Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

FAQ Verenigde Staten

Help de FAQ uit te breiden. Stel hier je vraag en wij zullen uitgebreid reageren.

Vooraf al dollars halen?

Nee, totaal niet nodig. Pinnen kun je overal in de VS. Let er wel op dat je de functie "Pinnen in het buitenland" geactiveerd hebt.

Elektronica in de VS kopen?

Kan prima, en scheelt vaak flink vergeleken Nederlandse prijzen. Let er echter wel op dat het kan zijn dat je op Schiphol gecontroleerd wordt. Bij een waarde boven €430 moet je het aangeven en betaal je er invoerbelasting over. Geef je het niet aan, dan loop je bij een steeksproefgewijze controle risico op een boete.

Eerst ticket, dan ESTA?

Soms zie je een enorme aanbieding langskomen, die je het liefst direct wilt boeken. De vraag is dan echter of de ESTA wel wordt toegekend. In de meeste gevallen krijg je zonder problemen een ESTA (tenzij je een strafblad oid hebt). Je kunt dus prima een ticket (of reis) boeken. Wel direct de ESTA aanvragen.

Gezond eten onmogelijk?

Veel reizigers hebben ten onrechte het idee dat je in de VS alleen maar fastfood kunt eten. Wellicht dat dit beeld na het kijken van de typische Amerikaanse films ontstaat. In de praktijk valt het allemaal reuze mee en heb je overal wel plekjes waar je gezond kunt eten. Er zijn veel Amerikanen die zelfs ultragezond eten. Je hebt in de grote steden diverse 'gezonde' supermarkten met producten van hoge kwaliteit (o.a. biologisch).

Doet mijn telefoon het in de VS?

Als je een redelijk nieuwe smartphone hebt is de kans groot dat deze gewoon werkt in de VS. Let er wel op dat roamingkosten hoog zijn. Je kunt het beste een lokale simkaart kopen. Is dit niet mogelijk, zet dan je data uit (bv op vliegtuigstand) maar activeer Wi-Fi zodat je overal waar je gratis Wi-Fi hebt online kunt.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.