Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Vraag makkelijk en snel je ESTA aan

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Schitterende Amerika-reizen bij Amerika online

Antelope Canyon, Arizona

Antelope Canyon, ontdekt door een jong Navajo-herderinnetje in 1931, DE hoofdattractie van deze omgeving valt niet onder de zogenaamde 'National Parks' omdat de grond (eerst toegeŽigend en later teruggegeven) eigendom is van de Indiaanse gemeenschap van de Navajo Indianen. Het is voor de Navajo Indianen moeilijk om in hun levensonderhoud te voorzien. Ze verdienen de kost door toeristen rond te leiden in hun gebied en door tientallen specifiek Indiaanse souvenirs te verkopen. Voor de Indianen is Antelope Canyon zoiets als het binnengaan van een kerk: voor het binnengaan maken ze een handgebaar als teken van respect en bereiden ze zich voor op een ervaring van sereniteit en vrede. De ervaring om door de metershoge zandsteenrotsen van het Antelope Canyon te lopen is zo bijzonder dat de Indianen respectvol zeggen dat 'het water een foto van zichzelf heeft gemaakt in de rotsen'.

Antelope Canyon 1 Antelope Canyon 2 Antelope Canyon 3

Antelope Canyon is ontstaan onder invloed van eeuwenlang heftig stromend water op het zandsteen, wat de rotsen heeft uitgeslepen tot een Canyon. Op sommige plaatsen speelt het zonlicht op magische wijze met de kleuren van het zandsteen en dit levert de prachtige plaatjes op die alom bekend zijn. Wie eenmaal een foto van Antelope Canyon heeft gezien of er zelf is geweest zal deze bijzondere ervaring nooit meer vergeten.

Antelope Canyon 4

Je kunt 'upper-Antelope Canyon' (Tse'Bighanilini of 'de plaats waar water door de rotsen stroomt') bezoeken waar alles gelijkvloers is en/of kiezen voor 'lower-Antelope Canyon' (Hasdestwazi of 'spiraal rotsbruggen'), waar je ook ondergronds gaat en waar meer klimwerk over touwladders aan te pas komt. Upper-Antelope is een kwart-mijl lang en 130 feet diep.

Antelope Canyon 5

De beste tijd om Antelope Canyon te bezoeken is om 10.00 - 11.00 en 12.00 uur. Dit komt omdat de lichtinval van de zon tijdens die piekuren de mooiste effecten geeft. Deze tijden zijn dan ook erg druk bezocht. Je moet er dan op rekenen dat je met velen tegelijk door het Canyon loopt, dus foto's maken zonder dat andere mensen er op staan is dan lastig. Soms ontstaan er wachttijden omdat er per rondleiding een maximum aantal bezoekers wordt toegelaten. Als je die drukte wilt vermijden ga dan wat later op de dag. Een tour duurt anderhalf uur. Meer info hier.

Antelope Canyon 6

Antelope Canyon mag je niet met eigen auto bezoeken, want dat is te gevaarlijk: de weg naar de ingang bestaat uit een dikke laag rul zand waardoor je er alleen met een 4-wieldrive doorkomt. Bovendien bestaat een deel van het jaar de dreiging van een plotseling opkomende watervloed uit de omringende bergen. Door hevige regenval ontstaan plotseling overstromingen en is het veel te gevaarlijk om de canyon te betreden. De Indianen hebben een ingenieus waarschuwingssysteem ontworpen waardoor mensen tijdig kunnen worden geëvacueerd indien nodig.

Antelope Canyon 7

Je kunt een complete tour met vervoer boeken bij een plaatselijke touroperator in Page of je rijdt zelf naar de ingang van het Indianengebied en laat daar je auto achter op een groot parkeerterrein aan Highway 98. Je koopt ter plekke bij Antelope Canyon Navajo Tours een ticket waarna je door een van de Indiaanse gidsen per open 4 x 4 truck naar de ingang van Antelope Canyon wordt gebracht. Bij ons bezoek wat later in de middag troffen wij het: er waren weinig bezoekers en wij hadden een fantastische gids met de prachtige naam Shawna Manymules (veel ezels). Zij hielp ons met zeer handige tips over de beste posities om de grotten te fotograferen en met de juiste instellingen van onze camera's. Ahe'hee' - dankjewel in 't Indiaans - Shawna (email: sjmanymules.sm@gmail.com).

Antelope Canyon 8 Antelope Canyon 9

Tips

  • Bij het wandelen in de Canyons wordt gewaarschuwd voor de risico's bij regenval. Niet zelden gebeuren er ongevallen bij de overstromingen, helaas soms met dodelijke afloop. Luister naar het advies van de gidsen en de Indianen, die een jarenlange ervaring hebben op gebied van snel opkomende overstromingen.
  • Het fotograferen van de Lower Antelope Canyon levert mooiere beelden dan een bezoek aan de Upper Antelope canyon. Dit komt doordat de Lower Antelope canyon niet overdekt is en meer natuurlijk zonlicht binnenlaat, wat over het algemeen een betere belichting en dus mooiere beelden biedt.
Antelope Canyon 10

Toegangskosten

Om het Indianengebied in te mogen betaal je circa $8 tol per persoon en voor een tour betaal je daarbovenop nog $25 per persoon (kinderen $10). Tijdens de piekuren (tussen 10 en 12 uur) zijn de kosten hoger: volwassenen $40 en kinderen $20 pp. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis mee. Of je nu 'upper-Antelope' bezoekt of 'lower-Antelope': de prijs is hetzelfde. Tours beginnen om 8.00 u, 9.30 u, 11.30 u, 13.30 u. en 3.30 u.

Accommodatie in de omgeving

Kaart Antelope Canyon

Bekijk de kaart in een volledig scherm.

Tips?

Heb je leuke tips die je met ons wilt delen? Heb je toffe attracties in de Verenigde Staten bezocht die hier niet genoemd zijn? Deel je tips en andere weetjes met ons door hieronder een reactie achter te laten.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar de Verenigde Staten kunt boeken. Populair zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja Amerika biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com, Expedia of Hotels.com. Regel je visum (ESTA) makkelijk via E-visums.nl. Bekijk hier het totale reisaanbod naar de Verenigde Staten.