Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Winkelcentra in Praag

Praag is wat winkelmogelijkheden betreft niet helemaal te vergelijken met steden als Parijs en Londen. Wel heb je diverse prachtige winkelstraten in het oude centrum van de stad, met zelfs een aantal exclusieve winkelstraten. Wat meer buiten het centrum vind je de grote shopping malls. De malls bieden naast diverse bekende winkels en winkelketens ook leuke eetgelegenheden en vaak meerdere vormen van vermaak (denk aan een bioscoop, bowlingbaan en overdekte kinderspeeltuin).

Palladium

Palladium winkelcentrum

Net buiten het oude centrum van Praag, in de wijk Stare Mesto, vind je de hypermoderne shopping mall Palladium. Omdat de mall zo dicht bij het oude centrum ligt, kunnen reizigers die graag willen shoppen het beste dit winkelcentrum bezoeken. Palladium heeft diverse bekende merken. Bovenin heb je een hele eetverdieping, met diverse restaurants en fastfood ketens. Onder de mall ligt metrostation Námestí Republiky, onderdeel van de gele lijn B.

Nový Smíchov

Nový Smíchov winkelcentrum

Een andere populaire shopping mall in Praag is Nový Smíchov. De mall is langgerekt, heeft 2 verdiepingen en ligt in de populaire wijk Andel. In deze wijk liggen veel goede middenklasse hotels, en de kans is groot dat je in deze leuke buurt van Praag zult verblijven. In dat geval is deze mall zeker een bezoek waard. Ook hier heb je weer diverse bekende winkels, een supermarkt en meerdere restaurants. Tegenover de mall ligt metrostation Andel, ook weer onderdeel van de gele metrolijn B. Voor de mall gaat tram nummer 12, die je naar de Karelsbrug en naar het Praagse Kasteel brengt.

Prikope & 28 Rijna

Prikope & 28 Rijna winkelstraat

Prikope en 28 Rijna is een in elkaar overlopende shopping straat dichtbij het bekende Wencerslasplein en tevens dichtbij metrostation Mustek (gele lijn B). Hier vind je aan beide zijden van de straat hippe winkels (waaronder een aantal Moser kristal winkels). Ook heb je hier het meest populaire uitgaansgebied van Praag. Op deze straat vind je diverse eetkraampjes, vooral de hotdogs zijn er erg populair.

Parizska Trida

Parijse Straat winkelstraat

De Parijse Straat is het meest luxe shoppingdistrict van Praag. Je vind er de meest luxe winkels naast elkaar aan een grote en brede shopping straat. De straat start bij het oude plein (dichtbij de Tyn Kerk met de astronomische klok) en loopt richting de Joodse buurt. Ben je op zoek naar de meest exclusieve merken, dan moet je hier zijn.

Meer shopping malls

Buiten het centrum van Praag heb je nog de volgende moderne shopping malls:

  • Arkády Pankrác - Pankrác metrostation rode lijn (C).
  • Centrum Chodov - Rode lijn C, uitstappen bij metrostation Chodov.
  • Palác Flóra - Flóra metrostation groene lijn (A).
  • Shopping Centre Letnany - Rode lijn C naar metrostation Letnany (dan gratis bus).

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.