen reist en de individuele rondreis waarbij de reisorganisatie de reis helemaal voor jullie samenstelt.

Let er bij het boeken van een georganiseerde rondreis altijd op dat de reis mogelijk een minimaal aantal deelnemers heeft. Er zijn reisorganisaties die een gegarandeerd vertrek bieden. Ook zijn er reisorganisaties die hun prijzen exclusief de internationale retourvlucht tonen, of reisorganisaties die de luchthavenbelasting, brandstofheffing en veiligheidstoeslag nog niet in de totaalprijs vermelden (wat eigenlijk verboden is). Verder zijn er reisorganisaties die individuele rondreizen op basis van maatwerk aanbieden, waarbij de reizen op hun website als voorbeeld dienen (en hier dus vanaf geweken kan worden, tegen vaak extra kosten).

Vanzelfsprekend liggen de prijzen lager buiten het hoogseizoen en de vakantieperiodes. De prijzen van rondreizen liggen meestal tussen €1500 en €3500 per persoon. Is er sprake van veel luxe (en exclusiviteit) dan verblijf je meestal een kortere periode tegen een hogere prijs.

 

Zelf samenstellen van een reis naar de Verenigde Staten

De Verenigde Staten kun je prima zelf bezoeken, zonder een georganiseerde reis te boeken. Wel dien je minimaal over een creditcard te beschikken zodat je online kunt betalen (in sommige gevallen kun je ook met iDeal betalen). Je kunt makkelijk zelf losse vliegtickets boeken. Cheaptickets is handig omdat ze alle luchtvaartmaatschappijen in een overzicht tonen, maar we raden ook altijd aan de websites van de verschillende luchtvaartmaatschappijen zelf te bekijken (die hebben regelmatig zeer scherpe aanbiedingen). De hotelovernachtingen kun je makkelijk boeken bij populaire hotelsites als Booking.com en Expedia.nl in het geval van grotere (bekende) hotels, of direct in het geval van kleinere accommodatie in de meer afgelegen gebieden en in de natuurparken. De ESTA procedure is verder ook makkelijk zelf door te lopen.

Je kunt de inhoud van de reis verder goed afkijken van de reisorganisaties. Vaak is hier een goed haalbaar reisprogramma beschreven, zodat je weet wat kan en wat niet kan (je ziet zo al snel hoeveel dagen je minimaal nodig hebt). Een mooi voorbeeld is de 18-daagse rondreis genaamd 'Beste van het Westen' van FOX, verre reizen van ANWB. Zij hebben een mooi plan opgesteld waaruit goed naar voren komt wat er in bijna 3 weken in Amerika mogelijk is. Je kunt hun reisopzet eventueel als inspiratie gebruiken en het zelf verder uitwerken.

Een nadeel van het zelf organiseren is dat niet iedereen het leuk vind alles zelf te moeten regelen. Je kunt niet tijdens de reis terugvallen op een gids of op medereizigers in de groep. Het grote voordeel is dat het zelf organiseren wel vaak flink scheelt in de totaalprijs van de reis.

Binnen de Verenigde Staten reis je meestal met een huurauto of het vliegtuig. Een huurauto heb je zo geboekt via o.a. Alamo.nl, Hertz en diverse andere autoverhuurders. Hier zijn websites als Rentalcars.com en Economy Car Rental handig, want die tonen prijzen van alle verhuurders in één overzicht (tip: zoek op 7 dagen of een veelvoud, want dit levert vaak de beste prijzen op). Binnenlandse vluchten kun je ook makkelijk zelf boeken. In sommige gevallen is het tof om met de bus of trein te reizen; je hebt bijvoorbeeld diverse adembenemend mooie treinreizen door het noorden van de Verenigde Staten.

Een mooie tip is het Nederlandse reisbureau Amerika online. Het leuke van deze reisorganisatie is dat je zelf aan de hand van hun bouwstenen een individuele rondreis door de Verenigde Staten kunt samenstellen. Je koppelt een aantal bouwstenen aan elkaar en zij regelen de rest voor je. Hierbij kun je ook eventueel afwijken van de standaard trips, en ook eigen input geven rond de manieren van reizen (bus, trein of vliegtuig). De bouwstenen vallen uiteen in drie hoofdgroepen; het Westen, Florida en omgeving en de omgeving van New York en Washington.

 

Wat te bezoeken in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een enorm groot land met vele honderden bezienswaardigheden die allemaal de moeite van een bezoek waard zijn. Sommige reizigers gaan al tientallen jaren naar het land, en hebben nog steeds een lange verlanglijst van bestemmingen die ze nog allemaal willen bezoeken. Wanneer je zo'n drie weken in het land te besteden hebt, zul je over het algemeen wat keuzes moeten maken en vooral veel hoogtepunten overhouden voor een volgende reis.

Hieronder volgt een overzicht met meest populaire hoogtepunten tijdens je reis door de Verenigde Staten. Je kunt zelf beoordelen of deze reisonderdelen essentieel zijn of niet. Per reisonderdeel geven we een summiere omschrijving, daarbij geven we telkens aan hoeveel dagen je er volgens ons minimaal moet verblijven. Ook vermelden we hier ons rapportcijfer bij, zodat je een indruk hebt welke echte must-see's zijn en welk je met een gerust hart kunt overslaan (of kunt bewaren voor een volgende keer). De hoogtepunten zijn verdeeld in 5 rubrieken; het zuidwesten, het noordoosten (incl. Niagara Falls), het zuiden, het noordwesten en overige bestemmingen:

Zuidwesten

Hoogtepunt Omschrijving Dagen Cijfer
Las Vegas Strip, Casino's, Bellagio Fountains, The Venetian 4D/3N of langer 8
Los Angeles Hollywood, Walk of Fame, Sunset Boulevard 3D/2N of langer 7
San Francisco Alcatraz, Golden Gate Bridge, Chinatown, Fisherman's Wharf 4D/3N of langer 8
Grand Canyon 4D/3N of langer 8
Bryce Canyon 4D/3N of langer 8
Zion National Park The Narrows 4D/3N of langer 9
Antelope Canyon 2D/1N of langer 9
Monument Valley Navajo Spirit Tour 2D/1N of langer 7
Hollywood 1D of langer 7
Lake Mead 2D/1N of langer 7
Death Valley 2D/1N of langer 7
Yosemite National Park Glacier Point 4D/3N of langer 9
Joshua Tree National Park 3D/2N of langer 7
Sequoia National Park 3D/2N of langer 7
Arches National Park 3D/2N of langer 7
Horseshoe Bend 1D 9
Page 2D/1N of langer 6
Lake Havasu 2D/1N of langer 6
Mount Rushmore 2D/1N of langer 8

Noordoosten

Hoogtepunt Omschrijving Dagen Cijfer
New York The Metropolitan Museum of Art, Times Square, Central Park, Manhattan Skyline, Wall Street, Broadway, Empire State Building 5D/4N of langer 9
Washington D.C. Lincoln Memorial, White House, National Mall 3D/2N of langer 7
Niagara Falls De watervallen, Journey Behind The Falls, Hornblower Cruise, Skylon Tower, Niagara SkyWheel, White Water Walk 2D/1N of langer 8
Lake Michigan 4D/3N of langer 7
Chicago The Bean, The Loop, Navy Pier, Michigan Avenue & The Magnifient Mile, 360 Chicago, Chicago Riverwalk, Lincoln Park Zoo, Adler Planetarium, Shedd Aquarium 5D/4N of langer 9

Zuiden

Hoogtepunt Omschrijving Dagen Cijfer
Walt Disney World Resort, Orlando 3D/2N of langer 9
Everglades 2D/1N of langer 7
Florida Keys 4D/3N of langer 8
Miami 4D/3N of langer 8
New Orleans 4D/3N of langer 9

Noordwesten

Hoogtepunt Omschrijving Dagen Cijfer
Seattle 3D/2N of langer 9
Yellowstone National Park 2D/1N of langer 7
Olympic National Park 4D/3N of langer 8
Rocky Mountains 4D/3N of langer 8

Overig

Hoogtepunt Omschrijving Dagen Cijfer
Denali (Alaska) 5D/4N of langer 9
Glacier Bay (Alaska) 2D/1N of langer 9
Hawaii 5D/4N of langer 9

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.