Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag hier het ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

ESTA en Visa procedure in de Verenigde Staten

ESTA & Visa Waiver Program

Toeristen uit Nederland komen in aanmerking voor het 'Visa Waiver Program'. Dit betekent dat ze geen visum hoeven aan te vragen, maar in plaats daarvan een aanvraag doen voor een Visa Waiver. Reizen onder het Visa Waiver Program (VWP) is beperkt tot toeristische of zakelijke doeleinden; noch arbeid noch journalistiek is toegestaan met een Visa Waiver. De 90-dagen termijn kan niet worden verlengd. Reizen naar Canada, Mexico of het Caraïbisch gebied zal de 90 dagen termijn niet resetten. Wees voorzichtig als je op doorreis in de VS bent op een reis van meer dan 90 dagen naar Canada en/of Mexico. Reizigers die via de lucht of over zee het land in komen moeten altijd over een retour/doorreisticket de Verenigde Staten uit beschikken. In de praktijk moet elke Nederlandse toerist een ESTA aanvragen. Hieronder leg ik uit wat dit betekent.

ESTA procedure Verenigde Staten

Reizigers die de VS binnen komen via het Visa Waiver programma moeten vóór hun vlucht, uiterlijk 72 uur voor vertrek, via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) online toestemming vragen. Een ESTA goedkeuring is geldig voor twee jaar (tenzij je paspoort eerder verloopt) en kost $14. De ESTA aanvraag bevat een vragenlijst, die als hij naar waarheid wordt ingevuld je zal doorleiden naar de aanvraag voor een visum. Als je niet in aanmerking komt voor het Visa Waiver Program om redenen van een crimineel verleden, etc., zal jouw ESTA-aanvraag worden geweigerd. Als je je zorgen maakt, voer de ESTA-aanvraag dan ruim voor jouw vertrek uit om op tijd een aanvraag voor een visum te kunnen doen als wordt aangegeven dat dit nodig is.

Je vult een ESTA aanvraag in voor elke reisgenoot. Reis je met een familie, dan kun je minderjarige kinderen onder de hoofdaanvrager onderbrengen. De vragenlijst bevat een aantal standaardvragen, zoals je naam en adresgegevens, land van herkomst en het adres waar je verblijft in de VS.

Denk eraan dat een visum geen garantie is dat je in de VS wordt toegelaten. Het autoriseert je alleen om naar een plaats van binnenkomst te gaan en om toelating te vragen. Zorg ervoor dat je het juiste visum voor jouw bezoek aanvraagt. Het aanvragen van een onjuist/ongeschikt visum kan leiden tot ernstige juridische problemen, evenals tot een mogelijke definitieve uitsluiting in het verkrijgen van enig Amerikaans visum.

Hoewel er geen officiële verplichting is om een afdruk van een ESTA toestemming bij aankomst in de VS bij de paspoortcontrole te laten zien, dragen veel reizigers het voor hun eigen gemoedsrust bij zich.

Vraag hieronder je ESTA aan:

Douane Verklaring

Alle reizigers die de VS binnenkomen moeten het douane-aangifteformulier, CBP Form 6059B, invullen. Een blauw gekleurd formulier in de vorm van een lange smalle rechthoek. Het werd vroeger uitgedeeld in het vliegtuig, maar sommige maatschappijen geven het nu al bij het inchecken voor vluchten naar de Verenigde Staten. Als je met familieleden reist, dan hoeft slechts één formulier per gezin te worden ingevuld.

Het douane-aangifteformulier vraagt je om aan te geven of je een verscheidenheid aan zwaar gereguleerde items, zoals meer dan $10,000 in contanten, met je meebrengt. Daarnaast moet je op de achterzijde alle goederen vermelden die je permanent de VS inbrengt en daar achter laat (zoals buitenlandse cadeaus voor vrienden en familie in de VS).

Nadat je bent toegelaten tot de Verenigde Staten en je je bagage van de bagageband hebt opgehaald, betreed je het secundaire inspectiegebied (de douane controlepost), ongeacht of de reis eindigt op deze luchthaven of je op doorreis bent via een andere vlucht. Overhandig je douane-aangifteformulier aan de ambtenaar. Meestal, zal de ambtenaar je wijzen op de uitgang en blijft het daarbij.

Denk eraan dat je geen vlees of rauwe groente of fruit mag meenemen. Je mag wel gekookte verpakte voedingsmiddelen (geen vlees), zoals brood, koekjes en andere gebakken producten mee nemen. Zie APHIS voor details. Het Amerikaanse douaneproces is eenvoudig. De meeste artikelen die verboden of beperkt zijn in een ander land zijn verboden of beperkt in de Verenigde Staten. Eén regel die uniek is voor de Verenigde Staten, is dat het in het algemeen verboden is om goederen mee te nemen die geproduceerd zijn in de landen die de VS economische sancties heeft opgelegd, zoals Cuba, Iran, Noord-Korea en Syrië.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.