Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Fly & Drive

De reisvorm 'Fly & Drive' wordt steeds meer populair. Een Fly & Drive bestaat uit een vlucht naar een stad inclusief huurauto. Je kunt dan zelf - per auto - het land verkennen. In landen als Italië, Spanje en Portugal is de Fly & Drive al jaren zeer geliefd bij toeristen. Ook in Tsjechie is een Fly & Drive mogelijk. Je vliegt dan naar Praag, en pikt hier een huurauto op. Van daaruit start de autovakantie door Tsjechie. Een aantal reisbureaus bieden een complete Fly & Drive aan; een retourvlucht inclusief een auto voor een aantal dagen. Je kunt ook zelf een Fly & Drive samenstellen. Hiervoor boek je zelf een los ticket en daarnaast huur je vooraf via het internet een auto.

1) Start in Praag. Van hieruit rijd je richting de Duitse grens aan de westzijde van Tsjechie. Hier kun je dan enkele beroemde kuuroorden bezoeken. Vervolgens rijd je parallel aan de Duits-Tsjechische grens richting het noorden van Tsjechie, waarbij je door een aantal prachtige natuurparken rijdt. Bezoek dan de stad Liberec en een van de natuurparken. Vervolgens rijd je door richting het Reuzengebergte, waar je prachtig kunt wandelen in de bergen. Je eindigt je reis weer in Praag. Hier kun je dan nog een paar dagen verblijven, voordat je de auto weer inlevert en terug naar Nederland vliegt.

2) Start in Praag. Van hieruit rijd je naar het zuiden, waar het prachtige Lipnomeer ligt. Vervolgens kun je hier in de omgeving een aantal bijzonder mooie dorpen en steden bezoeken. Vooral Cesky Krumlov is een echte aanrader, dit stadje staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De streek rond Brno is ook bijzonder en zeer de moeite waard, je rijdt er vanaf het Lipnomeer in een paar uur naartoe. Na Brno rijd je dan weer richting Praag, waar je nog een paar dagen verblijft om daarna weer het vliegtuig terug naar Nederland te pakken.

Dit zijn zomaar twee voorbeelden van Fly & Drives. Je kunt je vooraf laten adviseren door de vele reisbureaus met reizen naar Tsjechie. Ook kun je je goed laten informeren op de vele leuke websites die je op het internet vindt.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.