Stedentrip Praag met De Jong Intra

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Stedentrip Praag met Kras

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Reizigerstips

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Busreis

Heb je geen zin in lange autoritten of files in Duitsland en wil je dus niet met je eigen auto (of met het vliegtuig) naar Tsjechie dan is de touringcar ook een optie. Je kunt een enkele reis of retour boeken via Euroliner in Amsterdam. De kosten hiervan variëren, maar zijn in ieder geval erg low-budget. Ik reisde namelijk in november 2007 voor € 70,00 retour van Utrecht Centraal Station (Jaarbeurs) naar Plzen (€ 35,00 enkele reis). Deze bus ging ook nog verder door naar Praag en Brno. Opstappen in Utrecht op zondagavond om 23.00 uur en aankomst in Plzen Centraal Station de volgende dag om 11.30 uur. Mijn medepassagiers waren voornamelijk Tsjechen en de chauffeurs ook. Gelukkig spraken ze Duits. Het was een prima reis, ik had zowaar 4 stoelen voor mijzelf alleen (om een beetje te kunnen slapen). We reden via Frankfurt naar Nurnberg en Regensburg en vandaar verder naar de Tsjechische grens.

Je kunt ook via Tsjecho Reizen comfortabel met een buspendel naar Praag of het Reuzengebergte. Omdat men zowel heen- als terug 's nachts rijdt verlies je geen kostbare vakantiedagen. Tsjecho Reizen werkt samen met een busbedrijf die het Keurmerk Busbedrijf heeft. Dit kwaliteitslabel wordt elk jaar na strenge controles verleend door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Busbedrijf. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Rijksdienst voor het wegverkeer, de Rijksverkeersinspectie en de stichting STO voor de controle van de sociale voorschriften. Deze touringcars zijn technisch uitstekend in orde met een comfort zoals je mag verwachten bij een Royal Class indeling; de stoelleuningen zijn verstelbaar (45 graden) en je hebt extra beenruimte. De bussen worden bemand door minimaal 2 ervaren chauffeurs. Uiteraard zijn alle touringcars voorzien van minibar, toilet, video, stereo installatie, dubbele beglazing, luchtvering en airconditioning.

Je vertrekt meestal vrijdagmiddag of in de vroege avond en bent dan zaterdagochtend vroeg op de plaats van bestemming. Hoewel je vaak 's middags na 14.00 uur pas je kamer of accommodatie mag betrekken, is het meestal geen probleem om je bagage zolang ergens 'te stallen', zodat je meteen alvast de omgeving kunt verkennen. De terugreis staat op zaterdagmiddag- c.q. avond gepland. Halverwege de zondag ben je dan weer in Nederland. Onderweg worden stops gehouden bij wegrestaurants, maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen. De exacte vertrektijden staan in je reispapieren, die zijn afhankelijk van je opstapplaats. Opstapplaatsen zijn: Amsterdam (Station Duivendrecht); Utrecht, (Jaarbeursplein); Eindhoven (parkeerplaats bij zwembad de Tongelreep); Venlo (NS Station voorzijde).

Tsjecho Reizen streeft er naar om de afstand naar de accommodatie voor de buspassagiers zo veel mogelijk te beperken, maar het is onmogelijk om iedere passagier tot aan zijn of haar accommodatie te brengen. Daarom stoppen de pendelbussen op één plaats in de bestemming. Het laatste stukje moet je dus op eigen gelegenheid afleggen (lopen, taxi etc.) Uitstapplaatsen in Tsjechië zijn achtereenvolgens: Pec pod Snezkou (busstation); Velka Upa (hotel Hela); Svoboda nad Upou (dorpsplein); Vrchlabi (park Liescovec); Spinderuv Mlyn (centrale parkeerplaats); Rokytnice nad Jizerou (hotel Krakonos); Harrachov (Busstation) en Praag (Treinstation). De retourprijs voor een nachtpendel, inclusief royal class stoel in de periode 27-06 t/m 23-08 is € 129,00 (2007).

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Tsjechië kunt boeken. Populair zijn; Kras en De Jong Intra. Prachtige vakantiehuizen en bungalows boek je bij Bungalow.net en Topic Travel. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Tsjechië.