Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

Meest bekende Hawaiiaanse eilanden

Big Island

Big Island

Het grootste eiland van Hawaii vol met schitterende highlights.
Lees meer

Maui

Maui

Altijd de Haleakala vulkaan op de achtergrond. Fantastische surfcondities. Heerlijk genieten.
Lees meer

Oahu

Oahu

Het meest toeristische eiland, met de hoofdstad Honolulu en het schitterende Waikiki Beach.
Lees meer

Overige eilanden

Molokai, traditioneel

Molokai toont het ware Hawaiaanse leven en staat bol van oude tradities. Het eiland koestert tradities en cultuur en weert mede dank zij de machtige vrouwenbeweging toeristische bebouwing zoals moderne wolkenkrabbers. Op Hawaii is de vrouwenbeweging erg actief en sterk. Voor veel dingen wordt hun mening als doorslaggevend beschouwd (toestemming of instemming). Zij zijn het ook die de vestiging van internationale banken hebben tegengehouden. Een rit op een ezel door het Kalaupapa National Historic Park of een bezoek aan de Coconut Grove is zeer de moeite waard en zal lang bijblijven.

Molokai

Ooit was er op Molokai, op een kale landtong een leprakolonie. Deze kolonie was slechts per boot bereikbaar. Hij was opgezet en werd geleid door de Belgische pater Damian. Pater Damian kwam op 10 mei 1873 aan op Molokai, waar op dat moment 816 leprozen verbleven. Pater Damian trok zich het trieste lot van deze mensen erg aan. Als je eenmaal in die kolonie kwam, kwam je er nooit meer weg. Het was alleen bereikbaar via de zee en vanwege het besmettingsgevaar legde de boot er niet aan. De melaatsen moesten zelf met hun persoonlijke spullen vlak voor de kust van boord springen om vervolgens naar de kust te zwemmen. Pater Damian is later heilig verklaart voor zijn nooit aflatende goede werk voor de lepra-leiders.

Lanai

Lanai

Ten noordwesten van Maui ligt het eiland Lanai met 3200 inwoners. Ooit was het 's werelds grootste ananasplantage. Tegenwoordig is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Lanai is een eiland van contrasten. Het dorre maanlandschap van Keahiakawelo in het noorden van het eiland en de rots van Puu Pehe, ook wel Sweetheart Rock genoemd aan de zuidkust, zijn voorbeelden van de verschillende soorten landschappen die een bezoek aan Lanai meer dan de moeite waard maken.

Kauai, de megatuin

Kauai

Het eiland Kauai staat vooral bekend om zijn grote diversiteit aan natuur. Met zijn vele kleurrijke planten en uitgestrekte groene bossen vormt het een geweldige uitvalsbasis voor wandelaars en avonturiers die van de natuur en de rust willen genieten. Wie de wonderen van de natuur wil aanschouwen in al zijn diversiteit kan terecht op Ke`e State Beach, aan de noordkust van Kauai. Waar de weg ophoudt beginnen de wonderschone stranden en de ruige natuur van het Na Pali Coast State park. De vele baaitjes vormen een ideale uitgangsbasis om te snorkelen en te genieten van de kleurrijke vissen en schildpadden.

Niihau

Niihau

Niihau is het meest westelijk gelegen eiland van de Hawaiiaanse eilandengroep. Vanwege de ligging in de luwte van Kauai is het er vrij dor en droog. Het is geen toeristeneiland, en er wonen maar een handjevol mensen.

Kaho'olawe

Kaho'olawe

Voor de westkust van Maui ligt het kleine eiland Kaho'olawe. Omdat dit eiland in de regenschaduw van de Haleakala ligt, valt er nauwelijks regen en is er geen zoet water te vinden. Het eiland is beschermd natuurgebied en mag alleen gebruikt worden voor culturele en spirituele doeleinden door de oorspronkelijke Hawaianen.

Kaart

Bekijk de kaart in een volledig scherm.

Deel je tips met ons

Heb je leuke tips die je met ons wilt delen? Heb je toffe attracties in Hawaii bezocht die hier niet genoemd zijn? Deel je tips en andere weetjes met ons door hieronder een reactie achter te laten.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.