Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Tips Praag

 • Koop kaartjes voor de joodse buurt een dag vooraf aan het einde van de dag (voor 17.30), zodat je de volgende dag niet in de rij hoeft te staan. Het loket (en de musea) is dicht op zaterdagen.
 • Het park bij de burcht is fantastisch om met een eigen flesje wijn te chillen. In het weekend komen veel locals uit Praag naar het park om heerlijk te relaxen.
 • Ebel Coffeeligt in de Joodse wijk tegenover de KFC. Ze hebben hier perfecte koffie en lekkere snacks. Een double espresso lungo kost 55kr, Een cappuccino 60kr. De bonen zijn zelf gebrand en ze hebben diverse soorten bonen. Het koffietentje ligt tegen de Joodse wijk aan, dichtbij het metrostation Staremestro. Goed te combineren met een bezoek aan de Joodse wijk, of het oude plein (zo'n 5 minuten lopen).
 • Het oude plein heeft een mooie toren met astronomische klok die je op kunt. Dit uitkijkpunt is met een lift bereikbaar. Beneden koop je een toegangsbewijs. Vanaf de toren heb jeeen prachtig uitzicht over heel Praag. Beneden heb je een dame die een kaart verkoopt met zeer uitgebreide uitleg van de werking van de astronomische klok. De wc kost er overigens maar 3kr.
 • Als je de toren van de St. Vitus kerk beklimt dan krijg je een munt als aandenken. Het uitzicht is er fantastisch en het kost 150kr. Let op; je moet 287 treden op.
 • Reseveer bij populaire restaurants, vooral in de weekenden.
 • Pasta Fresca is een erg goed Italiaans restaurant. Wel flinke upsel, het personeel is goed getraind om je rekening flink op te laten lopen. Omdat het eten er zo heerlijk is, maakt dit gelukkig helemaal niet uit. Celetna 11, www.ambi.cz
 • Alleen wanneer je hotel buiten het centrum van Praag ligt, loont het om tijdens een stedentrip een dagkaart of meerdaagse kaart voor het openbaar vervoer te kopen. Verblijf je in het centrum, dan ben je vaak goedkoper uit met losse tickets van 24kr of 32kr.
 • Als je het Gouden Straatje vlak voor sluitingstijd bezoekt, hoef je er geen entree voor te betalen. Je mag er dan gratis naar binnen.
 • Let erop dat je bij het bezoeken van de Joodse wijk van 99% van wat je er ziet geen foto's mag maken uit respect voor wat er zich heeft afgespeeld. Hier wordt ook strikt op gecontroleerd. Je mag wel foto's maken van de begraafplaats.
 • Het dakterras van het U Prince Hotel gaat dagelijks om 11.00 in de ochtend open. Vaak is er dan nog niemand, wat het een goed moment maakt om er van een heerlijk bakje koffie te genieten.
 • Een Freytag & Berndt plattegrond van Praag (1:16000) kost 89kr bij de boekhandel. Deze kaart is zeer uitgebreid en bevat alle noemenswaardigheden bezienswaardigheden. Het is de perfecte kaart om mee rond te wandelen.
 • De toren bovenop de Petrinheuvel kun je voor 100kr bezoeken. Koop je het ticket van 160kr, dan mag je de lift gebruiken. Dit is vooral interessant voor mensen die minder goed ter been zijn en toch van het prachtige uitzicht willen genieten (en mensen die deze attractie op de laatste dag doen en al heel veel gelopen hebben).

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.