Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Kamperen

Tsjechie is een perfecte bestemming voor kamperende vakantiegangers. Je vindt er vele campings, van basic campings tot zeer luxe 5-sterren campings. De prijzen per overnachting op een camping vallen gelukkig nog mee in Tsjechie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld landen als Frankrijk verblijf je in Tsjechie al voor een paar euro per nacht op een prima camping. Tot 1989 was het grootste deel van de campings in handen van de overheid, momenteel zijn de meesten geprivatiseerd. Vrij kamperen is verboden in Tsjechie.

In elke streek in Tsjechie heb je goede kampeermogelijkheden. Populaire kampeergebieden zijn het Lipnomeer (grootste stuwmeer van Tsjechie), de directe omgeving van Praag en binnen de vele natuurparken in het land (o.a. Reuzengebergte). Zie voor een volledig overzicht van Tsjechische campings de website: www.camp.cz.

Campings in Tsjechie zijn meestal van alle gemakken voorzien. Zo heb je er altijd wel een supermarkt in de omgeving, en vind je vaak een prima (natuur)zwembad op het terrein. Er zijn diverse reisbureaus actief in Nederland waar je een boeking bij een camping kunt doen. Je kunt echter ook gewoon zelf naar Tsjechie rijden, en ter plekke bij een camping aankloppen. Houd er wel rekening mee dat ook in Tsjechie sommige populaire campings volgeboekt zijn in het hoogseizoen. Sommige reisbureaus bieden een speciale campingreis aan (op maat samenstellen is mogelijk). Hierbij boek je vooraf een verblijf, bijvoorbeeld in een stacaravan of huur je een bungalowtent bij één of meerdere campings in Tsjechie. Je kunt dan bijvoorbeeld met het vliegtuig naar Praag en pikt daar een huurauto op. Je kunt ook gewoon met eigen vervoer naar Tsjechie rijden (reisduur +/- 8 uur).

Hieronder een korte opsomming met de 8 'beste' campings in Tsjechie:

1) Bezdrev, Camping Restaurant **** (Zuid-Bohemen)
2) Bitov - Horka **** (regio Brno)
3) Country **** (regio Brno)
4) Dolce Vita **** (regio Noord-oost Moravie)
5) Karvanky **** (Zuid-Bohemen)
6) Konopiste **** (omgeving Praag)
7) Sedmihorky **** (omgeving Liberec)
8) Sokol Praha - Dolni Pocernice **** (Praag)

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.